Ricciardo Renault'da kalmak yerine Mclarean'e geçerek kumar mı oynadı?

1211713734.jpg

Avusturalyalı pilot Red Bull'dan Renault'ya oldukça büyük beklentilerle geçmişti fakat ne yazık ki geçtiğimiz sezonki performansı kendisinden beklenenin altındaydı. Bu yüzden Ricciardo'nun gözünün başka takımlarda olması pek de sürpriz değildi.
Paddock'daki tüm pilotların adeta rüyası konumunda olan Ferrari'de yarışmak Avusturalyalı pilot için güzel bir deneyim olurdu elbette. Sebastian Vettel bu hafta Ferrari ile yollarını ayırdığında, kırmızı söylentiler bir kez daha gündem olmaya başladı ancak Ricciardo kırmızı koltuğun adaylarından en güçlüsü değildi.
Avusturalyalı pilot bunun farkındaydı. O da rotayı İngiltere'ye çevirdi. - McLaren. Formula 1'in en köklü yarış takımlarından olan McLaren tarafından, 2018'de çağrılmıştı fakat Renault o sezon kendisine reddemeyeceği fiyat teklifi yapınca fransız üreticiyi tercih etmişti. McLaren şefi Zak Brown anlaşmayı o zaman yapmamış olabilir ama vazgeçmek gibi bir niyeti yoktu. Görüşmeler son haftalarda yeniden başladı ve bu kez imzalandı, imzalandı ve yeni sezon için gün sayılmaya başlandı.


Renault'dan neden ayrıldı

Sonuçta Renault, Ricciardo'nun ilk sezonunda beklediği şeyi ekiple birlikte teslim edememiş oldu. Start çizgisinden sonra Fransız üreticinin sarı siyah arabaları geriye doğru gidiyorlardı. Bu arada Sainz'li McLaren, önceki sezonlara kıyasla oldukça başarılı sonuçlar elde ediyordu.
Sezon öncesi testler Ricciardo'ya biraz umut verd. Renault'un güncellenen yeni otomıbili R.S.20, orta sıralamanın üstünde ve potansiyel olarak ilk üçe biraz daha yakın sonuçlar elde etmek için büyük bir gelişme gösterdi.

Ancak, F1 sezonunda tüm planları alt üst eden korona pandemisinden sonra gidişat değişti. En erken Temmuz ayına kadar yarışamama ihtimali olan Ricciardo, bir seçenek bıraktı. Ya sezon başlayana kadar bekleyecekti ve Renault'nun kariyerinde başarılı bir adım olup olmadığını görecekti veya gerçekten onu istediğini bildiği ve zaten hareket halinde olduklarını gösterdiği bir ekibe gitmeyi tercih edecekti.

Sonuçta, Ricciardo, sağlıklı bir bütçeye ve etkileyici bir tesise sahip bir üretici olmasına rağmen, Renault haricinde başka bir risk almayı göze alamazdı. Eğer işler yolunda gitmezse Formula 1 kariyerinin son durağının burası olabileceğinin farkındaydı. Bunun son büyük hamlesi olabileceğini fark etti.
unnamed.jpg


Neden McLaren'i seçti

Ricciardo, kariyerinin geleceğinde McLaren'in daha iyi bir ihtimal olduğunu düşünüyor. Avustralyalı pilot Renault'da yarışırken fransız üreticinin fabrikasından çıkan Renault güç ünitesinde çıkan arızalardan dolayı bir çoğu fırsatı kaçırdı. Riccardo'dan bir F1 otomobili yapılması istense ve güç ünitesinin hangisi isteyeceğini sorsalar özellikle son sezonun etkisiyle Renault'u son sıralarda tercih ederdi. Bunun aksine McLaren 2021 sezonu itibariyle 3 yıl boyunca hem performansı hem de sorunsuzluğu ile kendini ispatlamış Mercedes güç ünitesini kullanmak üzere anlaştı. Şüphesiz ki Riccardo'nun McLaren'i seçmesinde önemli bir etken olmuştur.
Limitleri zorlarken kafalarda soru işaretleriyle başarılı sonuçlar almak F1 de oldukça zor. Art arda son üç yarışında da Renault'un güç ünitesindeki arızalar istediği sonuçları elde etmesine engel oldu ve Ferrari koltuğunu elde etmek ve şampiyon Vettel'i gölgede bırakmak için ihtiyacı olan ve Red Bull'daki başarılı sezonu ile oldukça güçlendirdiği intibasını zedeledi . Ricciardo hızlı olduğunu kanıtladı, fakat savaşı kazanbilmesi için daha iyi silahlara ihtiyacı olduğu kesin.

McLaren Mercedes güç ünitesi ile Riccardo'nun ihtiyacı olan performansı ve sorunsuzluğu sunmak için hazır. Takım onu gerçekten istiyor, bu yüzden onu ihtiyacı olan ekibi,güç ünitesini ve mükkemmel yol tutan otomobili sağlayacaktır.

McLaren neden Riccardo'yu istiyor?

Ricciardo’nun en etkileyici zaferlerinden biri olan 2018 Monaco Grand Prix'inden sonra, Avusturalyalının F1'deki üçüncü en hızlı takıma aday gösterilmesi hiç de sürpriz değil. Ricciardo aynı zamanda pistte ve pist dışında gözleri üzerine çekebiliyor. Otomobili kullanırken rakiplerini sollama konusunda gridin en cesur pilotlarından biridir ve viraja gelindiğinde en son fren yapıp rakiplerini sollamayı başaran pilotlardan biridir. Ayrıca pistin dışında da ekibiyle son derece uyumlu olmasından dolayı Ricciardo ile garajda çalışmaktan keyif aldığını söyler.

McLaren'i üst sıralara taşımakta büyük emeği olan ve 2021'de ekiple üçüncü sezonda kalacak olan Lando Norris ile iyi bir takım arkadaşı olması bekleniyor.


 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım