Oto Yıkamacının Parfüm Kokusu Çıkmıyor

emirozdemir93

Emir Özdemir
Senkromeççi
10
21
Marka
Opel
Selamlar gectiğimiz iki ay önce aracıma kaput ppf uygulaması yaptırdım. İçi de güzelce temizlenmiş ancak bir parfüm sıkmışlar resmen iki aydır çıkmıyor doğru düzgün. Bir yandan araç kokusu şirketi kurmaya çalışıyorum ama numuneleri düzgün deneyimleyemiyorum bu koku yüzünden ve her binen aracın çok ağır koktuğundan şikayetçi. Detailingci konsantre olduğu için biraz ağır gelebilir bir süre camlar açık gez demişti ama geçmedi bir türlü. Ne yapabilirim?

• Wow
Tepkiler: mcb
Havalandırmak işe yaramıyorsa götürdüğünüz detailingciye gidiyorsunuz ve koltuk döşemeleri, tavan döşemesi, konsol vs yerlerin detaylı şekilde temizlenmesini istiyorsunuz. Yaptığı koku işlemi muhtemelen döşemelere sindiği için çıkmıyor. Döşeme temizletmek lazım eğer havalandırma ile çıkmıyorsa.

Koku muhtemelen Cenk’in dediği gibi döşemelere sinmiş. Bu tip istenmeyen kokular için enzim bazlı ürünler var, koku moleküllerini parçalayıp kokuyu ortadan kaldırmayı hedefliyor. Bir ihtimal onu deneyebilirsiniz. Ürünün adı Valet Pro Enzyme Odour. Ancak çok ucuz bi ürün değil kesin çözüm aşağıdaki linkteki gibi;

Selamlar gectiğimiz iki ay önce aracıma kaput ppf uygulaması yaptırdım. İçi de güzelce temizlenmiş ancak bir parfüm sıkmışlar resmen iki aydır çıkmıyor doğru düzgün. Bir yandan araç kokusu şirketi kurmaya çalışıyorum ama numuneleri düzgün deneyimleyemiyorum bu koku yüzünden ve her binen aracın çok ağır koktuğundan şikayetçi. Detailingci konsantre olduğu için biraz ağır gelebilir bir süre camlar açık gez demişti ama geçmedi bir türlü. Ne yapabilirim?
Hocam bu seviye bir koku eminim ki sağlığa da çok zararlıdır. Her gün kimyasal soluyorsun. Bir an önce gidin, temizlesinler bence. Saçma sapan bir iş yapmışlar.

Önceki yaz açık unuttuğum kapı yüzünden arabaya kedi girip işemişti. Havalandırarak çıkacak gibi olmuyor malum. Sırayla deterjanlı, çamaşır sulu, sirkeli bezlerle sildikten kabasını aldıktan sonra klima bombası denilen kötü koku temizleyicilerden kullandım. İlkinde işe yaramaya başladığını görünce ikinciyi klimayı çalıştırmadan açıp geceden sabaha beklettim. Tabi ki ozonla temizlik gibi olmuyor, su gibi kokusuz olmuyor ama sıcak havanın koku öldürme etkisiyle birleşip gayet işe yaramıştı. Sanırım bendeki olayda koltuk süngeri sidiği emmemişti.