Dünyanın en çok satan markası Volkswagen!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Porsche
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2016 yılında dünya genelinde en çok araba satan marka Volkswagen oldu.

Volkswagen dünya da en çok satan marka olmayı aslında Çin'e borçlu. Zira bu yıl Çin pazarında peynir ekmek gibi satıldı.

Toyota uzun yılların ardından en çok satan marka olma ünvanını Volkswagen'e kaptırdı ve 2. en çok satan marka konumuna düştü. Bence bundaki en büyük etken Toyota Camry'nin yenileniyor oluşu ve yeni tasarım dilinin fazla radikal oluşu etkili oldu.

Volkswagen Dieselgate skandalına rağmen nasıl en cok satan oldu anlayamadım ama kendilerini takdir ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum.

Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?

Rakamlar için attığım linke bakabilirsiniz.
http://www.motor1.com/news/134747/vw-beats-toyota-best-seller/

Yahu arkadaslar birakin herkes kendi yaginda kavrulsun bu forum artik bilgi paylasim yerinden cok insanlarin sinirlerinin bozuldugu bir yer haline geldi normal hayatta sevmedigimiz insanlarla nasil konusmuyoruz gorusmuyoruz buradada engel yeri var tertemiz kimse tartismaya girmesin
kim dedi sevmiyoruz diye ben çok seviyorum hatta sırf onunla konuşmak için forumdayım :D

valla yeni civic tipini şeklini vs sevmeyen çok ama ben sevdim, gelsin bakalım görelim benzer atılımları mazda da yapsın
Civic in yandan bakınca yapısı çok hoş
images (3).jpg

Birşey soracağım. Bizim ülkemizde genellikle vw yi toyotadan çok daha sık görürüz. Fakat satış rakamları arasında 100k gibi fark var. Toyota hangi ülkede bu kadar çok satılıyor ve bu geniş çeşitliliğe rağmen aradaki farkı kapatıyor?

toyota sağlam, iyi aile arabaları yapıyor. fakat vw nin çıtası bariz yüksek. asya, arap ülkeleri, abd gibi yerlerde garip bir şekilde piyasanın tek hakimi. onların arabalardan beklentileri farklı. avrupa araçları gibi sofistike olmasından başka özellikler arıyorlar. yoksa amerikan arabaları da öyle ahım şahım değildir biliyorsunuz
Amerikan arabaları ahım şahım değildir derken? Adamların "Muscle Car" diye bi tarihi var. Camaro, Mustang, Challenger, GT gibi azımsanamayacak kadar iyi arabaları var. Ve Ford da günlük araçlarda gayet başarılı...

toyota sağlam, iyi aile arabaları yapıyor. fakat vw nin çıtası bariz yüksek. asya, arap ülkeleri, abd gibi yerlerde garip bir şekilde piyasanın tek hakimi. onların arabalardan beklentileri farklı. avrupa araçları gibi sofistike olmasından başka özellikler arıyorlar. yoksa amerikan arabaları da öyle ahım şahım değildir biliyorsunuz
Neresi ahım şahım değildir?
Mevzu motorsa en alası oralarda
Mevzu kültürse, tecrübeyse 1950-60larin Amerikanlarındaki donanımla, teknoloji ile Avrupayı kıyasla
Bizim gibi downsizingle turboyla fındığın suyunu sıkar gibi az yakmaya çalışmıyorlar.
Sofistike olmak dsg fartı ise eyvallah Volkswagen amerikanlardan çok daha sofistike:cool:

Son düzenleme:
Mevzu kültürse, tecrübeyse 1950-60larin Amerikanlarındaki donanımla, teknoloji ile Avrupayı kıyasla
Bizim gibi downsizingle turboyla fındığın suyunu sıkar gibi az yakmaya çalışmıyorlar.
Sofistike olmak dsg fartı ise eyvallah Volkswagen amerikanlardan çok daha sofistike:cool:
beyaz zenci sen bu işi biliyosun dostum :D

Bence Toyota'nın yeni tasarım dilini tüketiciler pek beğenmiyor ve buna bağlı olarak baska markalara yöneliyorlar. VAG Grubu'da bu sene baya iddialı. Yeni Vw Arteon, Yeni Polo, Yeni İbiza, Seat'ın Suv modeli Arona, Vw'nin yeni Polo Suv'u, makyajlı Octavia, makyajlı Golf, makyajlı Leon, Tiguan Allspace, Yeni Touareg, Porsche Panamera Station, Yeni A8, Yeni A6, Yeni Crafter ve Yeni 1.5 motorlarını piyasaya sürecekler. Bana kalirsa seneyede en çok satan marka Volkswagen olacak.
Bu kadar fazla markaya rağmen Volkswagen'e kafa tutup birinciliği yeni kaptıran Toyota bana kalırsa daha fazla övgüyü hak ediyor :)

ford ile gm 10 ileri otomatik vitesi çıkarmışlardı en son al size teknoloji :)

hala şokta adamlar :D @IbizaFR150 ın dediği gibi adamlar her şeye optimum araçlar üretiyor. sonra en çok satması en iyi olduğunu göstermezciler çıkıyor. mazda 3 sahibi bir insan mazdanın yeni motoru gelmiş diyorlar. bir bakıyor turbo motorlar kadar az yakan ama gitmeyen bir atmosferik gelmiş. vasat, yavaş bir şanzımanı var. adam bakıyor leonlar golfler hatta ibizalar pololar bile çok daha güzel gidiyor, yakıtı da güzel. ne yapsın artık dsg diye geziyor ortada. ford sahibi bir insan. bakıyor videolarda fordlar güzel viraj alıyor. şöyle sürüş keyfi böyle sürüş keyfi diyorlar. adam atıyorum focusu alıyor hayatın gerçekleri olarak berbat bir iç mekan ve kötü bir dönüş çapı karşılıyor. adam golf e bakıyor maybach gibi kalıyor kalitesi, rafineliği onun yanında. opel sahibi adam arabasının zaten prestijinin biraz düşük olmasından haberdar. bunun üzerine atıyorum astra alıyor. bakıyor araba çok konforsuz. yol tutuşu ve motoru iyi. geri kalan şeylerde de orta bir araba. işte o yüzden forumlarda arabasını değiştirenlerin büyük çoğunluğu vw e gidip sıradan ve markadan şikayet ederek geri geliyor. ilk baktığı araç vw grubundan ama çok da şikayetçi :D adamlar yapıyor işte hakkını yemeyin. vw e gidiyorsun arabalar kalite işçiliğiyle, teknolojileriyle buram buram audi esintisi var. (sırf bu kompleksten audi bence premium değil dendi yahu.) bunlardan lüks olan özellikleri atın. seat markası altında çok güzel f/p arabalarını yapıyor. aile kullanımı diyorsun skoda biçilmiş kaftan. kişisel beklentilere göre tabiki başka markalara da yönlenen var ama bu adamlar en ideal ve en iyi otomobil üreticisi şu anda.
O markayı bu markayı bilmem ama Vw'nin bu kadar abartılı bi marka olduğunu düşünmüyorum ideal, iyi ve ekonomik bir araba istiyorsan bana kalırsa kesinlikle ya Toyota ya da Honda'dır, bakın lüks demiyorum ideal,iyi,ekonomik. Almanların mühendisliklerine ne kadar hayranlığım olsa da sonuna kadar Japon motorlarını tercih ederim onların sorunsuzluğu benim için en önemli etkendir onların ideal ve en çok satılmayı hak eden olmalarında :)

Biz genelde tüketicileri düşünürken Avrupa, Amerika ve Asya kıtası şeklinde değerlendiriyoruz. Keza Orta doğu, Balkan ülkeleri, Kutuplara yakın bölgeler gibi çetin yaşam koşullarının sürdüğü noktalarda yaşayan insanlar da var. Bizim ülkemizde otomobil fiyatları çok pahalı, ama bazı Dünya ülkelerinde özellikle de Amerika'da yedek parça ve işçilik mevzusunda deli paralar isteniyor. Böyle olunca insanların sağlam, uzun ömürlü, dayanıklı ve yaşadıkları bölgelerin koşullarına katlanabilecek araçlara da ihtiyacı oluyor. Toyota bir Land Cruiser yapıyor, dondurucu soğuktaki kutuplarda da kavurucu sıcaktaki çöllerde de araçları sorunsuz ve yolda bırakmadan ilerleyebiliyor. Keza binek araçları da bu şekilde. Üstelik bu dayanıklılığı sağlarken belli başlı teknoloji ve üretim standartlarından da ödün vermiyorlar. O yüzden Toyota'nın yıllaca birinci olması veya satışlar konusunda zirve noktalarda yer alması hiç de şaşırtıcı değil. Benim için 1. ve 2. arasında pek fark yoktur, çünkü ikisi de gerçekten işini iyi yapmış demektir. İkisi de tebrikleri hak ediyor.

O markayı bu markayı bilmem ama Vw'nin bu kadar abartılı bi marka olduğunu düşünmüyorum ideal, iyi ve ekonomik bir araba istiyorsan bana kalırsa kesinlikle ya Toyota ya da Honda'dır, bakın lüks demiyorum ideal,iyi,ekonomik. Almanların mühendisliklerine ne kadar hayranlığım olsa da sonuna kadar Japon motorlarını tercih ederim onların sorunsuzluğu benim için en önemli etkendir onların ideal ve en çok satılmayı hak eden olmalarında :)
alman muhendıslıgı dıye bır kavram bence kalmadı. eskıden kabul ama son 6 -7 senedır sorunsuzluk dendıgı zaman aklıma almanlar gelmıyor. en azından benım gucumun yettıgı c segmentınde.

Biz genelde tüketicileri düşünürken Avrupa, Amerika ve Asya kıtası şeklinde değerlendiriyoruz. Keza Orta doğu, Balkan ülkeleri, Kutuplara yakın bölgeler gibi çetin yaşam koşullarının sürdüğü noktalarda yaşayan insanlar da var. Bizim ülkemizde otomobil fiyatları çok pahalı, ama bazı Dünya ülkelerinde özellikle de Amerika'da yedek parça ve işçilik mevzusunda deli paralar isteniyor. Böyle olunca insanların sağlam, uzun ömürlü, dayanıklı ve yaşadıkları bölgelerin koşullarına katlanabilecek araçlara da ihtiyacı oluyor. Toyota bir Land Cruiser yapıyor, dondurucu soğuktaki kutuplarda da kavurucu sıcaktaki çöllerde de araçları sorunsuz ve yolda bırakmadan ilerleyebiliyor. Keza binek araçları da bu şekilde. Üstelik bu dayanıklılığı sağlarken belli başlı teknoloji ve üretim standartlarından da ödün vermiyorlar. O yüzden Toyota'nın yıllaca birinci olması veya satışlar konusunda zirve noktalarda yer alması hiç de şaşırtıcı değil. Benim için 1. ve 2. arasında pek fark yoktur, çünkü ikisi de gerçekten işini iyi yapmış demektir. İkisi de tebrikleri hak ediyor.
o arabaya daha dogrusu dag kecısıne ayrı bır sevgım var. tıpkı eskı klasık land rover lara oldugu gıbı.

Paran olacak onun lexusunu alıcan bin 10 sene

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...