AÇIK 1.500.000-2.000.000₺ arası sedan araç önerisi

keremkarakaya

Kerem Karakaya
Profesör
212
Marka
Opel
İyi forumlar arkadaşlar.
Geçtiğimiz haftalarda Qashqai aracımızı emekliye ayırıp yerine V60 almıştık. Sıra geldi 1.3 gayış paket Egea'yı emekliye çıkarmaya.

1.500.000-2.000.000₺ arası sedan araç bakıyorum.
Toyota Corolla 1.8'den atmosferik olma sebebiyle vazgeçtim. Uzun yolda bir mantığı kalmıyor.
Skoda Octavia 1.5 mHev var aklımda ama fiyatı sürekli yukarı yönlü artıyor. Açıkçası 2.000.000'nin üzerinde para bağlamak istemiyorum.
Renault Megane 1.3TCe var; yatak sarma sorunlarından mustarip bir çok tanıdığım var. Seri kullanan birisi olduğum için bu riske girmeye değer mi emin değilim.
Son olarak da Ford Focus 1.5 EcoBlue Titanium X paketine baktım. Dizel olması dışında bir sorun göremedim. 1.3 Multijetten sonra zaten fark yaratacağı için kayda değer bir araç olduğunu düşünmeye başladım. 6.000KM-10.000KM aralığında sunroof olmayan araçları 1.500.000TL bandında bulabiliyorum.

Sizin düşünceleriniz fikirleriniz neler?

Bu X-Ceed'ler neden tutmadı anlamadım.Yakışıklı görünüyor,malzeme kalitesi de fena değil.
Chery'lere kurban gitmiş olabilir 🙂
Bir de alt kısımlar biraz 2012 duruyor ona takılan.. Olur mu olur da, oraları da yapsa zaten Volvo olacak.

Çok güzel bir araba bence de. Kia'nın tasarım dili bana uyuyor 🤓 Lexus-Audi ortaya karışık birşeyler yapıyorlar genelde 😅

Bi premium havası oluyor. Bizde de ilk Sorento ile tanındığı için kredisi yüksek aslında çoğu markadan.

1.500.000TL'ye Focus 1.5 Ecoblue Titanium X otomatik araca karar kıldım.
Bu motor hakkında bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar var mı?
Nasipse Pazartesi sabahı teslim alacağım aracı.

Bazen adblue ve sıklıkla dpf dışında çokça görülen, duyulan, yaşanan bir arızası yok. Şehir içinde düşük mesafe ve hızlarda çok sık kullanilacaksa dpf sorununu da fazlaca yaşama ihtimaliniz yüksek. Çok hassas, çabuk tıkanıyor, çabuk uyarı veriyor.

Bazen adblue ve sıklıkla dpf dışında çokça görülen, duyulan, yaşanan bir arızası yok. Şehir içinde düşük mesafe ve hızlarda çok sık kullanilacaksa dpf sorununu da fazlaca yaşama ihtimaliniz yüksek. Çok hassas, çabuk tıkanıyor, çabuk uyarı veriyor.
Egea'da çok yaşadım bu sıkıntıyı.
Tecrübelerimce yetkili servis dışına götürmeyeceğim aracı. Garantisini devam ettirir, oluşacak enjektör, partikül sorununda markaya yıkarım bütün sorumluluğu.

Egea'da çok yaşadım bu sıkıntıyı.
Tecrübelerimce yetkili servis dışına götürmeyeceğim aracı. Garantisini devam ettirir, oluşacak enjektör, partikül sorununda markaya yıkarım bütün sorumluluğu.
Kesinlikle yetkili dışında bir yere götürmeyin. Aslında dpf konusu direkt bir arızadan ziyade hassas ayarlanmış olmasıyla alakalı. Yani sistem çok sık rejenerasyon yapıyor ve hassas çalıştığı için tıkanma ihtimali de artabiliyor. Nispeten uzun yol da yapan sürücüler buna çok yakalanmıyor.

hayırlı olsun hocam güzel günlerde kullanın yedek parça için özelden şase no atarsanız parça fiyatları için bilgi verebilirim. tekrar hayırlı olsun:)

Kesinlikle yetkili dışında bir yere götürmeyin. Aslında dpf konusu direkt bir arızadan ziyade hassas ayarlanmış olmasıyla alakalı. Yani sistem çok sık rejenerasyon yapıyor ve hassas çalıştığı için tıkanma ihtimali de artabiliyor. Nispeten uzun yol da yapan sürücüler buna çok yakalanmıyor.
Haklısın hocam.
Peki gizli özellik açtırma için ne düşünüyorsun?
İki farklı yerden fiyat aldım; bir kaç tane özellik için 3.000TL-3.500TL arası fiyat verenler oldu. İnternette gizli özellik cihazı 700TL'ye satılırken bu yaptıkların soygun sizce normal mi? Bilginiz var mı?

Haklısın hocam.
Peki gizli özellik açtırma için ne düşünüyorsun?
İki farklı yerden fiyat aldım; bir kaç tane özellik için 3.000TL-3.500TL arası fiyat verenler oldu. İnternette gizli özellik cihazı 700TL'ye satılırken bu yaptıkların soygun sizce normal mi? Bilginiz var mı?
Focus forumunda da actiranlar var. Cihaz alıp denemek istersen o foruma bir uğra. Gerekli kodlamalar neyin nasil yapıldığını onlar öğretirler hocam. Eğer el yatkinligin ve tecrüben hiç yoksa parasını verip direkt açtır. Ama varsa da focus forumundakilerin yardımıyla daha az maliyetle halledebilirsin