185/65 R15 Yaz Lastiği önerisi / Primacy 4 vs UltraContact

berkayymc

Berkay
Asfalt Kurutucu
6
26
Marka
Peugeot
Herkese merhabalar Peugeot 208 için 185/65 R15 ebatında yaz lastiği alma arefesindeyim. Aklımda Continental UltraContact modeli ve Michelin Primacy 4 modelleri var. PremiumContact6 artık yeni tarihli bulunmaması sebebi ile UltraContact düşünüyorum. Sessizlik ve konfor ön planda aynı zamanda yol tutuşta önemli tabii. UltraContact kullanan insanların yorumları genel manada memnun oldukları şeklinde sizlerin başka bir tavsiyesi var mıdır? Ya da bu iki seçenek arasından hangisini tercih ederdiniz? Cevaplar için teşekkürler :)

Geçmişte çok fazla Primacy eskittik. Kendisi çok kolay eskiyor. Henüz UltraContact eskitmedim. Kullanmaya devam ediyorum =). Öncelik konfor ise tavsiye ederim. 1 inç küçük jantlı kış lastiğim kadar konfor sunuyor.

Geçmişte çok fazla Primacy eskittik. Kendisi çok kolay eskiyor. Henüz UltraContact eskitmedim. Kullanmaya devam ediyorum =). Öncelik konfor ise tavsiye ederim. 1 inç küçük jantlı kış lastiğim kadar konfor sunuyor.
Kullandığım araç B segmenti olduğu için malum yalıtım ve konforda çok ön planda olan segment olmadığından ses ve konfor önemli kriterler arasında tabii ki geceyle gündüz gibi bir etkisi olmayacak olsa da bir miktar etki etsin yeterli :)

Kullandığım araç B segmenti olduğu için malum yalıtım ve konforda çok ön planda olan segment olmadığından ses ve konfor önemli kriterler arasında tabii ki geceyle gündüz gibi bir etkisi olmayacak olsa da bir miktar etki etsin yeterli :)
Eder. =)

Bugün UltraContact ları takmış bulunmaktayım. İlk izlenim olarak gayet güzel yaklaşık 100 km sürüş oldu daha yorumda bulunmak için erken fakat Ecopialardan sonra bariz konfor ve yol tutuş olarak değişim mevcut. İlerleyen km lerde tekrar izlenimlerimi aktaracağım.

Selamlar yaklaşık 13.000 km ardından konu güncellemesi yapmak istedim belki birilerine faydası olur diye :) Lastik sesi olarak lastiklerden çok memnunum. Çukur geçişlerinde de yeni lastik olmasının da etkisi var tabi eski lastiklerime göre bariz olumlu farklar mevcut. Yol tutuş anlamında konuşmak gerekirse gördüğüm en olumlu özellik limitlerin aşılması durumunda dahi araç kontrollü salınımlarda bulunuyor. Bu konuda eski lastiklerimden ciddi olarak fark mevcut. Fren mesafesi konusunda her hangi bir olumsuzluk yaşamadım. Bu ebatta tercih etmek isteyenlere kesinlikle öneririm. İlerleyen kilometrelerde eksi bir yön deneyimlersem tekrar aktaracağım.

205 55 R16 Fiat Egea şirket aracımda yaklaşık 1 yıldır PS7 kullanıyorum 2 lastik yarıldı ve yamalı lastikler olduğu için mecbur değiştik kendileriyle 30-40bin km yol yaptım.
Şimdilik 5bin km civarı oldu UltraContact kullanıyorum kesinlikle yol tutmayan berbat bir lastik hiç beğenmedim PS7'den geçtiğim için çok pişman oldum keşke lastikçinin sözünü dinlemeseydim.

205 55 R16 Fiat Egea şirket aracımda yaklaşık 1 yıldır PS7 kullanıyorum 2 lastik yarıldı ve yamalı lastikler olduğu için mecbur değiştik kendileriyle 30-40bin km yol yaptım.
Şimdilik 5bin km civarı oldu UltraContact kullanıyorum kesinlikle yol tutmayan berbat bir lastik hiç beğenmedim PS7'den geçtiğim için çok pişman oldum keşke lastikçinin sözünü dinlemeseydim.
Premium contact serilerinden çok farklı bir lastik bu ultracontact. 205 55 16 ebatta jetta'da uzun yol yaptım bu lastikle. Konforun her öğesi çok iyi. Ama bu lastik güvenli sınırların üstünde viraja giren, hızlıca viraj yapan, aracın üstüne çıkmaya çalışan, seri sürüşle gidebilecek bir lastik değil kesinlikle. Daha çok sağdan, sakin gidip yasal hız sınırları dahilinde virajlara giren kişilere göre. Aslında tamamen konfor düşünülerek üretilmiş bir lastik. Yumuşak yanaklarından ötürü zaten kalın tabanda lastiğin direkt yanaklarına biniyor virajda. Bu da tutuşu azaltıyor. Yağmurda yüksek hızlarda düz giderken hiç sorun yok. Ama ıslak zeminde viraja sert girersen direkt yüzmeye başlıyor. Ucuz lastiklerdeki vasatlık gibi değil bu. Lastiğin yapısı, özelliği ve üretim anlayışı bu olduğu için böyle. Tamamen sakin sürüş ve konfor odaklı bir lastik. İşini o şekilde yapsın diye üretilmiş. Asla premium contact serileriyle kıyaslanacak bir noktada değil. Şahsen benim sürüş tarzıma hiç uymadığı için ben de tercih etmem. Ama söylediğim gibi aracını kullanıp özellikle amacı sessizlik ve konfor olan kişiler tercih edebilir.

Son düzenleme: