Bir soru: Cam kenarı rüzgarlıkları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

CanSoylu

Profesör
258
46
Özellikle ön camlara takılan "rüzgarlıklar" gerçekten iş görüyor mu? 100 km civarı camın hafif açılması durumunda rüzgar sesini kesiyor mu? Klima kapalı durumlarda özellikle uzun yollarda hafif bir cam açılması ihtiyacı doğuyor.
Bir de bunların klipsli olanları var. slikon ile yapışmayanları sanırım.
Kısaca önerir misiniz? Eksileri artıları nelerdir?

evet sesi kesiyor ama öyle içeri sizi rahatlatacak kadar hava girmiyor,bi avantajınız da tüm camları çok az açıp yazın arabayı bekler halde havalandırabilirsiniz

Bizim arabada var ama rüzgarlığa kadar açınca esmiyor. Fazla açınca da ses geliyor. Yani çok işe yaramıyor. Yağmurlu havalarda buğu yapmaması için kullanılabilir.

Bir ara ben de düşünmüştüm. Sanırım bu aparat en çok aracında sigara içenler için geliştirilmiş. Yağmurlu havada cam açılamıyor, sigara içen de camlar kapalı halde içemiyor. Haliyle bu aparat imdada yetişiyor. Benim bunlarla ilgili duyduğum başka bir şikayette camların hepsi tamamen kapalıyken yüksek süratte rüzgar sesi yaptığıydı. Tabii ben hiç deneyimlemedim ama bazı kullanıcılardan böyle geri bildirim aldığım oldu.

Bir ara ben de düşünmüştüm. Sanırım bu aparat en çok aracında sigara içenler için geliştirilmiş. Yağmurlu havada cam açılamıyor, sigara içen de camlar kapalı halde içemiyor. Haliyle bu aparat imdada yetişiyor. Benim bunlarla ilgili duyduğum başka bir şikayette camların hepsi tamamen kapalıyken yüksek süratte rüzgar sesi yaptığıydı. Tabii ben hiç deneyimlemedim ama bazı kullanıcılardan böyle geri bildirim aldığım oldu.
evet 180 -190 dan sonra rahatsız ediyor o ses.

Arabada sigara içen kişileri sevmiyorum,yazık ya!
amcamla aynı arabada giderken içmişti resmen boğulmuştum.

cabrio arabamız nerde olmuş :D
cebini düşünenlere özel :D:D:D
DSC00538_640x480.jpg

Benim arabamda da vardı aldığımda. Sakarya TEM'de 140 km/s hızla sol şeritte giderken sol arka kapıdaki uçup gittiğinde sinirlenip emniyet şeridinde durup hepsini sökmüştüm. Allah korusun, arkada birine isabet etse kaza sebebi. Otomobiller üzerine bu tarz eklentileri desteklemem normalde. Ama Umut Sarıkaya'nın "İnsan beyni nasıl çalışır?" adlı karikatüründeki mantıkla söküp atmamıştım, yağmurlu havalarda da işe yaradığı oluyordu. Bu olay bana ders oldu, Bundan sonraki arabalarıma yan sanayi eklentiler yapmam kesinlikle.

Ben kendi aracım icin ( fluence ) servisten sadece on camlara almıştım. Benim aracın kapı fitillerim kapı çitasının son noktası yanı dışarıdan alsam fitilin üzerine yapışacaktı. Dışarıda 40 liraya 4 cam icin satılıyordu servisten on iki cam icin 180 liraya iki sene önce almıştım. Servisin verdiği ruzgarliklar cam yuvasının içerisine tırnakla oturuyor ve cam kapandığında kapı saçı ve ruzgarligin içinde kalıyor.

aeb5d5dd21d497b87f1bbbb33ce85875.jpg

95634e8d26da471ae0301f59fd452f17.jpg

d38e0daa8afbc852199787a7508cdf8c.jpg

Bugu icin ise yarar fakat cam Ruzgarlik hizasına kadar açıkken hem ses artıyor hemde havalandırmaya bir faydası olmuyor. Camlar kapalı ilken Rüzgarlar sesini arttırdığına dair bir izlenimim olmadı.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme:
20cbd0f4-6df3-46ec-8c34-804284e69ed9.jpg
bence rüzgarlık araca hava katıyor daha yakışıklı gösteriyor bende sizin dediğiniz gibi sorunlar olmadı memnunum ben

Fb7 civicte orjinal serviste takılmış olanları kuzenim kullanıyordu 170-180km süratten sonra çıkarttığı ses hız kesmenize neden oluyordu söktürdü. Bence aracın aerodinamisini olumsuz etkileyen bir aksesuar sadece sigara içenlerin kullanıp faydasını görebileceğini düşünüyorum.

Şimdi uzun yolda hava sirkülasyonu yapsın diye camı 1 parmak açtığınızda dünyanın sesini yapıyor. Ruzgarlikli araba hiç kullanmadım ama 1 2 parmak açınca hava girip çıkmasını sağlıyorsa ve ses yapmıyorsa taunusa düşünürüm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...