HABER Volkswagen, devrimsel interaktif far teknolojisini duyurdu

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Volkswagen, gelecek modellerinde kullanacağı interaktif far ve stop teknolojisini duyurdu. Otomotiv tarihinde bir dönüm noktası olan teknoloji; yol güvenliği ve araçlar arası bağlantı konusunda devrim yaratacak!

İnteraktif far sistemi ile otomobiller birbiriyle konuşacak!

Mercedes-Maybach’ın yeni S serisinde kullandığı Digital Light teknolojisine benzeyen teknoloji, 30.000’e yakın mini LED’in bir araya gelmesinden oluşuyor. HD farlar, optik şerit yardımı adı verilen ve sürücünün şerit çizgilerini daha net algılamasına yardımcı olan destek asistanı ile beraber geliyor.

Asıl önemli yenilikler için LED Matrix stop lambalarına bakmamız gerekiyor. Zira stop lambalarının temel amacı aydınlatma değil, sürücüyü bilgilendirmek üzerine kurgulanmış. Örneğin; geri görüş kamerasına destek düşünülen optik park asistanında park alanı stop lambaları tarafından işaretlenerek sürücünün rahat manevra yapabilmesi sağlanıyor. Ya da tehlikeli durumlarda araçlar arası bağlantıdan faydalanılarak arkadaki sürücünün bilgilendirilmesi hedefleniyor. Bunun dışında stop lambaları elektrikli modellerde batarya göstergesi gibi çeşitli işlevlere de bürünebiliyor.

Bu yeni teknoloji, Volkswagen’in Wolfsburg fabrikasında kurulan bir ışık tünelinde test ediliyor. Gelecekte otonom sürüş teknolojisine büyük katkı sağlayacak interaktif far ve stop teknolojisinin önümüzdeki yıllarda yaygın olarak kullanılacağını tahmin ediyoruz.

1 arasında 13














Read the whole post here.
 
  • Beğeni
Tepkiler: FurkanKarka
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım