Eline saglik..Yalniz frenlemeden pek bir sey anlamak mumkun degil, saniyenin pek bir onemi yok arac kac metrede duruyor onemli olan o..Onu olcsen super olur
Frenleme konusunda telefon uygulaması kullanabilirdik ama onlar ne kadar doğru o da bilinmez elimizden ancak bu geliyor.
Uygulamanin saglikli calisacagini sanmiyorum ki veriyi gps’ten aliryordur muhtemelen. O kadar kisa mesafede dogru sonuc verir mi bir fikrim yok. 10 metre araliklarla 5 tane kuka koysan asagi yukari 1-1,5 metre sapma payiyla saglikli bir deger elde edersin..
Bu çekimi arkadaşım yaptı. Bundan sonra bende müsait olursam C4 picasso 2, Opel zafira ve benzinli insignia nın testini ve hızlanmasını çekeceğiz olmadı fren noktasını bir tabela olarak seçer metre ile ölçüm yaparım. Bundan iyisi de olmaz herhalde.
Elestirmek icin soylemiyorum yanlis anlama, belki bu senin icin baya kulfet ama fren mesafesinin olcum birimi metredir. Saniye ile saglikli bir sonuc tahmini yapamazsin. Bir de uygulamayi dene bakarsin duzgun calisiyordur
Fren mesafesini lastik izlerinden ölçebilirsin. Kesik kesik de olsa lastikler ölçüm yapacak kadar iz bırakır diye düşünüyorum.Bu çekimi arkadaşım yaptı. Bundan sonra bende müsait olursam C4 picasso 2, Opel zafira ve benzinli insignia nın testini ve hızlanmasını çekeceğiz olmadı fren noktasını bir tabela olarak seçer metre ile ölçüm yaparım. Bundan iyisi de olmaz herhalde.
O da olabilir ama belirli bi nokta belirlemek daha kolay sankiEline sağlık.
Fren mesafesini lastik izlerinden ölçebilirsin. Kesik kesik de olsa lastikler ölçüm yapacak kadar iz bırakır diye düşünüyorum.
O topa hiç girme derim. Ölçümü çok zor. Diyelim ki sen kusursuz ölçtün, yürüyüş hızında bile en az +- 5 metre sapma payı var olabilir google maps'in. Düşünsene, bazen yolda gidiyorsun, seni yan yolda sanıyor. 1-2 metrenin bile burun kıvırmaya sebep olduğu bir ölçümde bu tolerans çok yüksek.
Onu bende bilmiyorum. Aklıma bu geldi bakacamOrtalama 40-45 metre mesafeyi olcebilir mi google maps (kullanmadigim icin bilmiyorum) ?
O sapma durumu benimde aklımda. Yine de deneyeceğim olmazsa sadece kadran ve saniye ile devam.O topa hiç girme derim. Ölçümü çok zor. Diyelim ki sen kusursuz ölçtün, yürüyüş hızında bile en az +- 5 metre sapma payı var olabilir google maps'in. Düşünsene, bazen yolda gidiyorsun, seni yan yolda sanıyor. 1-2 metrenin bile burun kıvırmaya sebep olduğu bir ölçümde bu tolerans çok yüksek.
Ben hala lastik izlerinden ölçüm yapabilirsin diyorum. Şerit metrelerin yerini alan lazermetrelerden bir tane alıp bir tarafa onu koyar, bir tane de sunta veya tahta parçası levha alıp karşı tarafa koyarak bu işi halledersin.Onu bende bilmiyorum. Aklıma bu geldi bakacam
O sapma durumu benimde aklımda. Yine de deneyeceğim olmazsa sadece kadran ve saniye ile devam.
Onu bende bilmiyorum. Aklıma bu geldi bakacam
O sapma durumu benimde aklımda. Yine de deneyeceğim olmazsa sadece kadran ve saniye ile devam.
Ben hala lastik izlerinden ölçüm yapabilirsin diyorum. Şerit metrelerin yerini alan lazermetrelerden bir tane alıp bir tarafa onu koyar, bir tane de sunta veya tahta parçası levha alıp karşı tarafa koyarak bu işi halledersin.![]()
Zaten cikacak deger 35 metre ve 50 metre arasinda. Ilk etapta 10 metre araliklarla yere kuka veya herhangi bir sey koysan 10 metrelik mesafe isaretinden sonrasini olcersin en fazla..@bt nin dedigi gibi lastik izi de olabilir.