AÇIK Araçta vites geçmeme problemi acil yardım lütfen!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 19052323
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

19052323

Profesör
283
Merhaba arkadaşlar aracım megane 3 sportourer 1.9 dci manuel vites, ilginç bir olay yaşadım bu konuda bilgisi olanlar aydınlatırsa çok memnun olurum birkaç gün sonra uzun yol yapacağım (1500km). aracın vitesinde kavramasında herhangi bir problem yoktu aracı park ettim tekrar çalıştırıp hareket etmeye çalıştığımda vites geçmedi hiçbir vitese geçmiyordu aracı kapattım ve araç kapalıyken vites geçişlerinde herhangi bir problem yoktu araç vitesteyken hareket ediyor fakat diğer viteslere ve boşa atılmıyordu, araçla biraz hareket ettim kapattım vitese taktım eskisi gibi hiçbir problem olmadan aracı sürdüm vites geçişlerinde herhangi bir problem olmadı, kavramasini denedim gaza basmadan araç normal şekilde kavrama yapıp ilerledi acaba yaşadığım problem nedir bilgisi olan veya böyle birseyi deneyimlemiş biri var mı aranızda?

debriyaj alt merkez olabilir. debriyaj, frenle ortak hidroliği kullanıyorsa mutlaka hidrolik seviyesini bir kontrol edin.

Muhtemelen debriyaj hidroliği azaldı ve hava yaptı, debirya sistemindeki hava atılınca düzeldi. Yağını kontrol etmenizde faydası var.
Hmm anlıyorum baskı balata merkezi bilyasinda kırık falan olsa problem devam eder miydi peki bazı videolar izledim benim yaşadığım problemin aynısı, fakat benim aracın şu an problemsiz vites değiştirmesi sizin dediğiniz ihtimali arttırıyor sanırım

Hmm anlıyorum baskı balata merkezi bilyasinda kırık falan olsa problem devam eder miydi peki bazı videolar izledim benim yaşadığım problemin aynısı, fakat benim aracın şu an problemsiz vites değiştirmesi sizin dediğiniz ihtimali arttırıyor sanırım
Zaman zaman viteslere geçmeme problemini ben de yaşıyordum sonra düzeliyordu. En son baskı balata setim dağıldı. Düzelebildiği için ben de hidrolik hatta bir hava vs. olduğunu düşünmüştüm ancak baskı halata setinden kaynaklı çıktı.

Zaman zaman viteslere geçmeme problemini ben de yaşıyordum sonra düzeliyordu. En son baskı balata setim dağıldı. Düzelebildiği için ben de hidrolik hatta bir hava vs. olduğunu düşünmüştüm ancak baskı halata setinden kaynaklı çıktı.
Bende vites geçişlerinde problem yok hatta hissi baya iyi ama tek seferlik yaşadığım problemde araç çalışırken hiçbir vitese geçmedi aracı kapattığımda normal şekilde vitese geçişlerinde problem olmadı, viteste tekrar çalıştırdığımda sadece takılı olduğu viteste sabit kaldı boşa ve diğer viteslere geçmedi o şekilde 5 metre falan ilerleyip aracı tekrar kapatıp açtım ve hersey eskisi gibi normal şekilde çalıştı, bu arada fren hissi bayadır kötü balatalar yeni olmasına rağmen çok altta basıyor frene bir iki kez pompalayinca fren baskı merkezi yükseliyor, ondan sıvı mantıklı geldi

Son düzenleme: