KAPALI 0 km vs. İkinci El

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Onemanband

Fatih
Panpa
8 Eyl 2016
1,131
1
3,131
3,770
İstanbul
Marka
Skoda
Merhabalar.
Civic FD6 aracımı bugün itibariyle satma kararı almış bulunuyorum. Sebebim; 80k km civarına dayanmış olması, manuel şanzımanlı olması ve siyah renkli olması. Otomobilimi yatırım amaçlı almıştım, yani beklediğim bir para var o geldiğinde hemen satıp ev alabilmek için. Şimdi ev alma fikrimi bir sene kadar daha erteledim, otomobilimin de kilometresi deadline'a yaklaştığı için elimden temizken çıkarıp otomatik şanzımanlı yeni bir otomobil almaya karar verdim.

Alacağım aracın yakıtı ekonomik olmalı, zaman zaman işe arabayla gidiyorum, bunda LPG olduğu için sorun etmiyor sürekli biniyordum. LPG bir daha kullanmamaya neredeyse %100 kararlıyım. Otomatik şanzımanlı olması da şart, eşim de zaman zaman kullanacak. 52bin TL civarı nakitim var. üzerine de yaklaşık 15bin kadar koyabilirim.

Hal böyle olunca (d segmentine göre piyasası daha hızlı olduğu için) şu seçenekler geliyor aklıma;
- 2013 civarı Kia Ceed veya Hyundai İ30
- 2012,2013 1.2 TSİ golf.
- 2013,2014 1.2 TSİ Leon.
- 2012 civarı 1.2 TFSİ A3

VAG grubunda seçenek çoğaltılabilir, işin içine Octavia vs girebilir ama yakıt konusunda çok emin olamıyorum. Malum grubun dizel versiyonlarına el değmiyor maşallah. Ayrıca Koreli kardeşlerimiz de donanım noktasında tatmin ediyor. Fakat bu seçenekler içinde boğulunca Leon 1.2 TSi SS DSG'nin 65.700'lük fiyatı geliyor aklıma. gideyim bir iki ufak opsiyonla 67k civarına sıfır otomobile bineyim diyorum. Fakat ikinci eldeki değer kaybı geliyor aklıma. Sonra malum siteyi açıp yeni modelli benzer araç ilanlarına bakıp 68-69lu fiyatlar görüp tekrar sıfır km'den yana dönüyor fikrim.

Aklımı çıldıracağım. Ne olur yardım edin.
 

efaykac

Profesör
24 Eyl 2016
102
80
1,035
İstanbul
bu sene tüm firmaların ağzındaki laf "sene sonunda stoklar bomba indirimlerle değil de sıfır faizli kredi avantajlarıyla veya bedava kasko cart curtlarla bitirilmeye çalışılacak" . hal böyle olunca, e fiyatlar da uçuk olunca doktordan temiz kullanılmış bir garaj arabası bulunursa asla kaçırılmamalı derim ben. çünkü otomobillere eylülde ekimde ve kasımda devlet talimatıyla tüm markalara zorunlu olarak %1.5 zam geldi, aralık ayının akıbeti belli değil ve sene sonunda yapılabilecek tüm indirimler sanki aracın fiyatını 2 ay öncesine çekecek gibi, yani değişecek bir şey olmaz diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:

Mustafak

Panpa
8 Eyl 2016
1,652
4,709
3,770
31
Afyonkarahisar
Marka
Toyota
Hocam aklım korelilere gidiyo dedinizde onlarda bi kaç yıldır çift kavramali şanzıman kullaniyorlar su an opel ve fransizlarda (eat6) tork konvertorlu sanzimanlar mevcut
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım