AÇIK 1.4M TL'ye Kadar Crossover-SUV Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ardzngn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ardzngn

Asfalt Kurutucu
32
Marka
BMW
Merhabalar,

Babam için Crossover-SUV tipinde 1.4M TL'ye ve 50.000 km'ye kadar bir araç arıyoruz. Sorunsuzluk, konfor, sürüş asistan donanımları ve değerini koruma kriterleri ön planda. Düşündüğümüz alternatifler arasında,

- 2024 Bayon 1.0 T-GDI DCT Style-Elite
- 2022-2023 Bayon 1.4 MPI AT6 Elite
- 2022 Renault Captur 1.3 TCE EDC Icon
- 2022 Taigo 1.0 TSI DSG Life
- 2021-2023 C4 1.2 Puretech EAT8 Shine Bold

bulunuyor.

C4'ün segmenti biraz daha yukarıda ama kayışı ve yağ kaçaklarını yakından takip etmek gerekecek ve değerini koruma oranı daha düşük. Bu sebeple biraz uzaklaştık gibi. Bunlar arasından veya farklı alternatifler olarak önerileriniz ne olur?

Konfor unsuru olmasa Skoda Kamiq derdim, oradan eledik. Hiç kullanmadım, konforunu bilmiyorum ama Yaris Cross'a bakabilirsiniz. Crossover denebilecek yeni kasa Jazz Crosstar'lar bütçeniz dahilinde 0 km bile bulunabilir. Piyasası yavaş olur ama değerini korur.

Sizin listeledikleriniz arasında yüksek model Bayon 1.4 ve Taigo bana göre en mantıklı seçenekler.

Bence en yakışıklı ve satarken de kolay şekilde elden çıkarılabilecek olanı Bayon Elite olur.Dolu dolu bir araç ve cam tavanıyla çok hoş duruyor.

Güncel koşullarda kullanılmış çift kavrama almak ne derece verimli olur pek takip edemedim ama ilk kıstas sorunsuzluksa atmosferik motor + tam otomatik şanzıman en doğru seçenek olur gibi duruyor. Vitara gibi çok yüklenilmemiş bir turbo benzin + tam otomatik de sizin ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Bunun dışında Jazz Crosstar benim de ilgimi çekiyor. Şanzımansız ve elektrik motoruyla ilerleyen bir yapısı var. "Constant Velocity Transmission" diyip CVT diye kısaltıp kelime oyunu yapmasalardı iyiydi.

Cevaplar için teşekkür ederim. Jazz belki de mantıklı bir araç olabilir ama kişisel olarak hem son neslini hem de önceki nesillerinin tasarımlarını hiç beğenmiyorum. Kendi gözümde en çirkin araç tasarımlarında ilk 3'e girer diyebilirim. Nissan Note ve bu aracın tasarımını hiç beğenemiyorum. O yüzden hiç listeye almadım.

Taigo'yu geçtiğimiz hafta sonu bayiye de sorduk sıfır fiyatından haberimiz var ancak kredi ile beraber çıkarabildiğimiz maksimum bütçe 1400.

Şu anda donanımlarıyla, motoruyla Captur'a yakın hissediyorum. B segmenti bir araçta auto hold bulunması bile güzel bir detay küçük gözükse de önemli bana göre. Peki ikinci el piyasası ve değer kaybı ne durumdadır? Bayon ve Taigo gibi talebi ve değer koruma oranı yüksek midir? Yoksa PSA grubu araçların durumuna mı daha yakın?

Kesinlikle Kamiq’i değerlendirin derim. Taigo sert bir araba.

Az buz bir para değil bu paraya gitmeyen/yakan ve iç mekan kalitesi leğenden hallice olan bir arabaya gönlüm el vermez. Kalite olarak bu ikisi diğerlerinden bir gömlek üstündür.

https://shbd.io/s/Yt7Xqh4k
Arona bakabilirisiniz. Motor/şanzıman kombini, donanım ve yaş/km olarak oldukça iyi. 1600 civarına 1.5 tsi da alınabiliyor. Bayon veya taigo gibi zorlama bir araba da değil bildiğimiz ibizanın yerden yüksek hali. Aralık ayında 1.550₺’ye 1.5 tsi fr plus olanını 0 olarak ablamlara aldık gayet memnunlar. Önceki araçları golf 7 highlinedı.