AÇIK 1.200'e Uzun yola uygun araç tavsiyesi.

mazda323hb

Profesör
491
Marka
Peugeot
Arkadaşlar merhaba.
Önümüzdeki ay eminevimden teslimatım var. Toplamda taş çatlasın 1.2 milyon bütçem var.
Aradığım şeyleri yazayım ben işin içinden çıkamadım.
Aylık işe git gel toplam 3000 km minimum yolum var. 100 km git 100 km gel şeklinde. Kullandığım güzergah bol yokuşun olduğu bir yer. O açıdan atmosferik araçlara pek sıcak bakmıyorum.
Kasa tipi konusunda bir kriterim yok hb,sedan,sw,suv hepsi olur. Sadece birini seçecek olsam hb seçerdim ama dediğim gibi hepsi olur.
Kilometresinin maksimum 100 bin civarı olması tercihim.
Dizel-benzin-lpg takıntım yok ama dediğim gibi performans biraz önemli, en azından yokuşlarda düşmemeliyim.
Manuel-otomatik takıntım da yok, tabi ki otomatik olsa daha iyi olur.
Aracın büyük bagajı olsun, arkası geniş olsun derdim yok ama boyum biraz uzun, sunrooflu corollaya sığamadım mesela baş mesafesi olarak.
Alacağım aracın büyük kronikleri olmasın istiyorum, mesela opel 1.4t'lere baktım bi ton olumsuz yorum var ama detayına hakim değilim ama kronik sorununu bir kez yaptırınca çözülecekse ve tekrar etmeyecekse ona da okeyim.
Çok süper yol tutsun derdim yok zaten sakin kullanıyorum çoğu zaman, konfor ve yalıtım ön planda benim için. Örnek olarak bir önceki aracım pejo 308 o açıdan çok mutlu etmişti beni, hem yol tutuş,konfor,yalıtım beklentimin de üstündeydi.

Ben yine sattığım pejo 308'in dizel otomatik versiyonunu gözüme kestirdim ama başka önerilere de açığım.

Eğer ki manuel sorun olmayacaksa yaşı yüksek araçları boşverin hocam. Donanım, konfor, yalıtım, hacim, sürüş keyfi, yakıt ekonomisi ve yeterli performans ile tüm şıkları eksiksiz dolduruyor. Bunlardan birine bakın, sahipleriyle iletişime geçip pazarlığınızı yapın. 1.200'e yakın düşürebildiğinizi alın keyifle binin.

Arkadaşlar ben yeni mesajları görmemişim, foruma da sık sık giremiyorum. Aradan geçen 1 ayda eminevimden gelecek paranın üstüne maddi sebeplerden dolayı ekstra bir para koyamadım. Mecburen 900 binlik bütçeyle araç arayışına girdim. 2 gün önce 2016 model pejo 308 1.6 dizel manuel bir araç buldum 80 binde. Onu aldım sayılır kaporasını falan yolladım.
İşin özeti şöyle bişey yaşandı benim açımdan.
e-bu-aynısı-fotosunu-atsanıza-olm-bulamıyom-v0-55t18yccjxhe1.jpg

Arkadaşlar ben yeni mesajları görmemişim, foruma da sık sık giremiyorum. Aradan geçen 1 ayda eminevimden gelecek paranın üstüne maddi sebeplerden dolayı ekstra bir para koyamadım. Mecburen 900 binlik bütçeyle araç arayışına girdim. 2 gün önce 2016 model pejo 308 1.6 dizel manuel bir araç buldum 80 binde. Onu aldım sayılır kaporasını falan yolladım.
İşin özeti şöyle bişey yaşandı benim açımdan.
Ekli dosyayı görüntüle 55243
hayırlısı olsun şimdiden.

hayırlısı olsun şimdiden.
Teşekkürler hocam.

Henüz satışını alamadım aracın ama şu noktaya kadar olan eminevim tecrübelerime göre;
Eminevimle satış yapacak birini bulmak haklı sebeplerle zor. Özellikle paranın noter satışından sonra geçiyor olması falan insanları geriyor.
Galeriler falan sisteme aşina tabi ki ama orda da eminevim lafı geçtiğinde pazarlık payını daha düşük tutuyorlar gibi hissettim.
Şu faiz ortamında araba için mantıklı bi sistem bana göre.
Tekrar sisteme girer miyim? Bilemiyorum, beğendiğim arabalara ilk mesaj olarak eminevim üzerinden satışa uygun musunuz diye söze girip ordan yüzde 70 ihtimalle hayır cevabını alınca istediğiniz aracı almanız çok zorlaşıyor.

Arkadaşlar merhaba.
Önümüzdeki ay eminevimden teslimatım var. Toplamda taş çatlasın 1.2 milyon bütçem var.
Aylık işe git gel toplam 3000 km minimum yolum var. 100 km git 100 km gel şeklinde. Kullandığım güzergah bol yokuşun olduğu bir yer. O açıdan atmosferik araçlara pek sıcak bakmıyorum.
Kasa tipi konusunda bir kriterim yok hb,sedan,sw,suv hepsi olur. Sadece birini seçecek olsam hb seçerdim ama dediğim gibi hepsi olur.
Dizel-benzin-lpg takıntım yok ama dediğim gibi performans biraz önemli, en azından yokuşlarda düşmemeliyim.
Aracın büyük bagajı olsun, arkası geniş olsun derdim yok ama boyum biraz uzun, sunrooflu corollaya sığamadım mesela baş mesafesi olarak.
Alacağım aracın büyük kronikleri olmasın istiyorum, mesela opel 1.4t'lere baktım bi ton olumsuz yorum var ama detayına hakim değilim ama kronik sorununu bir kez yaptırınca çözülecekse ve tekrar etmeyecekse ona da okeyim.
Çok süper yol tutsun derdim yok zaten sakin kullanıyorum çoğu zaman, konfor ve yalıtım ön planda benim için. Örnek olarak bir önceki aracım pejo 308 o açıdan çok mutlu etmişti beni, hem yol tutuş,konfor,yalıtım beklentimin de üstündeydi.

Ben yine sattığım pejo 308'in dizel otomatik versiyonunu gözüme kestirdim ama başka önerilere de açığım.
508'lere baktiniz mi hocam? İkinci nesil olanlardan bahsediyorum.

Arkadaşlar merhaba.

düzenli yol yapan, çok şehir içi yapmamış nispeten daha yüksek km'li bir dizel de düşünebilirsiniz.
Aşağıdaki gibi Egea Cross'lar (ve varsa hb'ler) aklıma ilk gelenler.
makyajsız kasada s-design'lar var. Uzun yola cross'tan daha uygun araçtır.