2002 Volkswagen Bora 1.6 16V aracım için yağ önerisi

mehdiuygun20

Mehdi Uygun
Senkromeççi
25
33
Marka
Volkswagen
Merhaba otopark kullanıcıları. Aracımın yağ bakım zamanı geldi. Aracım 287.xxxKm'de. Aracım Benzin-Lpg. Yağ soğutucusunun contasından hafif yağ kaçırma var. Buna rağmen 10.000Km'de yaklaşık 1 litre yağ eksiltmiş. Önceden 10/40 MOTUL yağ kullanmıştım. Normalde sanırım 5/30 koyuyorlar ama bu KM de bir araç için 10/40 diyor 1 den fazla ustalar.. Aklımda Liqui Moly yağ koymak var. Hangi türü bilmiyorum ama şu gri renkli olan yağdan. Sizce bu yağı kullanmalı mıyım? Ayrıca bu tam sentetik yarı sentetik muhabbeti de var. Bu konularda tam bilgim yok. Yardımcı olur musunuz ?
Yılannn.png

liqui moly'nin yüksek km'li araçları için önerdiği yağ mavi kutulu olandır. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Ben de eski aracımda yüksek km'lere gelince bunu kullanıyordum. Gayet iyiydi, tavsiye ederim.
1786120135807.png

hocam bence önce yağ soğutucusunun problemini halledip gözlemleyin. Eğer sonrasında yağ yakma eksiltme durumu yoksa ince yağ kullanıilabilir. Bende de 1.6 16v bora var 277 bin km de ve son 2 bakımdır elf in 5w40 yağını kullanıyorum. Hiç eksiltme yaşamadım. Ustalar yüksek km diye ezbere 10w40 diyor ama motor iyi durumdaysa ince yağ kullanılabilir. @bt nin attığı yağı gruplarda görüyorum genel olarak kullanılıyor. Bahsettiğiniz gri renk mos2 li yağı ise yağ yakma sorunu olanlar kullanıyor. Conta kaçırmasına yararı olur mu bilemiyorum.

hocam bence önce yağ soğutucusunun problemini halledip gözlemleyin. Eğer sonrasında yağ yakma eksiltme durumu yoksa ince yağ kullanıilabilir. Bende de 1.6 16v bora var 277 bin km de ve son 2 bakımdır elf in 5w40 yağını kullanıyorum. Hiç eksiltme yaşamadım. Ustalar yüksek km diye ezbere 10w40 diyor ama motor iyi durumdaysa ince yağ kullanılabilir. @bt nin attığı yağı gruplarda görüyorum genel olarak kullanılıyor. Bahsettiğiniz gri renk mos2 li yağı ise yağ yakma sorunu olanlar kullanıyor. Conta kaçırmasına yararı olur mu bilemiyorum.
Aslında onu en baştan yapmak gerekiyordu. Bakım geldi 100Km kaldı.. Dediğiniz gibi denemek amaçlı yaparsam 2 tur yağ değişimi yapmam gerekecek. Yağ soğutucusunun contasını hallettikten sonra zaten yağ değişimi yapıcam. Ancak usta şey demişti. "Normalde 10000Km de 1litre yağ eksiltmesi normal, yağ soğutucusunun contasindan yağ kaçırmasına rağmen 1litre eksiltti ise senin arabanın maşallahı var yağ yakmıyor güzel demişti ama hangi ustaya yanaşsam koyma 5 30 diyor. Eş dost var çaya falan sanayiye gideriz 7 8 ustaya bunu söyledim. Yok onu kim diyorsa çok bilmiş diyip duruyorlar.

Aslında onu en baştan yapmak gerekiyordu. Bakım geldi 100Km kaldı.. Dediğiniz gibi denemek amaçlı yaparsam 2 tur yağ değişimi yapmam gerekecek. Yağ soğutucusunun contasını hallettikten sonra zaten yağ değişimi yapıcam. Ancak usta şey demişti. "Normalde 10000Km de 1litre yağ eksiltmesi normal, yağ soğutucusunun contasindan yağ kaçırmasına rağmen 1litre eksiltti ise senin arabanın maşallahı var yağ yakmıyor güzel demişti ama hangi ustaya yanaşsam koyma 5 30 diyor. Eş dost var çaya falan sanayiye gideriz 7 8 ustaya bunu söyledim. Yok onu kim diyorsa çok bilmiş diyip duruyorlar.
hocam eğer yakın zamanda conta işini halledecekseniz mos2 yağa bulaşmayın çünkü mos2 li yağı koymadan önce motor temizleyici ile motoru temizlemek lazım ayrıca mos2li yağı tekrar normale döndürürken de motor temizleyici kullanmak gerekiyor. kitapçıkta 1000km de yarım litreye normal deniliyor o yüzden ekslitme iyi