Vites geçişi, debriyaj, rev match...

Kagan

Driver
Panpa
8 Eyl 2016
1,263
2,245
2,570
Ankara
aklıma akşam akşam bi soru takıldı buraya sorayım dedim.

normalde yaptığım şey 5-6binde vitesi yükseltip, küçültecekken gazla devir eşitleyip debriyaj kullanmak fakat;
aynı şeyler debriyajsız da oluyor, şimdi.
1-) debriyajsız kullanmak hız kazandırır mı, gerçekten deneyen var mı?
2-) uzun veya kısa vadede neler ne kadar yıpranır?
 

M.Shadows

Kaan
Panpa
Destekçi
14 Şub 2018
2,006
3
4,827
4,270
24
Highway to Hell
Marka
Hyundai
Debriyajsız vites değiştirmeyi aklınızdan çıkarın.Ben de çok iyi değiştiririm,onun mantığında bir sonraki viteste devirin kaça geleceğini bilmek yatıyor.Lakin uzun vadede çok zararlı bir işlem.Deviri sadece 200 devir bile alçakta ya da yüksekte tutarsanız şanzımana yük biniyor.Debriyajsız vites değiştirmek ayrıca hız kazandırmaz bilakis zamanı arttırır,çünkü bir de devrin eşitlenmesini bekliyorsunuz.En hızlı vitesi debriyaj tokatlayarak değiştirirsiniz.Tekrar etmiş olayım,debriyajsız vites gerekmedikçe değiştirmeyin.Uzun vadede dediğim gibi zararları var,bir bakarsınız elinizde kalır.Tecrübeyle sabit ne yazık ki.
 
  • Beğeni
Tepkiler: bt ve Mt.Akina

Mt.Akina

Reis
Beta Programı
18 Ocak 2017
5,579
1
22,226
5,670
Ankara
Marka
Ford
Düşürürken kesinlikle debriyaj gerekiyor, şanzımana çok yük biner ve araç öne yığılır fren etkisi oluşturur, aracınız yavaşlar.Ayrıca devir eşitleme tekniği ile araç sonraki hızlanmalarınıza daha çabuk hazır bir hale gelir size süre kazandırır.Aracınızı korur.

Gelelim vites yükseltmelere, debriyajı çok çok hızlı bir şekilde basıp vitese geçip debriyajdan çektiğinizde çok aşırı bir süre kaybetmezsiniz bu sebepten dolayı kesinlikle ve kesinlikle kazanacağınız o milisaniyelerdense şanzımanın ömrünü seçmeyi tercih ederim.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım