225 45 18 Kış Lastiği Önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mavera97
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mavera97

Profesör
167
Selamlar,
Arabaları yeniledigimiz icin eldeki kış lastikleri uymuyor maalesef, 2 takım kış lastiği alacağım. Kullandığınız marka/model kombinasyonlarını ve yorumlarınızı paylaşır mısınız? Ayrıca RFT tercih edilmeli mi?

mercedes benz
W177 225/45/18
W206 225/45/18 - 245/40/18

Şu konuya 13" jantlarımla ben de rez. yapayım :D Aynı konuyu 175/70r13 veya 155/80r13 ile açmaya geldim =)

Bütçe belirtmeden cevap vermek zor bu başlığa hocam. RFT de şöyle; tamir kiti varsa arabanızda, lastik yarılmadığı sürece RFT'ye gerek yok. Bu tamamen sizin tercihinize kalıyor. Bunca yıldır araç kullanırım sadece 1 kez lastiğim yarıldı o da uzun yolda kalas gibi bir şey kamyonun üstünden devrilince kaçamadım. Bunun dışında en fazla çivi girip hava kaçırıyor. Onda da tamir kiti yeterli oluyor. O sebeple ben rft lastik pek sevmediğimden kullanmazdım. Ama dediğim gibi bu tamamen tercihinize kalmış.

Son düzenleme:
Continental Winter Contact serisi beni hiç bir zaman üzmedi. İkinci el alıp Toyota Auris'e takmıştım buzlu yolda bile yara yara gidiyordu. Sıfır alıp Skoda Superb aracıma takmıştım hiç bir zaman üzmedi.

Bütçe belirtmeden cevap vermek zor bu başlığa hocam. RFT de şöyle; tamir kiti varsa arabanızda, lastik yarılmadığı sürece RFT'ye gerek yok. Bu tamamen sizin tercihinize kalıyor. Bunca yıldır araç kullanırım sadece 1 kez lastiğim yarıldı o da uzun yolda kalas gibi bir şey kamyonun üstünden devrilince kaçamadım. Bunun dışında en fazla çivi girip hava kaçırıyor. Onda da tamir kiti yeterli oluyor. O sebeple ben rft lastik pek sevmediğimden kullanmazdım. Ama dediğim gibi bu tamamen tercihinize kalmış.
Hocam bu zamana kadar continental, bridgestone veya michelin kullandım açıkcası lastikte tasarrufa karşıyım biraz araba her ne kadar iyi olursa olsun yere temas eden tek şey lastik. Bu yüzden saydığım 3 markadan biri tercih edicem

Hocam bu zamana kadar continental, bridgestone veya michelin kullandım açıkcası lastikte tasarrufa karşıyım biraz araba her ne kadar iyi olursa olsun yere temas eden tek şey lastik. Bu yüzden saydığım 3 markadan biri tercih edicem

3 Sene önce Conti aldım. Hala kullanıyorum. Anlıma Continental yazdırıp, gezesim var. Öyle seviyorum lastiği, lastiğin çıkardığı işi.

TS860 kullandım 2 kış, daha sonra TS870 kullandım sonraki 2 kışta hala epey memnunum ve deli gibi kuruda bile tutması büyük güzellik.

RFTler de artik eskisi kadar hantal degil, olası durumda rft iyi ki almisim dedirtiyor. karda uzun yolda, ıssızda özellikle bir kadın şoför kullanacaksa vs çok avantajlı.

Michelin bu ikisine göre bir miktar daha pahalı olabilir. O yüzden onu çok hesaba katmazdım çünkü verdiğin fiyat farkı oranında daha fazla bir şey sunmuyor. Bridgestone LM005 ve Conti TS 870P ikilisinden birini alırdım ben. Fiyatlar değişebiliyor ama LM005 toplamda 1200 lira civarı daha uyguna geliyor Conti'ye göre. Normalde beni bilen bilir Conti'lere bayılırım. Çok güzel lastikler üretirler. Ama LM005 kışlıkta ciddi anlamda iyi bir lastiktir. O sebeple 1200 lira daha fazla vermeye gerek yok dersen Bridgestone öneririm.

Arkadaşlar bende hazır konusu gelmişken bir soru sormak istiyorum. Aracım bmw f20, kış geliyor malumunuz. Önceki aracımdan kalma 225/40/18 kışlık lastiklerim var.
Aracımın şu an ön lastikleri aynı ebat fakat arkadakiler 245/35/18, sizce kış için ön ile arkayı aynı taksam sizce neler olur?

Arkadaşlar bende hazır konusu gelmişken bir soru sormak istiyorum. Aracım bmw f20, kış geliyor malumunuz. Önceki aracımdan kalma 225/40/18 kışlık lastiklerim var.
Aracımın şu an ön lastikleri aynı ebat fakat arkadakiler 245/35/18, sizce kış için ön ile arkayı aynı taksam sizce neler olur?
Arkadaki 245ler yerine 225 40 18 takıp dört lastiği de aynı ebat yapacaksınız dimi yanlış anlamadiysam ? Bunu düşünüyorsanız olabilir. Sapma payı da fazla değil. Sadece taban genişliği azaldığı için kışın çekişte, ilk kalkışta ve yol tutusunda eskiye oranla bir miktar geriye gidiş hissedilebilir ama bariz bir düşüş olacağını sanmiyorum.

Son düzenleme:

M paket 18" jantlarda arkalar daha geniş geliyor. 17 olsaydı aynı ebat olarak orjinalinde de kullanılıyor. Prensipte bir sorun olmaz, ancak arka jantınızın ET değeri bir miktar geniş olacaktır, o sebeple lastik içeride kalabilir belki.

Arkadaki 245ler yerine 225 40 18 takıp dört lastiği de aynı ebat yapacaksınız dimi yanlış anlamadiysam ? Bunu düşünüyorsanız olabilir. Sapma payı da fazla değil. Sadece taban genişliği azaldığı için kışın çekişte, ilk kalkışta ve yol tutusunda eskiye oranla bir miktar geriye gidiş hissedilebilir ama bariz bir düşüş olacağını sanmiyorum.
Teşekkürler Cenk Hocam, bende idare edilebilir diye düşünüyorum.
M paket 18" jantlarda arkalar daha geniş geliyor. 17 olsaydı aynı ebat olarak orjinalinde de kullanılıyor. Prensipte bir sorun olmaz, ancak arka jantınızın ET değeri bir miktar geniş olacaktır, o sebeple lastik içeride kalabilir belki.
Teşekkürler bu ET olayını araştıracağım.

Konu sahibi arkadaşa bende Conti önermekteyim.

Saygılar herkese. :)