HABER Suzuki Swift 1.2 GLX | Nürburgring Fatihi Yenilendi | TEST | Saat Çekilişi !!

Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
Suzuki Swift testi ile birlikte size harika bir haberimiz var. Çekiliş var! Tam 1 kişiye saat hediye ediyorum. Katılmanız için yapmanız gerekenler;​

✅Otoparkcom YouTube ve Instagram hesaplarını takip etmek, ✅https://www.instagram.com/akasya takip etmek, ✅https://www.instagram.com/konyalisaat takip etmek, Ve bir arkadaşınızı etiketlemek.​

+ Sürüş Dinamikleri

Fiyat
Yalıtım

Donanım Eksikliği

Lütfen, videoyu izledikten sonra BEĞEN tuşuna basarak kitlemizi büyütmemize destek olun! Videolarımıza YORUM yaptığınız her öneriyi, eleştiriyi ve bilgilendirmeyi dikkate alıyoruz!

Diğer testlerimiz için BURAYA tıklayabilirsiniz.​


Read the whole post here.
 
Son düzenleme:

sputnik

Üye
Beta Programı
11 Kas 2016
5,475
2
19,695
5,320
İstanbul
Param olsa da manuelini alsaam

GLX'de manueli yok, GL+ ise aşağıdaki gibi:

Bu arabanın bayi tanıtım gününün yarın olacağı söylenmişti, görmeyi beklemiyordum.
Ekli dosyayı görüntüle 16604

İnternette görmekten alışmışım herhalde yeni araçmış hissine kapılmadım ilk görüşte. :)
Ekli dosyayı görüntüle 16605

Görsel olarak aracın arka kısmı ön kısmına göre sönük geldi.
Ekli dosyayı görüntüle 16606

Ben donanım meraklısı biri değilim, geçmişten beri yorumlarımı okuyan, anımsayan arkadaşlar birazda olsa tanımıştır beni. Ancak bu araç bu fiyat seviyesi için fazla boş. Bayideki araç 90 bin lira fiyat etiketine sahip 1.2 motor GL donanım manuel araçtı. Türkiye'ye iki tipte araç getirmişler. Manuel şanzımanlı alırsanız GL donanım, otomatik şanzımanlı alırsanız GLX donanım almış oluyorsunuz.
Ekli dosyayı görüntüle 16607
Ekli dosyayı görüntüle 16608

Arka yaşam alanı aracın boyutlarına göre düşününce kötü değil, şaft tüneli olmasına rağmen rahatsız etmedi ama 3 kişi oturup denemeden o konuya girmemekte yarar var. Arka camların manuel olması bir çok kişi için kabul edilebilir değildir. Bu konuyu da normalde umursayan biri değilim ama bu fiyat seviyesinde ben bile umursadım. :D
Ekli dosyayı görüntüle 16609

Bagajı 242 litreymiş. Önceki kasada olduğu gibi Swift'in yine bagaj konusunda bir iddiası yok. B sınıfı ortalaması içinde küçük bir bagajı var.
Stepne tam boy değil.
Ekli dosyayı görüntüle 16610
Ekli dosyayı görüntüle 16611

Ve fiyatı. B sınıfındaki rakiplerinin fiyatları son olarak ne duruma geldi bilmiyorum ancak son takip ettiğim fiyatlara göre (4 hafta kadar önceye göre) Swift yüksek bir fiyat etiketine sahip. Swift modeli sürüş deneyimiyle öne çıkıyordu, bu kasa içinde o yönde yorumlar vardı hatırladığım kadarıyla yabancı kaynaklarda. Ülkemizde de o niyetle alacak kullanıcılara hitap edecektir. Donanım, geniş alan vb. beklentileri olan aile aracı olarak düşünecek kişilere şu fiyat etiketiyle ve bu fiyata karşın sunduklarıyla hitap edeceğini düşünmüyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 16612

Almayı düşünür müydüm? Almak ister miydim? Alır mıydım? Aynı fiyata hatta daha uyguna daha alınası araçlar olduğunu düşünüyorum (örn: Yaris 1.5 fun special multidrive s liste fiyatı 87 bin).

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...uki-beklenen-yeni-swift-geldi-659472470/detay
Yol tutuş, sürüş keyfi vb. hakkında fikrim yok kullanmadım. Ancak tek araç olarak, amiyane tabirle tek atımlık mermiyle alınacak arabadan bazı şeyleri aynı anda bekliyor insanlar. Bu fiyat seviyesinde rekabetçi olması zor. Benim fikrim aynı paraya Yaris 1.5 MDs almak olurdu.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Munferit

Mt.Akina

Reis
Beta Programı
18 Ocak 2017
5,579
1
22,226
5,670
Ankara
Marka
Ford
Açıkcası aracın üstünteki basitliği ve muhtemel sorunsuzluğu sevdim, hafifliği de çok güzel yalnız bunlar TR'de para etmeyen şeyler ne yazık ki, bu aracın ülkemizde tutulması için iki ihtimali var ya aynı fiyata donanımı ve kalitesi artacak, ya da daha ucuz paraya bu haliyle alınabilecek olacak.

TR'de müşteri kitlesi ise şöyle olur, VAG grubunun sorunundan kaçmak isteyip, Yaris, Jazz gibi markaların da tekdüzeliğinden(ya da başka sebeplerden) kurtulmak isteyenler için ucuz bir Şehir içi otomatik B segmenti, alınınca en az 10 sene binilmesi gereken bir araç arayan kişiler için mantıklı olabilir.

Bir diğer potansiyel müşteriler ise Manuel ve boş donanımla çıtır gazlamalık, biraz ömürlük ve biraz da ekonomik bir araç arayanlar için ideal.

Alır mıydın deseler?Benim kafam şimdilik Petrolhead tarzı çalıştığı için tamamen boş donanım, manuel'ini olabildiğince ucuza alıp, (max,60-70 bin), hem az yakan hem de ömürlük olan diyete girmiş B segmenti bir araç almak hoşuma giderdi. 1.2 motor 90 PS Atmosferik motor ve 900kg lık kasa için gayet ideal, ufak bir oynamayla güzel bir ''warm sleeper'' olur.Bu zamanda atmosferik 1.2'den 90 PS çıkaran marka olmadığı gibi B segmentinde günümüz güvenlik standartlarını sağlayıp da 900 kg bantlarına düşen araçlar artık kalmadı.
 
Son düzenleme:

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
17,939
7
51,186
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Boş donanım bile olsa hız sabitleyici ve elektrikli arka camı ararım. Dolusuna bakıyorum, o da şımartan doluluk değil. Başka markalarda ortalama seviyeyi karşılıyor. glx manuel versiyonu olsa 100k fiyata alırım.
Mantıklı yaklaşan insan, aynı fiyata gidip Baleno tercih eder. O da aynı motoru kullanıyor ve bunun kadar ekonomik; 4.0/4.6/5.6, o da hafif; 865 kg, ek olarak iç hacmi geniş; bagajı 320 lt.
 
Son düzenleme:

Mustafak

Panpa
8 Eyl 2016
1,652
4,709
3,770
31
Afyonkarahisar
Marka
Toyota
Diğer b segmentlerinin fiyatları uçtuğunda bu ayni kalırsa alınır onun dışında ben direk eski kasasına yönelirim zaten 2016 da 50 binde manuelini 2012 modelini gözüme kestirmiştim 30 bine alacaktım 15-20 dk ile kaçırdım hala içimde uktedir
 

mustafa.e

Panpa
Beta Programı
8 Eyl 2016
2,884
8,361
4,570
25
İstanbul
Marka
Volkswagen
GLX'de manueli yok, GL+ ise aşağıdaki gibi:



https://www.sahibinden.com/ilan/vas...uki-beklenen-yeni-swift-geldi-659472470/detay
Yol tutuş, sürüş keyfi vb. hakkında fikrim yok kullanmadım. Ancak tek araç olarak, amiyane tabirle tek atımlık mermiyle alınacak arabadan bazı şeyleri aynı anda bekliyor insanlar. Bu fiyat seviyesinde rekabetçi olması zor. Benim fikrim aynı paraya Yaris 1.5 MDs almak olurdu.
Mantık olarak çok daha mantıklı seçenekler var tabiki ama ben hafif olmasını falan sevdim sürmek gazlamak isterim ama tabiki 100k lira falan çok ciddi paralar verilmez bence de
 
  • Beğeni
Tepkiler: sputnik
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım