Yani tabi ki hepsini mümkün olduğunca kombine edebilmek istiyorum ama optimum hangi araci almalıyım kararsızım ama golf ön plandaHer aracın başka avantajı var. Sizin beklentiniz önem taşıyor. Konfor mu sorunsuzluk mu bol donanım mı gibi bir sorunsal var. Şahsen ailece binecek olsam ve konfor önceliğim olsa düz vites temiz bir golfe yönelirdim.
Şahsi görüşüm golf'ün ortalama olarak her işi iyi yaptığı yönünde. Ben de hepsini birden istesem sanırım golf'e yönelirdim. Ama alıp 10 yıl bakımdan bakıma servise gideyim desem sanırım civic daha mantıklı olurdu.Yani tabi ki hepsini mümkün olduğunca kombine edebilmek istiyorum ama optimum hangi araci almalıyım kararsızım ama golf ön planda
Otomatik vites düşünüyorum. Golf geçiyordu icimden ancak TSI motorun yakıtından korkuyorum. Yilda 15-20 bin km yaparım diye tahmin ediyorum. Beklentim konfor civic performansını aratmayacak kadar performans ve yüksek kalite algısını harmanlayabilmis otomobili bulmakHocam manüel mi düşünüyorsunuz yoksa otomatik vites mi ? Yilda kaç km yapıyorsunuz yani dizel mi benzin mi ? Bir de beklentiniz önemli. Beklentilerinizi söylerseniz daha rahat yardımcı olabiliriz..
Peki performans anlamında bir bilgi verebilir misiniz?fd6'dan golf7 1.2 TSI dsg'ye geçmiş biri olarak konuşayım. Eğer otomatik olacaksa o bütçeye Golf almazdım. Aynı durumda kaldım çünkü, 78bin TL verip Golf'ün Comfortline donanım ve beyaz rengini alabilmiştim. VW satıcıları alırken ödedikleri ekstra her kuruşu ikinci ele de yansıtıyorlar.
Benim aklımda Astra J kalmıştı her zaman. Şu an olsa alacağım araba o olurdu büyük ihtimalle.
1.2 TSI yakıtı korkutmasın ayrıca, istanbul şehiriçi 7,5-8lt ile geziyordum çok rahat bir şekilde.
çok uyumlu çalışan bir motor-şanzıman kombinasyonu var malum. Alt devirlerde canlı, performans beklemeyeni kesinlikle tatmin eder. Öyle çekiş problemi zırvalarına falan hala inanan kalmamıştır sanırım.Peki performans anlamında bir bilgi verebilir misiniz?
Çok teşekkür ederim. 1,2 TSI jetta kullanmıştım performansı gayet tatmin etmişti beni.çok uyumlu çalışan bir motor-şanzıman kombinasyonu var malum. Alt devirlerde canlı, performans beklemeyeni kesinlikle tatmin eder. Öyle çekiş problemi zırvalarına falan hala inanan kalmamıştır sanırım.
Yakıtı da motor-şanzıman uyumuna üçüncü olarak sağ ayağınızı eklerseniz yakıt sakin seviyelerde seyrediyor. sağ ayağınızı kontrol edemezseniz 10 litreleri görmek çok kolay
Aslında evet Auris düşünmedim değil ama sanki piyasası Corolla kadar yok gibi.. Bana da Auris çok yakışıklı geliyor önerinizi dikkate alacağım.Golf bakarken bir anda sedan kararından sa corolladan daha kaliteli ve piyasası daha uygun olan auris bakmanızı tavsiye ederim.Hem 1,6 otomatiklerin altyapısı bağımsız süspansiyonlu daha iyi yol tutan konforu corollayla aynı.Örnek ilan atayım:
İLK SAHİBİNDEN BOYASIZ HATASIZ TRAMERSİZ TOYOTA AURİSİlan No: 692354385
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...atasiz-tramersiz-toyota-auris-692354385/detay
Harika bir link atmışsınız gerçekten çok teşekkür ederim...Corolla'da donanımlar: "Life, Touch/Active, Advance, Premium" şeklinde gidiyor (başlangıçtan, doluya doğru).
1.6 otomatikte Life donanım bulunmuyor. Touch ile active aynı zamanda yoktu diye hatırlıyorum. Makyajdan önce otomatikler active-advance-premium şeklindeyken, makyajdan sonra touch-advance-premium şeklinde sınıflandırıldı diye hatırlıyorum. [ @DouglasAdams 'a bir sormak lazım]
Hangi donanım seviyesinde almalıyım sorunuza bir cevabım yok, beklentilerinizi, istediklerinizi bilmiyorum.En çok satılan advance donanımdı diye biliyorum, en rahat bulunacak sanıyorum o donanımdır.
Makyajsız kasa broşürünün linkini alta ekliyorum (Makyajsız kasa: 2013'den 2016'nın ortasına kadar, makyajlı kasa 2016 ortasından 2018 sonuna kadar)
Auris’in kalite algısı daha yüksek , Corolla sedanlar yerli Auris İngiltere menşeili kalite farkı bariz (yalıtım dahil) hissediliyor ama fd6’dan daha iyi bi araba olduğuna dair şüphelerim var. Bilemedim ben olsam o kadar farka auris almazdım değmez bence.Naçizane önerim :Aslında evet Auris düşünmedim değil ama sanki piyasası Corolla kadar yok gibi.. Bana da Auris çok yakışıklı geliyor önerinizi dikkate alacağım.