HABER Mitsubishi Eclipse bambaşka bir şekilde geri dönüyor!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Mitsubishi’nin 1989-2012 arasında ürettiği spor otomobili Eclipse, otomobil meraklıları için çok özel bir model. Hızlı ve Öfkeli serisi ile hafızalarda yer eden bu efsanevi model bambaşka bir şekilde geri dönebilir.

Yeni Eclipse, Mitsubishi Lancer’in yerini doldurmayacak

Japon otomobil markası Mitsubishi, Lancer’in üretimini sonlandırmak pahasına SUV platformuna yeni üyeler vermekte kararlı gözüküyor. Bu çalışmalar ışığında kompakt crossover sınıfında yer alan ASX’i yenilemeye hazırlanan marka, Cenevre’de yeni temsilcisini tanıtacak. Fakat bu yeni crossover modelinin adı ASX değil, markanın hafızasında önemli bir yer tutan Eclipse olacak.

Sınıfının lideri Nissan Qashqai’ye rakip olarak geliştirilen Eclipse, tasarımsal olarak markanın XR-PHEV konseptiyle büyük oranda örtüşüyor. Arka bölüme doğru yükselen omuz çizgileri aracı olduğundan daha heybetli gösterirken stop grubu Honda CR-V’ye fazlasıyla benziyor. Ağır kamuflaj ile gizlenen ön bölümde ise ince ve uzun tasarımlı farların eğimli panjur ile birleştiği gözlemlenebiliyor.

Nissan Qashqai ile aynı platformu kullanacak

Renault-Nissan grubunun da kullandığı CMF platformunda geliştirilen Mitsubishi Eclipse’nin kaputunun altında yepyeni motor seçenekleri bulunacak. 1.5 litre hacminde, 120 beygir güç ve 200 Nm tork üreten benzinli motorun yanı sıra 2.2 litrelik dizel motor seçeneği de kullanıcılar ile buluşacak. Otomobilde dört tekerden çekiş ve CVT otomatik şanzımanın opsiyonel olarak yer alacağı ifade ediliyor.

Geçmişte kullanılan model adının bambaşka sınıftaki yeni bir modele verilmesi elbette çok sık rastladığımız bir durum değil. Ancak marka itibarı uzun süredir büyük zarar gören Japon marka, bu hamleyle beraber farklı bir strateji uyguluyor olabilir. Cenevre Otomobil Fuarının 7 Mart’taki basın gününde tanıtılacak olan otomobilin Mitsubishi-Motors Türkiye’den aldığımız bilgilere göre ülkemizde Aralık ayında satışa sunulacağını da belirtelim.

1 arasında 16

















Bu yazıyı ana sayfa portalımızdan okumak için tıklayınız..
 
Son düzenleme:

ikaanbozkurt

Profesör
20 Eyl 2016
122
249
1,435
Bir mitsubishi sahibi olarak yorumum; mitsubishinin aracını kullanmamışlara kalitesiz gelen kullanmadığı halde orada burada çok güzel sallarlar, kullananlara sorunsuz ve f/p olması sebebiyle iyi gelen otomobilleri vardı, şimdi dağılan cacık Nissan CVT'si ile markanın itibarı daha da zedelenecek, sözde az yakan reno motorları da ayrı mesele. Renault-nissan ortaklığının hibritte beceriksiz oluşu ve nissanın aaa benim hemşeri çok iyi hibrid yapıyor onu katakulliye getirelim bize bağlarız ucuza demesiyle kendisine ürettirdiği araçlarda hile olduğunu söyleyip kendisi etkilenmedi ve olan mitsubishiye oldu. ASX ilk çıktığında dizel ve otomatik seçeneği olsa idi şu an çok başka bir yerde olurdu bu marka... outlander phev avrupada 2. asx 6senede 1milyon satışı zorladı. gayet başarılı gidiyordu marka. şimdi ise fransız tenekesi ile onun kankisi genleri bozuk japona, nissana arge amaçlı hiç edildi. aynı general motors'un saab'a yaptığı olacak...
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: bt

Porsche

GALERİCİ
8 Eyl 2016
11,127
23,291
6,520
İstanbul
Marka
Zirai Traktör
Ulan Mitsubishi bu sefer piyasada tutunmayı başaracaksın gibi duruyor. Yanlız içi Lexus NX'e baya benzemiş gibi duruyor ve Mitsubishi gibi iç mekan özürlü bir marka için iyiye işaret. Umarım sürüş hissiyatı konusunda bizlere azda olsa bir Mitsubishi olduğunu hatırlatacak şeylere sahiptir.
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,017
7
51,352
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Mitsubishi'nin efsane modellerine böyle saygısızlık etmesi markanın sevenlerini kaybetmesine yol açacak. Haydi üretimini durdurdunuz, bari alakasız bir modele ismini vermeyin. Otomotivde artık tüm araçlar birbirleriyle rekabet edecek seviyede oldukları için "marka sevgisi" unsurunu temel alan pazarlama stratejileri satışlarda önemli rol oynuyor. (Bkz: VW Türkiye) Japon markalarında kullanıcıları ile oluşturduğu bu manevi bağ daha da kuvvetlidir. Zaten Nissan Qashqai ile ortak platform yapıp özgünlükten uzaklaşmışsın, bari araca efsane bir modelinin adını verme.
 

anl_akl

Panpa
8 Eyl 2016
1,247
3,438
3,720
Ankara
Tek sıkıntısı isim kısmı.Herkes ümidi kesmişken yeniden bir araba çıkartması beni mutlu etti gerçekten.Ki umarım 1,6 ve 1,5 dCİ ile kombine edebiliriz de eclipse ne lan adam akıllı isim koyun ASX falan.Safrane ismi ile latitude satmak gibi.
 

Mt.Akina

Reis
Beta Programı
18 Ocak 2017
5,579
1
22,226
5,670
Ankara
Marka
Ford
Sen kimi kandırıyorsun Mitsubishi !:eek: ne Eclipse'i hayır eclipse görmesek neyse de.Yazık bırakın artık şu SUV-Crossover zihniyetini lütfen ''müşteri'' diye tabir edilen kısım ne bileyim tamam senin araban benim arabamı dövdü hadi eski küçük segmentine dönüver artık.:mad:
 
  • Beğeni
Tepkiler: Sailor
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım