Merhaba, önceden 22 bin bütçemle en uygun hangi aracı alabilirim diye bir konu açmıştım
2005 model olan araçlar ( accent, albea, corsa) arasından dizel Corsa'ya büyük oranda karar vermiştim. Araç 200 bin km civarlarında olacak.. İş gereği haftada 3-4 gün istanbul-izmit arası sürmem gerekecek, (akşam trağine kalmıyor çıkış saati ama sonuçta sabah trafiği var
bu güzergah için otomatik mi tavsiye edersiniz / manuel mi? forumlarda okudum uzun yol otomatik manuel kıyaslamalarında kimisi otobanda 5'e takar gidersin diyor kimisi istanbul trafiğinde manuel çekilmez diyor. önceki aracım fluence otomatikti onu satmak zorunda kaldım, manuel olmadığı için haliyle trafiğin manueldeki zorluğunu bilmiyorum..
1) sabah vakti (istanbuldan gidiş) trafiği düşünülerek manuel şanzuman çekilir mi (2005 model için) yoksa 2000 model olsun otomatik mi olsun ?
2) otomatik vites öneren kişi çok olursa mecburen 2000-2001 model araçlara bakıcam ki, bu yıllardaki araçların otomatik şanzımanları sorun çıkartır mı ?
3)200 bin km'deki 2000-2001 model aracın otomatik şanzumanı bozulsa ortalama ne kadar masraf çıkartır?
ilginiz için teşekkürler

1) sabah vakti (istanbuldan gidiş) trafiği düşünülerek manuel şanzuman çekilir mi (2005 model için) yoksa 2000 model olsun otomatik mi olsun ?
2) otomatik vites öneren kişi çok olursa mecburen 2000-2001 model araçlara bakıcam ki, bu yıllardaki araçların otomatik şanzımanları sorun çıkartır mı ?
3)200 bin km'deki 2000-2001 model aracın otomatik şanzumanı bozulsa ortalama ne kadar masraf çıkartır?
ilginiz için teşekkürler