AÇIK 1.200'e Uzun yola uygun araç tavsiyesi.

mazda323hb

Profesör
488
Marka
Peugeot
Arkadaşlar merhaba.
Önümüzdeki ay eminevimden teslimatım var. Toplamda taş çatlasın 1.2 milyon bütçem var.
Aradığım şeyleri yazayım ben işin içinden çıkamadım.
Aylık işe git gel toplam 3000 km minimum yolum var. 100 km git 100 km gel şeklinde. Kullandığım güzergah bol yokuşun olduğu bir yer. O açıdan atmosferik araçlara pek sıcak bakmıyorum.
Kasa tipi konusunda bir kriterim yok hb,sedan,sw,suv hepsi olur. Sadece birini seçecek olsam hb seçerdim ama dediğim gibi hepsi olur.
Kilometresinin maksimum 100 bin civarı olması tercihim.
Dizel-benzin-lpg takıntım yok ama dediğim gibi performans biraz önemli, en azından yokuşlarda düşmemeliyim.
Manuel-otomatik takıntım da yok, tabi ki otomatik olsa daha iyi olur.
Aracın büyük bagajı olsun, arkası geniş olsun derdim yok ama boyum biraz uzun, sunrooflu corollaya sığamadım mesela baş mesafesi olarak.
Alacağım aracın büyük kronikleri olmasın istiyorum, mesela opel 1.4t'lere baktım bi ton olumsuz yorum var ama detayına hakim değilim ama kronik sorununu bir kez yaptırınca çözülecekse ve tekrar etmeyecekse ona da okeyim.
Çok süper yol tutsun derdim yok zaten sakin kullanıyorum çoğu zaman, konfor ve yalıtım ön planda benim için. Örnek olarak bir önceki aracım pejo 308 o açıdan çok mutlu etmişti beni, hem yol tutuş,konfor,yalıtım beklentimin de üstündeydi.

Ben yine sattığım pejo 308'in dizel otomatik versiyonunu gözüme kestirdim ama başka önerilere de açığım.

Bence bildiğiniz araba 308den devam edebilirsiniz gibi geliyor yolun sonunda bana en azından bol yokuş denildiği için EAT seçenek çok ön planda

konfor + yalıtım mevzusundan B sınıfı araç önermek doğru olmaz, C sınıfı ağırlıklı 2015-2018 model araçlar daha ön planda. Fiyat ve km sınırı göz önüne alınınca egea ve megane dışında yeni sayılabilecek araç bulmak zor. D sınıfında da 100k km civarı bulmak zor, genelde hep uzun yolda kullanıldığından yaştan bağımsız hep 150k km civarı oluyor en temizleri, en sona örnek bir ilan koyarım. SUV tipi araçlar da yine istenilen şartlarda bulmak biraz zorlayabilir, bide yapı gereği yalıtımı standart bineklere göre daha zayıf olma ihtimali fazla. Tabi bu yapılan km otobanda değil de şehir içindeyse yalıtım önermesi biraz boşa düşer.

Bildiğim kadarıyla bu şartları sağlayabilen C sınıfı araçlar;
Kia Cee'd / Cerato, Hyundai i30, Astra K, Focus 3.5 / 4, Golf 7

Kore grubu kardeşler bi nebze daha fazla bulanabiliyor. Dizel motorların gücü ve torku ve sorunsuzluğu, sunduğu donanımlar ve bağımsız süspansiyonla (cerato hariç) geliyor olmaları kendilerini öne çıkarıyor. Yol yalıtımı biraz zayıf olsa da motor ve rüzgar sesi konusunda iyidirler. İç mekan hacmi ve kullanışlılığı da golf 7 - octavia gibidir.

Örnek i30 ilanı: https://www.sahibinden.com/ilan/vas...0-dizel-94.000km-de-boyasizz-1311387263/detay

Astra cephesinde J kasayı da önerirdim lakin hb olarak en yeni 2015 model bulunuyor, sedanlarda 2018'e kadar 1.6 dizel ünite var, zincir masrafı dışında belirgin sorunu (masrafı) da yok. K kasanın ön planda olmasının nedeni hem 150kg daha hafif hem yalıtım konusunda biraz daha iyi hem de daha teknolojik, sonuçta J kasa 2009 yılında çıkmış bir araç. K kasa için konfor olarak sert diyorlar ama kalın yanaklı lastikle iş bi nebze çözülür. Hacim olarak da yine J kasaya göre belirgin daha geniş ve ferahtır. 1.4 turbolarda LSPİ problemi olduğundan J kasada kullanılmış 1.6 dizel ünite daha mantıklı. Ama donanım olarak dolusunu bulmak zor, değişeni çok olmayan temiz örnekler de boş paket ağırlıklı oluyor. Temel donanımlar işimi görür diyorsanız düşünülebilir.

Focus 3.5 boyut olarak dar olduğundan tavsiye etmem çok doğru olmaz, tek kişi kullanımda problem olmasa bile arkaya oturan için problem olur. 1.5 dizel + powershift ünite en iyi kombinasyondur. Şanzıman yaş kavrama olduğundan yağ değişimi düzenli yapıldığı müddet 200 bine kadar kolay kolay sıkıntı çıkarmaz. Motorda da egzantirik zinciri problemi var mı tam emin değilim.

mk4 boyut olarak daha geniş ama yaptığım skalada trend x paketler vardı ve yine değişen miktarı boldu. Temiz örnek denk gelirse 3.5'a göre biraz daha iyi, konfor ve yalıtım konusunda belirgin fark var diyorlar.

Golf 7 bulmak zor, malum piyasa koşulları.

bide 308 var, zaten tecrübe edip memnun kalmışsınız. Ben olsam bildiğim makineden şaşmazdım, hem yeni usta arayışı olmaz hem parça piyasasına az çok hakimsinizdir. Zamanında otopark testinde iç mekan hacmi dışında konfor, yalıtım, yol tutuş konusunda övmüşlerdi baya.

D sınıfında ise düşük km iyi çeken araç bulmak zor. 1.6 dizel insignia var mesela ama kasanın ağırlığı çok fazla, iyi yürümediği gibi astra'ya göre daha fazla yakacaktır, iç boyutlar da C sınıfından pek farklı değil, hatta yukarıda saydığım bazı örnekler daha geniş.
Passat, superb vs. onlarda da düşük km ve az değişenli bulmak bu fiyatta imkansız gibi bir şey.
Mondeo'da ise yine otomatik seçeneği olmayacak. Maks 100 bin km diyince bile koca ülkede 4 ilan çıktı. 150 bin kmye doğru güzel örnekler var ama motorun kasaya ne kadar yeteceği (1.6 dizel) düşündürücü olur. Ve sadece uzun yolda değil de şehir içi ağırlıklı da kullanılacaksa önermek hiç doğru olmaz. Park yeri sıkıntısını merkezi yerlerde bizzat tecrübe ediyorum çünkü :d .
bu saydıklarıma rağmen erkenden satma niyeti yoksa, en az 5-6 yıl binerim, top speed gitmeyle işim olmaz diyorsanız bunu önermeden duramam :d : https://www.sahibinden.com/ilan/vas...-dizel-katlanir-ayna-sunroof-1280904736/detay

Benzinli hiç önermedim çünkü benzinli motorlara o kadar hakim değilim. 1.4 tsi jetta dışında da motor konusunda üzmeyecek araç bulmak zor olur. 2020 öncesi VW dışında turbo benzini verimli olan pek marka yok. (Misal; ecoboom motorlar, piston kırmalı GM motorlar, yağ yakmalı THP'ler vs.) . Aslında 2018 sonrası 1.4 T astra J'ler bi nebze sorunsuzdur, LPG uyumu da var, sport paket denk gelirse neden olmasın.

Sport olmasa bile yeterli donanım bulunan, düşük km temiz bir örnek mesela (koltuk kılıfı sökülüp rahat binilir); https://www.sahibinden.com/ilan/vas...sit-opel-astra-1.4-t-boyasiz-1290834883/detay

model yılı şartı varsa o zaman egea ve megane kardeşler bize selam çakar. Umarım yardımcı olmuştur yazdıklarım.

Mondeo 1.6 TDCI değerlendirilebilir aslında.. Auris 1.4d-4D, Astra J 1.3 CDTİ gibi mikro dizellere de bakılabilir. Son B7 Passat'lar olabilir, B8,5 A4 2.0 TDI olabilir.
308'in F/P'sini yakalamak zor.. Egea 1.6 Multijet zaten ilk akla gelen.
Çok kilometre yapıyorsam, 400.000'de sattığımda hala para edecek birşeyler almak isterim. O yüzden FCA-Japon-VAG üçgeninde gezinirdim. 2 seneye değiştiririm diyorsanız önemli değil tabi.

Teşekkürler arkadaşlar. Yaklaşık 2 sene binip 200 bine gelmeden satma niyetim var. 308'de de aynısnı yapmıstım, 2 senede yaklasık 60-70 bin km yapıyorum. Yıllardır pejo-citroen grubuna biniyorum, değişiklik olsun diye opel baktım onda da dizelinde triger, benzinlisinde piston kırma vs gördüm. Dizeldeki triger kabul edilebilir, bir kere yaptırınca bir daha olmuyor sanırım.
Vag grubuna baktım golfleri beğeniyorum ama benim istediğim kondisyonda olanların fiyatlar uçuk, aynı grup leon baktım, onda aynı şeyler var hem de leonu nedense sevemiyorum.
Kore grubuna sıcağım aslında ama iç mekanı biraz demode geliyor bana. Ondan çok da bakmadım açıkçası. Ford'da focuslar var ama nedense donanım olarak çok boş hissettiriyor. Mantık 308 diyor ama artık farklı bir marka denemek istiyorum bir yandan da.

Megane 4 hb'leri buldum 2016 model 100 bin km civarı 1.5 dizel otomatik. Tipi falan da baya hoş. Onlar nasıldır sizce? 308'le kıyaslarsak

konfor + yalıtım mevzusundan B sınıfı araç önermek doğru olmaz, C sınıfı ağırlıklı 2015-2018 model araçlar daha ön planda. Fiyat ve km sınırı göz önüne alınınca egea ve megane dışında yeni sayılabilecek araç bulmak zor. D sınıfında da 100k km civarı bulmak zor, genelde hep uzun yolda kullanıldığından yaştan bağımsız hep 150k km civarı oluyor en temizleri, en sona örnek bir ilan koyarım. SUV tipi araçlar da yine istenilen şartlarda bulmak biraz zorlayabilir, bide yapı gereği yalıtımı standart bineklere göre daha zayıf olma ihtimali fazla. Tabi bu yapılan km otobanda değil de şehir içindeyse yalıtım önermesi biraz boşa düşer.

Bildiğim kadarıyla bu şartları sağlayabilen C sınıfı araçlar;
Kia Cee'd / Cerato, Hyundai i30, Astra K, Focus 3.5 / 4, Golf 7

Kore grubu kardeşler bi nebze daha fazla bulanabiliyor. Dizel motorların gücü ve torku ve sorunsuzluğu, sunduğu donanımlar ve bağımsız süspansiyonla (cerato hariç) geliyor olmaları kendilerini öne çıkarıyor. Yol yalıtımı biraz zayıf olsa da motor ve rüzgar sesi konusunda iyidirler. İç mekan hacmi ve kullanışlılığı da golf 7 - octavia gibidir.

Örnek i30 ilanı: https://www.sahibinden.com/ilan/vas...0-dizel-94.000km-de-boyasizz-1311387263/detay

Astra cephesinde J kasayı da önerirdim lakin hb olarak en yeni 2015 model bulunuyor, sedanlarda 2018'e kadar 1.6 dizel ünite var, zincir masrafı dışında belirgin sorunu (masrafı) da yok. K kasanın ön planda olmasının nedeni hem 150kg daha hafif hem yalıtım konusunda biraz daha iyi hem de daha teknolojik, sonuçta J kasa 2009 yılında çıkmış bir araç. K kasa için konfor olarak sert diyorlar ama kalın yanaklı lastikle iş bi nebze çözülür. Hacim olarak da yine J kasaya göre belirgin daha geniş ve ferahtır. 1.4 turbolarda LSPİ problemi olduğundan J kasada kullanılmış 1.6 dizel ünite daha mantıklı. Ama donanım olarak dolusunu bulmak zor, değişeni çok olmayan temiz örnekler de boş paket ağırlıklı oluyor. Temel donanımlar işimi görür diyorsanız düşünülebilir.

Focus 3.5 boyut olarak dar olduğundan tavsiye etmem çok doğru olmaz, tek kişi kullanımda problem olmasa bile arkaya oturan için problem olur. 1.5 dizel + powershift ünite en iyi kombinasyondur. Şanzıman yaş kavrama olduğundan yağ değişimi düzenli yapıldığı müddet 200 bine kadar kolay kolay sıkıntı çıkarmaz. Motorda da egzantirik zinciri problemi var mı tam emin değilim.

mk4 boyut olarak daha geniş ama yaptığım skalada trend x paketler vardı ve yine değişen miktarı boldu. Temiz örnek denk gelirse 3.5'a göre biraz daha iyi, konfor ve yalıtım konusunda belirgin fark var diyorlar.

Golf 7 bulmak zor, malum piyasa koşulları.

bide 308 var, zaten tecrübe edip memnun kalmışsınız. Ben olsam bildiğim makineden şaşmazdım, hem yeni usta arayışı olmaz hem parça piyasasına az çok hakimsinizdir. Zamanında otopark testinde iç mekan hacmi dışında konfor, yalıtım, yol tutuş konusunda övmüşlerdi baya.

D sınıfında ise düşük km iyi çeken araç bulmak zor. 1.6 dizel insignia var mesela ama kasanın ağırlığı çok fazla, iyi yürümediği gibi astra'ya göre daha fazla yakacaktır, iç boyutlar da C sınıfından pek farklı değil, hatta yukarıda saydığım bazı örnekler daha geniş.
Passat, superb vs. onlarda da düşük km ve az değişenli bulmak bu fiyatta imkansız gibi bir şey.
Mondeo'da ise yine otomatik seçeneği olmayacak. Maks 100 bin km diyince bile koca ülkede 4 ilan çıktı. 150 bin kmye doğru güzel örnekler var ama motorun kasaya ne kadar yeteceği (1.6 dizel) düşündürücü olur. Ve sadece uzun yolda değil de şehir içi ağırlıklı da kullanılacaksa önermek hiç doğru olmaz. Park yeri sıkıntısını merkezi yerlerde bizzat tecrübe ediyorum çünkü :d .
bu saydıklarıma rağmen erkenden satma niyeti yoksa, en az 5-6 yıl binerim, top speed gitmeyle işim olmaz diyorsanız bunu önermeden duramam :d : https://www.sahibinden.com/ilan/vas...-dizel-katlanir-ayna-sunroof-1280904736/detay

Benzinli hiç önermedim çünkü benzinli motorlara o kadar hakim değilim. 1.4 tsi jetta dışında da motor konusunda üzmeyecek araç bulmak zor olur. 2020 öncesi VW dışında turbo benzini verimli olan pek marka yok. (Misal; ecoboom motorlar, piston kırmalı GM motorlar, yağ yakmalı THP'ler vs.) . Aslında 2018 sonrası 1.4 T astra J'ler bi nebze sorunsuzdur, LPG uyumu da var, sport paket denk gelirse neden olmasın.

Sport olmasa bile yeterli donanım bulunan, düşük km temiz bir örnek mesela (koltuk kılıfı sökülüp rahat binilir); https://www.sahibinden.com/ilan/vas...sit-opel-astra-1.4-t-boyasiz-1290834883/detay

model yılı şartı varsa o zaman egea ve megane kardeşler bize selam çakar. Umarım yardımcı olmuştur yazdıklarım.
Aslında astrayı çok beğeniyorum ama aradığım motorda istediğim paket yok. K kasaya çıkayım desen excellence paketleri beni aşıyor. Dizel olsun diye de boş pakete binmek de içime sinmiyor açıkçası.

Yalnız bütçe de tam temiz 1.4T Insignia bütçesi :)

Opel'de birden fazla 1.4T motor var. Sizi üzmeyecek olan eski Astra'da ve Insignia'da kullanılan 140 beygir 200Nm gücünde olan MPI motor. Sonradan direkt enjeksiyonunu çıkardılar, 2.8 V6'nın yarısını aldılar 3 silindirli 1.4 geldi falan bunlardan uzak dursanız yeter. 1 milyon lira civarına temizini bulursunuz. Aslında 1.6T de bulursunuz ama sakin sürücüyseniz 1.4'ün torku da yetecektir. Yakıt fazla gelirse LPG taktırırsınız. Güç az gelirse yazılım yaptırırsınız. Esnekliğiniz daha fazla olur.

Yakit fi̇yatlarindan kayankli benzinli ve LPG araç öneirim belki fabrikasyon LPG'li̇ araçlar var. Yakit tuketimi konusunda bütçeden kaynakli malum şehi̇r i̇çi̇ trafikte yogun oluyor artik.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Scala ve Megane diğer önerilere nazaran zayıf kalıyor. C gibi hissettirmiyor

Sürprizsiz risksiz reçete; eski de olsa Golf'ten devam ederdim. Eat'li dizel 308'de ikinci sırada olurdu.

göçük dert değilse 1.4 tsi 2014 comfortline golf : https://shbd.io/s/NSJr4eW9

ağır bakımları yapılmış 1.6 tdi 2015 midline plus: https://shbd.io/s/IjU4nJH6

biraz daha donanımlı gözüken 2015 midline plus: https://shbd.io/s/uyYfKZ7p

ben filtre yaparken 2015 üstüne göre yapmıştım, ondan çoğu golf örneği gitmiş. Çok eskiye gitmeden bu 3 örneği buldum, temel donanımlar var, cc olmayabilir. Otomatik olanlarda temiz örnek çok az veya yıl olarak eski. Manuele okeyim derseniz bu ilanlar değerlendirilebilir.

edit: eksileyenler görüşlerini belirtirse sevinirim. Istenilen şartları sağlayan araçlar az çok belli, artısıyla eksisiyle öneride bulunuyoruz, gidip satılması imkansız elde patlayacak, hiçbir ustanın bakmayacağı araçlar da önermiyoruz burada.

Son düzenleme:
Cevaplar için teşekkür ederim.
@Onur Kmnt Manuel olabilir, ben golfte böyle bi paket oldugunu bilmiyordum. Direk comfortline bakınca fiyatlar yüksek gelmişti ama bu pakette motor 90 hp gözüküyor. Motor hakkında tecrübesi olan arkadaslar yorumlarsa sevinirim. Vw grubunda sonradan donanım eklemek daha kolay diye biliyorum. Para oldukça cc,katlanır ayna falan ekleyebilirim. Psa grubunda sonradan donanım eklemek çok zordu mesela. Benzinli Golf 7 abimde vardı güzel arabaydı ama üstünden baya geçtiği için çok hatırlamıyorum.

@mrtkap Scala için polo altyapısı denmişti ondan dolayı B'ye yakın gibi düsünüyordum ama megane yorumunuz şaşırttı açıkçası, paylaşırsanız sevinirim.

@Basri Amca Hocam gidişat o yönde gözüküyor, bir yandan da megane 4 göz kırpıyor ama hiç bilgim olan bir araç değil.

@alitek Lpg mantıklı olsa da yakıt fiyatlarına bakıp ona göre araç tercihi yapmak mantıklı gelmiyor hocam. Burası Türkiye bir anda lpg zamlanır,mazot düşer ne olacağını kestiremiyorum :D

@HaniBanaDemiş Hocam o kasada 1.4T yakıt olarak beni üzer gibi duruyor. Astralarda ağırlıktan falan kurtarırım gibi hissediyorum ama.

@Onemanband Scala polo platformlu dendiği için hep kafamda B'ye yakın bir araç canlanıyor. Eğer hissettirdikleri,konforu vs C sınıfıysa bu da düşünülebilir.

Yukarıdaki golf ilanlarını gördükten sonra aklımda şu soru canlanıyor;
Km'ler aşağı yukarı aynı 1.6 Tdi 90 hp manuel golf mu yoksa 1.6 dizel otomatik 120 hp 308 mi? Hangisini alsam diğerinde aklım kalacak gibi hissediyorum. Dediğim gibi otomatik manuel şartım yok ama aynı paraya 30 beygir ve otomatik şanzıman avantajı var.
Golf bu eksiklerine rağmen aynı paraya 308'e karşı tercih edilecek kadar kalite farkı olan bir araba mı?

Son düzenleme:
@Onur Kmnt Manuel olabilir, ben golfte böyle bi paket oldugunu bilmiyordum. Direk comfortline bakınca fiyatlar yüksek gelmişti ama bu pakette motor 90 hp gözüküyor. Motor hakkında tecrübesi olan arkadaslar yorumlarsa sevinirim. Vw grubunda sonradan donanım eklemek daha kolay diye biliyorum. Para oldukça cc,katlanır ayna falan ekleyebilirim. Psa grubunda sonradan donanım eklemek çok zordu mesela. Benzinli Golf 7 abimde vardı güzel arabaydı ama üstünden baya geçtiği için çok hatırlamıyorum.

@mrtkap Scala için polo altyapısı denmişti ondan dolayı B'ye yakın gibi düsünüyordum ama megane yorumunuz şaşırttı açıkçası, paylaşırsanız sevinirim.

@Basri Amca Hocam gidişat o yönde gözüküyor, bir yandan da megane 4 göz kırpıyor ama hiç bilgim olan bir araç değil.

@alitek Lpg mantıklı olsa da yakıt fiyatlarına bakıp ona göre araç tercihi yapmak mantıklı gelmiyor hocam. Burası Türkiye bir anda lpg zamlanır,mazot düşer ne olacağını kestiremiyorum :D

@HaniBanaDemiş Hocam o kasada 1.4T yakıt olarak beni üzer gibi duruyor. Astralarda ağırlıktan falan kurtarırım gibi hissediyorum ama.

@Onemanband Scala polo platformlu dendiği için hep kafamda B'ye yakın bir araç canlanıyor. Eğer hissettirdikleri,konforu vs C sınıfıysa bu da düşünülebilir.

Km'ler aşağı yukarı aynı 1.6 Tdi 90 hp manuel golf mu yoksa 1.6 dizel otomatik 120 hp 308 mi? Hangisini alsam diğerinde aklım kalacak gibi hissediyorum. Dediğim gibi otomatik manuel şartım yok ama aynı paraya 30 beygir ve otomatik şanzıman avantajı var.
Golf bu eksiklerine rağmen aynı paraya 308'e karşı tercih edilecek kadar kalite farkı olan bir araba mı?
90hp tdi midline golf ile ilgili deneyimler için @abidinkofficial

.

ben attığım kombinasyonu tecrübe etmiştim. 1.6 dizel ceed'den sonra (arada 200kg farka rağmen) cansız gelmişti motor (sigortadan gelen araçtı, çok bakımlı değildi). Uzun yolda yokuşta bayılmaz ama çok da yürümez. Atmosferikten iyidir tabi. Yakıt tüketimi çok düşük, istanbul trafiğinde 5-5.5 litre yakıyordu. Konfor konusunda ise bugüne kadar bindiğim en konforlu arabalardan biriydi. Yalıtımı da iyi. 1.6 tdi yetersiz gelir düşüncesi varsa 1.4 tsi daha tatminkar olacaktır. @Basri Amca passatta tecrübe etmişti, o daha iyi anlatır.

308 eat6 ile geliyorsa (öyleymiş) 1.6 tdi golfe göre daha atik olacaktır. Ağırlıklar benzer, bizzat kullanmadığımdan konfor yalıtım nasıldır bilemem, aldığım duyumlar iyi yönde. Active paketlerin sayısı daha fazla, cc var, cam tavanlı örnekler de gördüm.

iç hacim olarak golf önde tabi. Aftermarket konusunda da yine önde. Tasarım konusuna girmiyorum.

Makyajlı ve makyajsız olmak üzere Scalayı uzun süre tecrübe ettim, en büyük avantajı hacim. Golf'ten vs ıvır zıvırdan daha fazla hacime ihtiyacın varsa o paraya hem güncel hem çok araba. İç kalitesi ve yalıtımı Polo'dan kötüdür mesela. 140'tan sonra gezmeye başlar otoyolda, yan rüzgarlardan çok etkilenir vs. Bu parametreler C segmentinde daha ileri hızlarda

Benim deneyimlerimde Megane ise genel olarak Scala'dan kötü bir araç. İnanılmaz bir trim sesi ve saydamlık var arabada. Tek elle tutulur yanı performansı. Yakıt tüketimi de düşük değildir, yakar. Dolayısıyla bunlar C'nin en alt kademesinde bulunan araçlar benim deneyimlerime göre.

Golf, Focus, 308, Astra vs segment ortalamasındaki modelleri tercih eder geçerim, yaşa ve kondisyona bağlanmamak lazım. Ek olarak bu paralara V40 dizel otm bulunuyor. Midline Golf'ten daha dolu olur en azından:

Piyasasının hızlı olduğunu sanmıyorum ama binerken en azından biraz farklı gelir.

1.2 benzinli düşünmez misiniz aslında? Uzun yolda 90km hızla 5.0 civarı yakıyor

308 kesinlikle iyi bir tercih olur, bunun yanında eğer bagaj ve iç hacim, yeni model olmasından daha önemliyse da Octavia tavsiye ederim. Örnek;

Aynı şekilde Scala da iyi bir tercih olur, segmentine göre çok geniş bir araba. 1.0 TSI ise her iki kasayı da gayet iyi yürüten, sorunsuz bir motor.

Eğer daha hızlı ikinci el ve uygun bakım maliyeti isteniyor, kalite ikinci plandaysa 1.3 TCe li bir Megane, Joy olmamak kaydıyla hepsinden daha performanslı ve sorunsuz bir tercih olur.

90 hp midline golf geçen senenin sonunda 150 bin km'de almıştım (konusu şurada) şu an 160 bin oldu. siz 100 bin altı baktığınız için güzel çünkü 150 ve sonrasında enjektör masrafı yaklaşmış oluyor. donanım olarak pek bişey yok auto hold var, cc kararan ayna yağmur far sensörü falan yok. 2016 ve sonrasında bt ve direksiyon düğmeleri geliyor 2015'lerde bt ve direksiyon düğmesi yok 2016 sonrası bulursanız çok tatlı olur. golf'e kolay donanım ekleniyo meselesine ben de düşmüştüm ama maliyetlerden ötürü dolusunu almak biraz daha mantıklı olabilir. hız sabitleme ve direksiyon düğmelerine 20 bin lira gibi bi fiyat vermişlerdi, orijinal büyük ekranlar çok pahalı 40 bin üstü veya 20 bine bt/carplayli rcd330 denen ekranı alabiliyorsunuz. far yağmur sensörü nispeten ucuzdu. araç konfor olarak çok güzel yalıtım normal kötü değil mükemmel de değil yol sesi değil ama rüzgar sesi biraz alıyor benim arabam. karma tüketim ortalama 6 civarında, sakin kullanırsanız 5 küsürlerde geziyorsunuz 4 küsürlere inmek de çok kolay. uzun yol otoban süratlerinde 5 civarı aklımda klamış, çok sıkışık trafikte 7-8'i görebiliyor. benim uzun süreli karma tüketimim tam 6 litre civarında olması lazım (şehir içindeyken seri/dikkatsiz kullanıyorum). son olarak güç çok tatmin etmeyebilir beklentiye bağlı olarak. öyle bi çekmeme düşme durumu yok turbo tam geldikten sonra (takribi 1500-2000 devir aralarında) çok güzel çekiyor yokuşlarda, ama son hızı 180'den sonra epey hantallaşıyor 180'i geçmek istiyorsanız hafif eğim ihtiyacı oluyor. 5 ileri olduğu için vites aralıkları çok uzun 2'ye almak için iyice devir çevirmeniz gerekiyor alışması bana zor gelmişti keşke dsg veya manuel 6 ileri olsaymış dedim. alması satması bakımı kolay bir araba, bu paralara otomatik ve daha donanımlı başka seçenekler illa ki var ben golf 7 alacağım sevdasına almıştım 1 milyon altında bir fiyata. kötü bir araba değil ama kurcalanırsa daha mantıklı seçenekler de çıkacaktır illa ki 308 gibi. şimdiden hayırlı olsun