HABER Golf GTI hybrid mi olacak?

aliserdar

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
143
104
1,085
28
Yeni Golf ne zaman geliyor?

Makyajlı Golf GTI ile ilgili haberler daha durulmamışken, Volkswagen gelecek nesil hothatch’i için hazırlıklara başladı bile. Alman üretici Mk8‘i geçtiğimiz 12 aydır geliştirmeye devam ederken otomobilin çıkış tarihi olarak, tahminen, 2019 yılı işaret edilmekte. GTI’ın ise 1 yıl sonra yani 2020’de tanıtılması bekleniyor. Tanıtıldığı zamansa Wolfsburg cephesinden GTI’ın hybrid sistemine sahip motor kullanması gibi bir sürprizle karşılaşabiliriz. Hybrid araçların “normal” versiyonlara göre, biraz, daha güçlü ve ekonomik olduğu piyasadaki modeller sayesinde biliyoruz.

Bizi neler bekliyor?

Volkswagen’ın Ar-Ge şefi Frank Welsch‘e yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre yeni GTI marş motoruyla aynı hat üzerinde yer alacak 48V’luk elektrik sistemine sahip olacak. Kaputun altındaki bir diğer değişim ise egzoz gazları yerine elektrikle çalışan bir turbo kullanılması ile yaşanacak. 2.0 litrelik motor üzerinde yapılan bu değişiklikle birlikte üretilen güç çok daha geniş bir bantta kullanıcıya sunulmaya başlanacak.

Şu an manuel şanzımanın kesin olarak kullanılıp kullanılmayacağı belli değilken 7 ileri DSG şanzımana kesin gözüyle bakılmakta. GTI Clubsport’ta olduğu gibi overboost ile gücünü 10 s boyunca arttırabilecek olan GTI’ın bunu sahip olduğu elektrik motorları ile yapması bekleniyor.

Hybrid GTI mı?

Hybrid sistem ile gelen ek ağırlıkların otomobili olumsuz yönde etkilemesi yeni MQB platformu ile söz konusu değil. Optimize edilmiş MQB ile Golf 50 kilo daha hafif hale gelecek.

Proje henüz bir netlik kazanmamış olsa da GTI ailesine tamamen elektrikli bir üye de gelebilir. Bu “sıra dışı” fikir EV yani elektrikli model gamını genişletmek isteyen VW için olumlu bir hareket haline dönüşebilir.












Bu yazıyı ana sayfa portalımızdan okumak için tıklayınız..
 

abidinkofficial

Profesör
9 Eyl 2016
384
922
1,895
Çorum
Marka
Volkswagen
Bahsedilen elektrikle çalışan turbo "kompresör" olmuyor mu? Yoksa ben mi kompresör olayını çok yanlış anladım? Biri aydınlatabilir mi :')
 

Cussler

Panpa
5 Eki 2016
3,477
8,934
4,970
Marka
Toyota
Bahsedilen elektrikle çalışan turbo "kompresör" olmuyor mu? Yoksa ben mi kompresör olayını çok yanlış anladım? Biri aydınlatabilir mi :')
Kompresör(süperşarj)krank miliyle çalışıyor elektrikli turbo gecikmeyi engellemek için .benim bildiğim hiçbir motorda kullanılmıyor yeni birşey
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: abidinkofficial

aliserdar

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
143
104
1,085
28
Audi SQ7'de kullanılmaya başlayan yeni bir teknoloji :) Turbo gücünü egzoz gazlarından alırken e-turbo tamamen elektrikle çalışan bir sistem ama ortak amaçları motora ekstra hava göndermek. Bir çeşit kompresör aslında :) Amacı ise turbo lag'ı ortadan kaldırmak ve dolayısıyla direkt bir gaz tepkisi sağlamak.
 
  • Beğeni
Tepkiler: inzfatih
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım