HABER Audi'nin otomatik şanzımanında yazılım hilesi bulundu!

memoli156

Asfalt Kurutucu
19 Eki 2016
3
1
545
Çok normal değil mi? Dieselgate skandalı ortaya çıktığında VW gurubu, hile yapıldığını onayladı. VWde hile yapan, aynı platform üyesi veya aynı motor-şanzuman sahibi araçlarda neden yapılmasın. Beni asıl üzen, VW`yi babalarının şirketleri gibi savunanlar, bu olaylardan sonra "Yok canım, Amerikanın oyunu." diyenler. Ülkemizde en çok satan araç olması sayesinde, kat kat fazla salınan kanserojen maddeleri soluyoruz, ciddi bir konu hafife alınmamalı.
 
Son düzenleme:

Regionella

Asfalt Kurutucu
19 Eki 2016
17
14
595
Bizim hükümet de Merkel'e laf yetiştircem diye yırtınıyor, yiyorsa ceza versin WV grubuna işte, tam sırası.
 

memoli156

Asfalt Kurutucu
19 Eki 2016
3
1
545
Hocam, benim eleştirdiğim yapılan hileler. Ayrıca, bu gün ülkemizde az hissedilse de bir çok VW kullanıcısı mağdur durumda. Yakın arkadaşım sparişini verdiği Jetta`nın bekleme süresinin sonuna gelmesine rağmen alamadı. Bu da bir tür mağduriyet. Yoksa, yakın çevremde VW sahibi bir çok insan var ve gayet memnunlar araçlarından. Kendi adıma bende sürme fırsatı yakalamış biri olarak memnun kaldım. VW geçmişten bu güne belirli bir kalite standardını yakalamış bir firma, yiğidi öldür hakkını yeme. Son olarak, kat iptali yaptırıp caddelerde dolananların bu ve benzeri konularda çevreci olduğu doğrudur, onalara söylenecek söz zaten yok.
 
  • Beğeni
Tepkiler: hikmetkara

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,104
45,653
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Benim vag grubuna olan kızgınlığım insanlarda yarattıkları mağduriyetten ötürüdür. Bu zamana kadar bizim insanımızı ilgilendirmiyor diyerek sümen altı ettik fakat yeni ötv mevzuatı gereği emisyon da araçların pahasını yükseltecek. Bu durumda ne olacak ? Vag grubu yeni bir dizel motor ve şanzıman yazılımı ortaya çıkarmak durumunda. Belli ki vag grubu daha önce emisyon hilesiyle motor ve şanzıman konusunda düşük tutmayı başarabildiği maliyetleri iç mekan, altyapı, malzeme kalitesi, işçilik gibi yerlere aktarıyordu. Peki artık yazılım hilesi ortadan kalkınca, yazılımsız ve mevzuata uygun bir şanzıman, motor ürettiğinde artan maliyetlerin fiyata yahut kaliteye etkisi ne olacak ? Kaliteyi aynı tutsa fiyat uçacak markayı sevenler mağdur olacak, kaliteyi düşürüp fiyatı dengelese yine markayı sevenler mağdur olacak. Daha ettikleri milyar dolar zararın ne gibi maliyet kısıtlamaları getirebileceği mevzusunu konuşmadık bile. Ben bu markayı sevenlerin yerine kendimi koyuyorum, ileride belkide potansiyel bir vag müşterisi olabilecek şahsımı da düşünüyorum ve üzülüyorum. Çünkü insanlar gerçekten şimdi ve ileriye yönelik bir mağduriyet yaşıyorlar, yaşayacaklar.
 

Porsche

GALERİCİ
8 Eyl 2016
11,127
23,291
6,520
İstanbul
Marka
Zirai Traktör
Valla ben sırf vag grubunun hile yaptığına inanmıyorum. Ama neticede rezil bir durum ve yapılan şey etik değil ayrıca savunulamazda. Ülkeler arası savaş artık firmalar üzerinden yapılıyor zaten amerika dieselgate olayını çikardı ve ab ye darbe vurmaya çalıştı ki ab nin en önemli ülkesi de almanya. ab de amerikan firması olan apple a 10 milyar dolar (rakam miktar yanlış olabilir aklımda böyle kalmış) ceza
kesmişti vergi kaçakcılığı ile ilgili. Yani durumlar karışık ve bu işin sonu vag ile bitmeyecek.
 
  • Beğeni
Tepkiler: letsbox

Sailor

Kaptan
Beta Programı
6 Kas 2016
12,004
26,074
6,520
istanbul
Marka
Nissan
hocam bence de hak ediyor. daha önce yazdım tasvip edecek halim yok skandal bir olayı. ama anormal bir vw nefretinden dolayı artık sövmenin veya eleştirmenin mantıklı bir tarafı kalmıyor. bu da komik bir noktaya götürüyor olayı. yok efendim ben olsam markanın kapısına zincir vururum seviyesinde garip garip yorumlar :D mazda, honda ya değer vermek varken audi ye kim para verir gibi abes yorumlar. en son da gereksiz yorumu geldi. komik oluyor artık yani. tamam sevmeyebilir insanlar vw. bunun sebepleri de var yıllarca vw sevenlerin yaptığı yorumlardan dolayı. ama onları eleştirirken ve bunun acısını çıkarırken kendi seviyemizi bu kadar düşük bir noktaya çekmeyelim.
anlıyorum hocam tabıkı sızde haklısınız. bu tur argo tarzı yorumlara bende karsıyım ama sımdı ısın sakası tabı mazda ve honda dururken yanı :D saka bır yana anlıyorum demek ıstedıgınızı haklısınız sızde
 
  • Beğeni
Tepkiler: hikmetkara
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım