Opel Corsa D 1.4 Lastik Önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan efecan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

efecan

Efe
Takipçi
2
25
Marka
Opel
Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katıldım. İzmir’de yaşıyorum ve aracıma yaz lastiği almak istiyorum. Ancak lastikler konusunda çok bilgili değilim, bu yüzden sizlere danışmak istedim. Yol tutuşu güven veren ama çok pahalı olmayan bir lastik arıyorum. Önümüzdeki yıl aracımı değiştirmeyi düşündüğüm için yüksek bütçeli lastik almak istemiyorum. 195/55 R16 veya 205/55 R16 ölçülerinde lastik almayı planlıyorum. Bu konuda tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

hoş geldiniz,

corsa D için 205/55/r16 büyük kalacaktır (çekişte zorlanma, performans düşüklüğü, lastiğin davlumbaza sürtmesi vs.), 195/55/r16 seçmeniz gerekir.

sadece kış lastiği olacaksa kormoran snow veya lassa snoways önerebilirim (pahalı olsun istemediğiniz için). Kullanım tecrübelerimizde lastik tazeyken makul tutuş sunuyordu ve kar performansı da iyi düzeydeydi. Lakin 2. senesinden sonra tutuşta kayıp olmaya başlıyordu. Bu dediklerim 7-10 derecenin aşağısındaki havalar için geçerli. Eğer sıcaklık 10+ ise kendilerini çabuk salıyorlar.

Premium markalar nasıl bilmiyorum, ara ebat olduğundan fiyatları uçuk olabilir.

hoş geldiniz,

corsa D için 205/55/r16 büyük kalacaktır (çekişte zorlanma, performans düşüklüğü, lastiğin davlumbaza sürtmesi vs.), 195/55/r16 seçmeniz gerekir.

sadece kış lastiği olacaksa kormoran snow veya lassa snoways önerebilirim (pahalı olsun istemediğiniz için). Kullanım tecrübelerimizde lastik tazeyken makul tutuş sunuyordu ve kar performansı da iyi düzeydeydi. Lakin 2. senesinden sonra tutuşta kayıp olmaya başlıyordu. Bu dediklerim 7-10 derecenin aşağısındaki havalar için geçerli. Eğer sıcaklık 10+ ise kendilerini çabuk salıyorlar.

Premium markalar nasıl bilmiyorum, ara ebat olduğundan fiyatları uçuk olabilir.
Yanıtınız için teşekkür ederim. Ama mesajımda yaz lastiği alacağımı vurgulamıştım sizden bir yaz lastiği önerisi de alabilirsem çok sevinirim deneyimlerinize göre .

1 yıl sonra satacaksanız Falken alabilirsiniz. Zira 1 yılda balans bozabiliyor.
Ziex ZE320 modelinden bahsediyorum. ZE310'lar sert, konforsuz lastikti ama hayvan gibi yol tutardı. Bu da onun yeni modeli. Daha kötü değildir herhalde. =)
Fiyatları uygundur, çok iyi tutunur, çok konforsuzdur, çok yaktırır.

Bir de ne yaparsanız yapın orijinal ebattan şaşmayın.

Yanıtınız için teşekkür ederim. Ama mesajımda yaz lastiği alacağımı vurgulamıştım sizden bir yaz lastiği önerisi de alabilirsem çok sevinirim deneyimlerinize göre .
valla gözümden kaçmış kusura bakmayın,

turanza t005 veya turanza 6 olabilir, en azından tanesi için 5k ₺'ye kadar olanlarda bu ikisi var bildiğim. Lassa revola da olabilir ama kısa vade için öneririm sadece. Premium markalar daha büyük ebattaki lastiklerle aynı paraya gelmeye başlıyor maalesef.

Uygun fiyata ortalama performans istiyorsanız Dayton Touring 2 öneririm. Yeni tarihlileri işini gayet iyi yapıyor.

Laufenn S Fit Eq+ Lk01 , Pirelli Cinturato P1 Verde , Viking ProTech NewGen , Hankook Ventus Prıme 4

195 ebat için ucuzdan pahalıya şu şekilde tercih yapabilirsiniz , hepsi işini yapan sorun çıkarmayan lastiklerdir , hem aracı olurda satarken alıcıya da kötü olmayan lastiklerle teslim etmiş olup artı puan kazanabilirsiniz :)

Bir de ne yaparsanız yapın orijinal ebattan şaşmayın.
Öne 205/50/16 takıp, arkayı 195/55/16 bıraksak olmaz mı ? 😁

1000051725.jpg

• Haha
Tepkiler: Onatygt