HABER Ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz

Emrullah

Asfalt Kurutucu
7 Eyl 2016
45
48
595
”Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım.” diye boşuna dememiş Henry Ford. Neden mi?

Geçtiğimiz günlerde Porsche, yeni Panamera Turbo S ile Nürburgring’de gövde gösterisi yapmıştı. Pistte 7:38:00 gibi bir süre elde eden yeni Panamera Turbo S, ”Nürburgring’deki en hızlı sedan” unvanını kazanmış ve rakiplerine gözdağı vermişti. Peki Panamera’yı kim yenebilirdi?

Tabii ki İtalyanların son sanat eseri Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio!

Ferrari’nin V8’lik twin-turbo motorlarından esinlenerek üretilen 2.9 litrelik twin-turbo V6 motoru ve 150 milisaniyede vites değiştiren 8 ileri ZF şanzımanı ile Giulia Quadrifoglio, 510 beygir güç ve 600 Nm tork değerine sahip. 0’dan 100’e 3.9 saniyede çıkan bu vahşi Alfa, 307 km/s hıza ulaşabiliyor.

Kağıt üstünde olduğu kadar pistte de hızlı olan Giulia Quadrifoglio, Nürburgring’i 911 Turbo S ile aynı sürede döndü.

İşte karşınızda Giulia Quadrifoglio’nun 7:32‘lik eşsiz resitali!




Bu yazıyı ana sayfa portalımızdan okumak için tıklayınız..
 

anl_akl

Panpa
8 Eyl 2016
1,247
3,438
3,720
Ankara
Hiç bir zaman farklılık,ruh konusunda eski alfaların yanına bile yaklaşamayacak.Alfa ruhunu kaybetmiş sadece iyi bir otomobil gözümde.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Ugur

RedLine

Profesör
11 Eyl 2016
257
349
1,395
İstanbul
Marka
MINI
Eşşekler gibi gitmiş, bir çok arabaya da nal toplatmış. Bu seviyelerdeki araçlarda yeni olanlar,saçmasapan davranan bir şanzıman olmadıkça benim için eskiyi aratmazlar. Eski,ruh vs gibi kelimeler şu performansın sonrasında komik kalıyor. Arkadan itiş, 500hp kaç tane sedan var? Olanlar da bu kadar yakışıklı mı?
 

Mmtoruc

Asfalt Kurutucu
10 Eyl 2016
10
1
595
Ülkemiz saolsun şu görünüşteki bir arabaya yakışır bir motorla alamıcaz bari en azından feryadımızı duysunda 1.6 filan getirsin alfa reis..
 

anl_akl

Panpa
8 Eyl 2016
1,247
3,438
3,720
Ankara
Geçmişte ki modellere baktığımız zaman içinde dışında diğer arabalara benzemeyen bir sürü detay olurdu ve başka markalara hiç bir zaman benzemezdi Alfa lar,159 ve 156 nın göstergeleri,kapı kolları ve çizgileri.Kaldı ki bu araba en üst versiyonu normal versiyonu diğer rakiplerinin yanına koyduğumuz zaman onlardan aman aman bir vaybe dedirtecek yanı olmadığını düşünüyorum.Yorumlarım sadece tasarımı ile ilgili arabanın özelliklerine en ufak bir lafım yok sonuçta çok büyük bir yatırım söz konusu altında.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Ugur

OnurZe

Profesör
12 Eyl 2016
60
72
1,010
27
Giulia da aynı şekilde gayet özgün. İç ve dış mekanda kullanılan parçaların hepsi özgün. Göstergeler içe gömük eski Alfalardaki gibi. Diğer rakiplerin karşısına koyunca da malzeme kalitesi açısından hiç bir eksiği yok arabanın. Deri konsol ve deri kapı üstü kaplamalar vs arabada sunuluyor.
 

anl_akl

Panpa
8 Eyl 2016
1,247
3,438
3,720
Ankara
Arabayı kullanmadım,sürüşüne konforuna,motoruna,şanzımanına,kalitesine en ufak bir laf etmedim.Sadece tasarımla ilgili görüşlerimi paylaştım hatta tasarımına kötü bile demedim sadece bir heyecan yaşatmadığını söyledim kendi açımdan.Alfa ya karşı bir ön yargım yok ya da sevmemezlik aksine bayılırım telefonumda fotoğrafları vardır sayfalarca kısaca bir alfisti olmasam da diğer markalardan hep ayrılır benim için aslında benim açımdan tüm markaların yeri ayrı.Kendi laflarım da bir klişe göremiyorum çünkü arabaya her hangi kötü bir şey,ya da ordan burdan duyduklarımı demedim oldukça objektif bir şekilde yorum yaptım.Araba çıktığında bende heyecanlandım ancak zamanla bir farklılığı kalmadı altını çiziyorum kendi açımdan.Çoğunluğun tersine bir şey dediğim zaman direk klişe deniyorsa burada düşüncelerimizi özgürce söyleyemeyeceğiz demek ki.Bende de suç olabilir kaba bir dille sıkıntımı dile getirmiş olabilirim bundan dolayı herkesten özür diliyorum.Ve beni az da olsa forumda sürekli takılan kardeşlerim abilerim bilirler eski arabaların daha kaliteli ve güzel olduğunu savunurum.Tekrardan affınıza sığınarak düşüncelerimi özetleyerek söylüyorum.Arabanın tasarımı güzel,sürüşü nasıldır bilemem kullanmadım etmedim,benim için diğer yeni arabalardan bir farkı yok sonuç iyi bir araba 3-serisi ,c-sınıfı yerine tercih eder miydim ederdim ama beni o kadar etkilemiyor.Tekrar dan saygılar,iyi bayramlar. NOT: Daha sonra da Emre Çelikkol'unda(TeknoSeyir de arabalarla ilgili bilgi veren videolar daki şahsiyet severim kendisini)benim düşünceme benzer düşündüğünü bir videosun da görmüşümdür.
 
Son düzenleme:

And

Üye
8 Eyl 2016
144
1,419
3,035
40
İstanbul
Güzellik ve özgünlük çok farklı kavramlar. Ben de tasarım konusunda yavan buluyorum arabayı, 159'dan sonraki diğer Alfa'lar gibi. Hele içi direk Mazda/Audi. Umarım sürüş hissi tüm bu hype'ın hakkını verir
 
  • Beğeni
Tepkiler: anl_akl

anl_akl

Panpa
8 Eyl 2016
1,247
3,438
3,720
Ankara
Güzellik ve özgünlük çok farklı kavramlar. Ben de tasarım konusunda yavan buluyorum arabayı, 159'dan sonraki diğer Alfa'lar gibi. Hele içi direk Mazda/Audi. Umarım sürüş hissi tüm bu hype'ın hakkını verir
Reis hele şükür beni anlayan biri çıktı.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım