HABER Yeni Type-R mı o?

nozkus

Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
29
6
595
38
İzmir
Type R’ın güncel versiyonu bir yılı aşkın süredir yollarda, ancak Honda yenilenmiş Civic’i satmaya başladı bile. Bu nedenle Civic’in en popüler modelinin de yeni versiyonu hazırlanmaya başladı. Civic Type R’ın prototipini son gördüğümüzde otomobil Nürburgring’de sınırlarını zorluyordu, bu sefer ise kamuflajlı test aracı İspanya’nın halka açık yollarında karşımıza çıktı.

Önceki casus fotoğraflarıyla karşılaştırıldığında, prototipin motor kaputunun üzerinde hava girişini arttırmak için açılan yarık, ön tamponda büyük bir havalandırma ve dikey olarak bulunan panjurlar dikkat çekiyor. Arka tarafta ise güncel Type-R da kullandığından farklı ve oldukça büyük bir kanat görülüyor. Ferrari 458 Italia stilindeki üçlü egzoz çıkışları da tamponun ortasındaki yerini almış. Fakat bu detayların üretim versiyonunda görülüp görülmeyeceği meçhul.

Şu noktada yeni hot hatch modelin hangi motorlarda geleceği çok net olarak bilinmese de, mevcut 2.0 litrelik 4 silindirli turboşarjlı ünitenin geliştirilerek sunulacağını tahmin etmek zor değil. Güncel motor 305 beygir ve 400 Nm tork üretiyor ancak Honda mühendisleri bu motoru daha da geliştireceklerdir.

Honda, geçen sene Nürburgring’de 7 dakika 50.63 saniyelik süre ile elinde bulundurduğu “en hızlı önden çekişli (FWD) otomobil” rekorunu bu sene VW Golf GTI Clubsport S modeline 7:49.21 ile kaptırmış durumda. Bu rekoru yeniden elde etmek için Honda mühendislerinin neler yapacağını görmek ilginç olacaktır.

Eğer Honda gelecek nesil Type R’ın aktarma sistemini dört tekerleğe (AWD) çevirirse ve motorunu iyi beslerse 2017 yılında sınırlı sayıda üretilecek 400 beygirlik Ford Focus RS500 Limited Edition modeline rakip olarak çıkabilir.

Honda, yeni Civic Type R’ın Amerika’da önümüzdeki sene 2018 model olarak tanıtılacağını açıkladı. Warm Hatch modeli olan Type S versiyonunun ise geliştirilmiş 1.5 litrelik turbo motoruyla aileye katılacağı belirtiliyor. Civic hatchback modeli ise önümüzdeki yılın başlarında Avrupa’da satılmaya başlamadan önce bu sonbaharda Amerika’da satılmaya başlayacak.

Kaynak : tr.motor1.com












Bu yazıyı ana sayfa portalımızdan okumak için tıklayınız..
 

Renard

Panpa
8 Eyl 2016
1,534
4,749
4,070
37
İstanbul
Marka
BMW
güncel Type R çok iyi gözüküyor. Bu çıkınca bir hayal kırıklığı olacak gibi
 

Ugur

Panpa
Destekçi
Beta Programı
10 Eyl 2016
2,295
6,325
4,270
.
Diğer kasa çıkınca piyasaya çıkar artık .
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım