AÇIK Gaz Pedalını Bıraktıktan Sonra Gelen Islık Sesi Neden Olabilir

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Arel1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Arel1

Senkromeççi
13
21
1.6 CDTI Astra J modelinde aracı 2. viteste gaz pedalını bıraktığımda yani araç kompresöre bindiğinde kaputtan bir ıslık sesi duyuyorum. Bu ıslık sesini gazı bıraktığımda araba boştayken yada diğer viteslerdeyken duymuyorum. Egzozdan beyaz duman, çekiş düşüklüğü vs de görmüyorum.

Birde yine araç vitesteyken gaz pedalına bastığımda bir vuğultu sesi geliyor. Vuruntu veya sürtünme gibi değilde sanki kulaklarına su dolarda etrafı buğultulu duyarsın ya, tıpkı bu tarzda bir vuğultu sesi var gibi. Bu sesi de tüm viteslerde duyuyorum.

Önceden bu sesler yoktu, aracın şanzımanını yaptırdık, usta bir yeri yaparken başka yeri bozdu herhalde 🙄

Bu sorunlar için bir sorunu yok dedi usta ama sizce başka yere götürmem gerekir mi yoksa normal midir?

Ayrıca, Arabayı şanzımancıdan ilk aldığımda devir 2000 lere çıktığında bir sürtünme sesi vardı. Sanki dönen pervaneye bir şey değdirirsinde pervane dönmekte zorlandığı için bir ses çıkarya, aynı bu sesi duyuyordum birde, motor kulakçıkları gevşemiş, bu sürtünme sesini kestik bir motorcuda. Islık sesi de biraz azaldı gibi ama tamamen kesilmedi.
+100km/h sonrasında ciddi bir uğultu sesi de vardı zaten 4 teker bilyasını değiştirtik peşine.

1.6 cdti manuel astra J bizde de var. Öyle bir uğultu veya ıslık sesi bizde yok.

Normalde gazı bıraktıktan sonra ıslık sesine benzer ses geliyorsa genelde turbodan dolayı gelir ama sizin dediğinize göre sadece 2. viteste geliyor. Volant kontrol edildi mi hiç?

Bide araç manuelse şanzımanda ne gibi işlemler yapıldı, öncesinde de bu sesler var mıydı?

1.6 cdti manuel astra J bizde de var. Öyle bir uğultu veya ıslık sesi bizde yok.

Normalde gazı bıraktıktan sonra ıslık sesine benzer ses geliyorsa genelde turbodan dolayı gelir ama sizin dediğinize göre sadece 2. viteste geliyor. Volant kontrol edildi mi hiç?

Bide araç manuelse şanzımanda ne gibi işlemler yapıldı, öncesinde de bu sesler var mıydı?
Hocam şanzıman komple revizyon edildi. Motor vs komple aşağı inmiştir bunun için ve bu sırada zincirlere ve etrafa iyice baktırdım zaten bir sorun yok demişti o sırada.
İşin garip yanı burada ki işte bu şanzımandan önce hiç böyle bir sorun yoktu. Şanzıman bozuk diyeceğim ama ne vuruntu, ne vites geçişlerinde kararsızlık vs hiç bişe de yoktur yani güzelde çalışıyor.

Bu sabah çektim videoyu, sizce neden olabilir başka?

Hocam şanzıman komple revizyon edildi. Motor vs komple aşağı inmiştir bunun için ve bu sırada zincirlere ve etrafa iyice baktırdım zaten bir sorun yok demişti o sırada.
İşin garip yanı burada ki işte bu şanzımandan önce hiç böyle bir sorun yoktu. Şanzıman bozuk diyeceğim ama ne vuruntu, ne vites geçişlerinde kararsızlık vs hiç bişe de yoktur yani güzelde çalışıyor.

Bu sabah çektim videoyu, sizce neden olabilir başka?
o zaman yukarıda bahsedildiği gibi şanzıman dişlisine varıyor iş. Volant olsa her viteste - rölantide ses yapardı, ayrıca sallantı da olurdu. Tork konvertöründe olsa yine viteslerde kararsızlık olurdu, kalkışta veya durmaya yakın vuruntu yapardı. Konvertör içindeki paller de yüksek hızda uğultu yapıyor olabilir.

Komple revizyon yapıldıysa yağ alıştırması - kalibrasyon mutlaka yapılmıştır diye düşünüyorum. Yapılmadıysa tekrar söküm yapılmadan önce yağ değişimi ve yağ alıştırması yaptırın. Onda da kesilmezse şanzımanın sökülmesi gerekiyor tekrardan, gelen ses düz dişli sesi gibi çünkü.

usta tavsiyesinde bulunamıyorum maalesef. Başka tork konvertörlü şanzımana bakan ustalara danışın, yine özel opel servislerine de gidip fikir alın, ona göre işlem yaptırın. Sonuçta maliyeti yüksek olan bir işlem.