1.2 Puretech racechip tavsiye edermisiniz ?

Dustero59

Dustero
Senkromeççi
18
37
Marka
Peugeot
Merhabalar,
9400 km'de ki 1.2 Puretech aracım için yakın zamanda BMC performans filtresi edindim henüz montajını yapmadım ama haftasonu ilk fırsatta yapacağım.
1000060660.jpg

Ekstra olarak Racechip gts5 (+39hp +70 nm tork) ve bluetooth kontrolü edinme planım var fakat 1.2 puretech olarak Racechip deneyimi olan kimseyle iletişim kuramadım. Sizin bu konuda bir bilginiz deneyimi olan bir kullanıcı varmı ?

Birkaç yerde Racechip yerine yazılım tavsiye edenler var Racechip'i sürüş esnasında bilgisayardan araç değerlerini kontrol etme imkanınız olsa hemen söküp atarsınız diyen tayfa var. Yazılım olarakta 3 yerden 2 si önermedi 1.2 puretech için yazılımın oturmadığını Racechip'in güvenli olduğunu söyledi aklım çok karıştı. Sizce hangisini yaptırmalıyım ?

Bence ikisini de yaptırmamalısınız 🙃 Zaten sıcak çalıştığı için sorunları olan bir motor, daha da sıkıştırmanın manası yok.
Arabayı hafifletme ve lastik ebatları-basınçlarıyla oynama yoluna gidebilirsiniz.

Pedal Commander takmak değil de onun yaptığı işi yazılımla kalıcı şekilde yapabiliyorlarsa kullanışlı olabilir.

Edit: Gerçi arabada sökülecek birşey yok ki 😅 Bir tek bagajın orası var, hadi arka koltuk kafalıklarını da söktük.. Lastiği de ince taban-kalın yanak yapıp 38 psi'ı vurduk diyelim..
Ehhh işte. Ki halihazırda lastikler de ince taban zaten.

Son düzenleme:
BMC olur ama RaceChip bilemedim , aslında modları var diye biliyorum gazlanılacağı zaman olur gibi :)

Bence ikisini de yaptırmamalısınız 🙃 Zaten sıcak çalıştığı için sorunları olan bir motor, daha da sıkıştırmanın manası yok.
Arabayı hafifletme ve lastik ebatları-basınçlarıyla oynama yoluna gidebilirsiniz.

Pedal Commander takmak değil de onun yaptığı işi yazılımla kalıcı şekilde yapabiliyorlarsa kullanışlı olabilir.

Edit: Gerçi arabada sökülecek birşey yok ki 😅 Bir tek bagajın orası var, hadi arka koltuk kafalıklarını da söktük.. Lastiği de ince taban-kalın yanak yapıp 38 psi'ı vurduk diyelim..
Ehhh işte. Ki halihazırda lastikler de ince taban zaten.
Hevesim çok büyük ölçüde kırılmazsa ikisinden biri olacak ama hangisi😅

Aracı hafifletmenin pek yolu yok zaten 205 taban lastik var sanki elektrikliymiş gibi menzil kazandırmaya çalışmışlar🫣 Fabrika kantarında tarttım 3 silindir alüminyum fındık motora rağmen 1520kg geliyor kasada ağır aslında neredeyse D segment bir Passat ağırlığında🙄

Sıcak çalışmasını sıkıştırsamda sürüş sitilimle hallediyorum fakat korktuğum kısım kayıştan çok işeme yapması lspi durumu😬

BMC olur ama RaceChip bilemedim , aslında modları var diye biliyorum gazlanılacağı zaman olur gibi :)
Aynen bluetooth kontrollü düşünüyorum zaten mesela ilk 5 dakika devreye girmeyecek ya da istediğim zama açıp kapayabilcem telefondan ihtiyacım kadarda güç çekebilcem Racechip ürünü yazılıma göre daha mantıklı geliyor bu bağlamda🫡

Heves kırmak istemem ama 1.2 puretech zaten yeterince sorunları olan ve dikkatli binilmesi gereken bir araç. Triger haricinde arkadaşım Mokka'da 45 binde subaplarda kurum birikmesi yaşadı. Yazılımla birlikte bizim pompa yakıtımızla dengesiz afr ile daha çok sıkıntılar yaşayabilirsiniz. 75 binde yağ soğutucusu patladı her yer balçık oldu, komple temizlik yapıldı + yağ soğutucu değişmek zorunda kaldı.

Sonuç olarak bu yıpranmaları daha öne çekmemek için ben bu motora yazılım önermem, hava filtresi kullanılabilir. Araba yavaş geliyorsa ve hızlanmak istiyorsanız bence tek çare satıp yazılım ve oynamaya uygun araba almak :)