HABER Bu parçalatma hikayesi bambaşka!

turkischer

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
88
65
1,010
İstanbul
Belki sağda solda kulağınıza gelmiştir, bir süredir ortalıkta ABD’de yaşayan birinin Volkswagen’ın geri satın alacağı otomobilini parça parça söktüğüne ve Volkswagen’a sökük şekilde satacağına dair bir takım söylentiler dolanıyordu. Jalopnik, uzun uğraşlar sonucunda bu efsanenin kaynağına, Cincinnati’li bir otomobil satış danışmanı olan Joe Mayer’e ulaştı.



Daha önce sosyal medyada dolaşan fotoğraflardan, bazı Volkswagen kullanıcılarının araçlarının ızgaralarını, iç mekandaki ufak tefek parçalarını söktüklerini ve araçlarını o şekilde teslim edeceklerini öğrenmiştik. Fakat Joe Mayer, kendi sözleriyle özetlemek gerekirse “bu işi birkaç kademe yukarı taşıyarak” otomobilinin üzerinde sökülebilir halde yer alan birçok parçayı söktü.



Mayer’in söktüğü parçaların arasında motor kaputu, bagaj kapağı, ızgaralar, ön çamurluklar, kapılar, tamponlar, stepne, sürücü koltuğu hariç diğer koltuklar, bagaj kompartmanı, airbagler, yan aynalar, orta konsol, el freni kaplamaları, klima ızgaraları ve multimedya sistemi bulunuyor. Mahkeme kararını detaylı bir şekilde incelediğini belirten Mayer, otomobilin Volkswagen tarafından geri satın alınması için tek koşulun otomobilin çalışır ve yürür halde olması olduğunu belirtti.



Mayer, 2010 model Volkswagen Golf’ünü 2015 yılının sonbaharında satın aldığında henüz Dieselgate Skandalı‘nın patlak vermesine birkaç hafta vardı. Söylediğine göre, skandal patlak verdiğinde daha otomobilin plaka işlemlerine başlamamıştı. Skandalın ortaya çıkmasıyla plaka işlemlerini başlatan Mayer, skandalı çağırıştıran “DSLGATE” plakasını otomobili için aldı. Mahkeme, kararları açıklandıktan sonra aracın çalışır ve yürür durumda olmasının haricinde geri satın alma için herhangi bir kondisyon sınırlaması olmadığını öğrenen Mayer, böylelikle otomobilinin parçalarını sökmeye karar verdi. Amacı ise fazladan biraz para kazanmak.



Otomobilini Volkswagen’a satacağı gün, sürücü koltuğunu da söküp yerine süt şişesi kasası koyacağını ifade eden Mayer, satış için gitmesi gereken bayi yalnızca bir sokak ötede olduğu için gitmeden önce farlarını ve stop lambalarını da sökerek otomobili tam anlamıyla bir iskelet olarak teslim edecek.



Kendisine Volkswagen’ın bu konuya nasıl bir tepki vereceği sorulduğunda konuyla ilgili olarak üç Volkswagen yetkilisiyle telefonda görüştüğünü söyleyen Mayer, kapıların, motor kaputunun, koltukların ve bagaj kapağının sökülmesi durumunda otomobilinin satın alma kapsamında olup olmayacağını sorduğunda, bunu yapması için kesinlikle Volkswagen tarafından bir onay verilmeyeceğini ancak otomobil için tek kriterin çalışır ve yürür durumda olması olduğuna dair bir cevap aldığını ekledi.

Ancak Mayer’in önüne bir engel çıktı. USA Today’in haberine göre konuyla ilgili Volkswagen’ın avukatlarından gelen itirazlar neticesinde davanın en başından bu yana davayla ilgilenen Yargıç Charles Breyer, bu konuda Volkswagen’ı haklı buldu. Görünüşe göre, otomobilinin bir ya da birkaç parçasını sökerek otomobilini Volkswagen’a geri satmaya çalışan otomobil sahipleri geri çevirilecek.

Bu yazıyı ana sayfa portalımızdan okumak için tıklayınız..
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche

OnurZe

Profesör
12 Eyl 2016
60
72
1,010
27
Kesin yani genlerinde Türk'lük vardır. Anca böyle hileli işler de Türk'lerde oluyor. Çalışır ve yürürse benden şimdi satın alacaklar geri kalan yürümesini sağlayan parçaların dışında hepsini sökersem daha fazla kazanırım. Başka bir şey düşünmemiştir kesinlikle.
 

ozcengel

Elit Apaçi
9 Eki 2016
59
22
970
Vag'a hile yapmayi kim ogretti acaba ? Kurtulun bu asagilik kompleksinden alman sahtekarligini tum dunya ogrendi.
 

ozcengel

Elit Apaçi
9 Eki 2016
59
22
970
Vosvos'a saglam ayar vermis adamdir tebrik etmek lazim. Zaten bu haberle o plakayla amacina fazlasiyla ulasmistir. Toyota bu araci alip priusla yanyana tum avmlerde sergilemeli.
 

bilalvatansever

Asfalt Kurutucu
26 Ara 2016
1
0
535
s.a iyi geceler abi bu miletteki ww hastalıgını anlamış degilim yıllardır.özellikle tr de kandırılıyor ww ama hala inatla bozuk sanzımanlı dsg yi ; euro 5 i motoru euro 6 motor diye kakaladır daha yetmemiş gibi 1.2 tsı 280 km /s kadran koyarak araba sanarsın 300 bg :) ww gende ilgili bir sürü kandırmaca sayabilirim. ama inatla hala ww alabiliyoruz abimizin elleri dert görmesin az bile yapmış hakediyo ib..ler :)
 

Yellowolf

Asfalt Kurutucu
10 Eyl 2016
25
11
595
Neden şimdi durduk yere Türk'lük aşağılanıyor ne alakası var. bir kaç kendini bilmez ne idüğü belirsiz insanlar yüzünden genelleme yapamazsın. Bunun milletle bir alakası yok insanın kendine munhasır bir durum, yetiştirilme tarzı, eğitim, bulunduğu çevre, ekonomik koşullar ve dahası etmen. Her Türk çingene mi? hırsız mı ? üçkağıtçı mı? saygısızlık yapma burada.
 
  • Beğeni
Tepkiler: hikmetkara

alfhonso

Hakan BIÇAK
Eski İnfazcı, Yeni Eğitici
Yönetici
Admin
9 Eyl 2016
24,617
1
64,386
6,820
34
Denizli
Marka
Mercedes
Türklüğü aşağılayın, vw kullanıcılarına hakaret edin muazzam ya eleştri ve yorum tarzı harika.
 
  • Beğeni
Tepkiler: hikmetkara

adr

Asfalt Kurutucu
7 Eki 2016
1
0
535
VW algısı biraz abartıldı. Bunu hem distribütör hemde reklamları ile sağladı. Adamlar algı operasyonunu iyi yönetmeyi gerçekten biliyorlar. Bu kadar hileye rağmen hala kafada satış rakamları ve olacakta. Çünkü piyasaya yön veren bir yere geldiler. Para oldukça güç her zaman kafaya oynar. Ancak dizel motorlar konusunda şuan diğer firmalar muazzam çalışmalar yaparak oldukça düşük emisyonlara sahip motorlar ürettiler ama kabak VW in yüzünden genele patladı ve dizelde olumsuz bir görüşe yol açtı. Yoksa şuan çoğu 1.5 dizel motor piyasadaki 1.6 benzinliden daha çevreci karbon salınımında. Sadece kendini değil bütün dizel geliştiren milyarlarca dolar AR-Ge harcayan firmalarıda yaktı. Ve biz hala VW i yerden göğe sığdıramıyoruz bu ülkede.. Malesef..
 

REC

Asfalt Kurutucu
22 Eyl 2016
3
1
545
Düşünce güzel ama ne olursa olsun bir TÜRK değil... Olamaz da. Ulan vites körüğünü bile sökmüşsün, o jantlar verilir mi? Tak bi sac jant, üstüne de kabak lastik, mis. Araba yürüyo mu yürüyo. Bitti.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım