AÇIK 1.7 - 1.9 Milyon TL Arası Sportif Araç Önerileri / Genç İşi Sorun Çıkarmayacak Araç Tavsiyeleriniz

kalender23

mustafa kalender
Senkromeççi
6
25
Marka
MINI
Herkese selamlar saygılar,

Forumda yeniyim ama uzun zamandır soru cevapları okuyarak bilgilerinizi alıyorum. Şu an yeni bir araç almak istiyorum ve bu sefer tamamen sportif bir araç olacağını için seçim yaparken sizlere soru cevap yaparsam daha iyi olacağını düşündüm. Değerli abilerimin tecrübelerini ve bilgilerini paylaşması çok yararıma olur, şimdiden teşekkürler.

Bundan öncesinde ilk aracım 2012 model 1.2 manuel a3 idi. Başlangıç olarak iyi bir seçim oldu 18-22 yaş aralığında iyisiyle kötüsüyle deneyimledim. Sürüş ve konfor açısından bence üst seviye. Sonrasında spor sevdam yüzünden 2006 model manuel bir Cooper aldım 1.6 idi. Yaşına göre çok düşük km'si ve manuel olması cezbetti. Çok problem çıkarmadı ama biraz nazlı ve maliyetli idi. Buna rağmen egzoz sesi her şeyi unutturmaya yetiyordu.

Dediğim gibi şu an tamamiyle sportif olan, şanzıman motor mekaniklerinde çok problem olmayan bir araç istiyorum yeni eski olması çok önemli değil. tercihen manuel ve km'si düşük araçları almayı tercih ediyorum. Max bütçem 1.700.000 - 1.900.000 olacak. En üst fiyata tamamiyle değecek bir otomobil olursa çıkabilirim. Şu an aklımda Cayman S var ve baya bir aklıma girdi. Kullanmış veya bilgisi olan varsa detaylarını öğrenmek isterim, çok memnun olurum. Onun haricinde Japon spor araçlarının piyasası baya yüksek ve stok bulmak zor ama tercihlerim arasında olabilir ve diğer alman markalarının spor araçlarından öneri yapabilirsiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
B sınıfında i20N ve Puma ST tercihlerinize uyuyor. Verdiğiniz örneğe denk değil tabi :)

200 beygir bandında olmasın dersek de 1.6 dizel motorlu C sınıfı HB bir otomobil hafifçe gıdıklanarak da yürütülebilir. Şasi sportif kullanıma ayak uyduruyorsa 150-160 beygirlik ve yüksek torklu bir motor da çok zevkli olacaktır. Ör: Astra.

D sınıfında da güçlü ve manuel makineler var ama ağırlık yüzünden her zaman beklentiyi veremeyebilir.

B sınıfında i20N ve Puma ST tercihlerinize uyuyor. Verdiğiniz örneğe denk değil tabi :)

200 beygir bandında olmasın dersek de 1.6 dizel motorlu C sınıfı HB bir otomobil hafifçe gıdıklanarak da yürütülebilir. Şasi sportif kullanıma ayak uyduruyorsa 150-160 beygirlik ve yüksek torklu bir motor da çok zevkli olacaktır. Ör: Astra.

D sınıfında da güçlü ve manuel makineler var ama ağırlık yüzünden her zaman beklentiyi veremeyebilir.
i20n den baya uzak kalmışım, çok beğendim fiyat olarakda baya iyi. listeme aldım 🙏

D sınıfı olarak neler önerirsiniz.

Cayman S ve B HotHatch'lerin ortalamasını alırsak Audi TT MK3 sweet spot oluyor 🙂

Sportif derken ucu açık kalıyor biraz. Dağ yollarında gazlamayı mı hayal ediyoruz, yoksa genel tatminden mi bahsediyoruz ?

Yanlamak istiyorsak.. BMW E36 316i Compact>Porsche 918 Spider yani 🤓

Cayman S ve B HotHatch'lerin ortalamasını alırsak Audi TT MK3 sweet spot oluyor 🙂

Sportif derken ucu açık kalıyor biraz. Dağ yollarında gazlamayı mı hayal ediyoruz, yoksa genel tatminden mi bahsediyoruz ?

genel tatmin, TT lere göz gezdiyorum mk3 biraz üst fiyatlarda kalsada bir önceki kasasında güzel km lerde düşen araçlar oluyor. ama araç hakkında çok bilgim yok .daha doğrusu motor ve şanzıman olarak. genelde otomatik olarak satılıyor 70.000 km üstü araçlarında ne tür problemler olur veya kronik sorunlar gibi vs.

bmw 6 serisi ve e92 lerde hoş güzel ama bmw araçlara ön yargı yüzünden emin olamıyorum öneriniz varsa bu modeller hakkında dikkate alırım

genel tatmin, TT lere göz gezdiyorum mk3 biraz üst fiyatlarda kalsada bir önceki kasasında güzel km lerde düşen araçlar oluyor. ama araç hakkında çok bilgim yok .daha doğrusu motor ve şanzıman olarak. genelde otomatik olarak satılıyor 70.000 km üstü araçlarında ne tür problemler olur veya kronik sorunlar gibi vs.
Anladım, genel tatmin için TT'den mantıklısı zor.
Bazı eksikleri var tabii ki. Onları da düzeltince bambaşka bir hale gelebiliyor.

Coilover, fren, iyi bir jant - lastik kombinasyonu.. aero setup mı desem, belki ön lip belki tampon bıçakları.. tabi çok açılı olusa bu sefer yavaşlar vs. genel bir kurulum. Motor modifiyesi size kalmış, ben Stage 2 böyle tekerde 350HP verecek şekilde ayarlardım.

Bu haliyle çok keyifli olur, istediğiniz an düz yol performansını da geliştirebilirsiniz.

MK2 hakkında.. Aslında MK2'yi MK3'e tercih edecek epey insan var çünkü MK3 MQB platformu, MK2 PQ35 oluyor ve sürüşü daha oturaklı. 2.0 TFSİ motorda 2012 öncesinde fabrika hatasından dolayı sekmanlardan yağ kaçırma durumu var. Bu demek değil ki 2012 öncesi alınmaz, çünkü sekman çakıldıysa ya da bir şekilde sekmanlar/pistonlar değiştirildiyse sorun çözülmüş demektir.

Ucuza bulunursa, kendiniz proje yapmak için de alabilirsiniz ama bütçeniz yeterli, almışken 2012 üstü almak mantıklı. Bence MK2 TT 2012 falan farketmeksizin biraz.. Cayman S'le aynı nesile düşüyoruz gibi oluyor.

Bu arabalarda DQ250 yaş kavrama DSG var. 1.4-1.6'lardaki DQ200'e göre daha kalender bir şanzıman. Manuel araba gibi kavraması değişiyor, onu sarf malzemesi olarak görüyoruz.

Üst düzey projelerde kevlar kavrama, karbon senkromeç gibi eklentilerle modifiye edilip dayanımı arttırılabiliyor. Aftermarketi bol yani, herşeyi biliniyor.
bmw 6 serisi ve e92 lerde hoş güzel ama bmw araçlara ön yargı yüzünden emin olamıyorum öneriniz varsa bu modeller hakkında dikkate alırım
Bütçeye göre bence biraz yaşlı ve sportif beklentiler için hantal kalıyorlar.

BMW 635d, E92 335i dışında MK3 TT daha önde geliyor bana.

Aslında bu bütçe için çok fazla seçenek var, Subaru STİ'dan tut, Golf R'lara.. 335'inden tut i20N'ine, Fiesta ST'sine.. Megane RS'ine, E46 M3'üne.. herşey alınabiliyor.

Karar vermek gerçekten çok zor. Hayırlı olsun.

Bazı eksikleri var tabii ki. Onları da düzeltince bambaşka bir hale gelebiliyor.

Coilover, fren, iyi bir jant - lastik kombinasyonu.. aero setup mı desem, belki ön lip belki tampon bıçakları.. tabi çok açılı olusa bu sefer yavaşlar vs. genel bir kurulum. Motor modifiyesi size kalmış, ben Stage 2 böyle tekerde 350HP verecek şekilde ayarlardım.

Bu haliyle çok keyifli olur, istediğiniz an düz yol performansını da geliştirebilirsiniz.

MK2 hakkında.. Aslında MK2'yi MK3'e tercih edecek epey insan var çünkü MK3 MQB platformu, MK2 PQ35 oluyor ve sürüşü daha oturaklı. 2.0 TFSİ motorda 2012 öncesinde fabrika hatasından dolayı sekmanlardan yağ kaçırma durumu var. Bu demek değil ki 2012 öncesi alınmaz, çünkü sekman çakıldıysa ya da bir şekilde sekmanlar/pistonlar değiştirildiyse sorun çözülmüş demektir.

Ucuza bulunursa, kendiniz proje yapmak için de alabilirsiniz ama bütçeniz yeterli, almışken 2012 üstü almak mantıklı. Bence MK2 TT 2012 falan farketmeksizin biraz.. Cayman S'le aynı nesile düşüyoruz gibi oluyor.

Bu arabalarda DQ250 yaş kavrama DSG var. 1.4-1.6'lardaki DQ200'e göre daha kalender bir şanzıman. Manuel araba gibi kavraması değişiyor, onu sarf malzemesi olarak görüyoruz.

Üst düzey projelerde kevlar kavrama, karbon senkromeç gibi eklentilerle modifiye edilip dayanımı arttırılabiliyor. Aftermarketi bol yani, herşeyi biliniyor.

Aslında bu bütçe için çok fazla seçenek var, Subaru STİ'dan tut, Golf R'lara.. 335'inden tut i20N'ine, Fiesta ST'sine.. Megane RS'ine, E46 M3'üne.. herşey alınabiliyor.

evet, biraz açık uçlu oldu, aklımda belirli modeller var ama herkesin gönderdiği mesajları, önerileri okumak istiyorum. böyle bilgilerle listeyi daraltacağım, şu an cayman zorlamak yerine dediğiniz gibi tt alıp hem kendimce modifiye etmeye bütçe kalır, hem de beklediğim performansı alabilirim. çok teşekkürler detaylandırdığınız için hepsini not ediyorum 🙏

Bu kadar secenegin arasina aile ile de kullanilabilecek insignia gsi gibi agir ama farkli araclarda olabilir fakat usta sende oyle bir secenek sunmuşsun ki, bana yer birakmamissin. He gerci manuel istiyormuş sahibi direkt elendim ben kalan arkadaslara basarilar diliyorum

Bu kadar secenegin arasina aile ile de kullanilabilecek insignia gsi gibi agir ama farkli araclarda olabilir fakat usta sende oyle bir secenek sunmuşsun ki, bana yer birakmamissin. He gerci manuel istiyormuş sahibi direkt elendim ben kalan arkadaslara basarilar diliyorum
Ya bu kadar uğraşma bence her mesajda, aşağıda ki linki bi alınası araçlara at, birde imzana koy herkes içerisinden seçsin beğensin. Hepsi sonuçta ingisnia..

Manuel, sportif ve sorunsuz bir şey diyince B hothatchler harici bir tek Civic FK2-FK8 Type-R lar aklıma geliyor.
manuel olmasada olur, sadece şanzımanları baş ağrıtmasın.. hatchback lere nedense ısınamıyorum çok, a5 de baktıklarım arasında kasa olarak bi tık ağır kalır mı

manuel olmasada olur, sadece şanzımanları baş ağrıtmasın.. hatchback lere nedense ısınamıyorum çok, a5 de baktıklarım arasında kasa olarak bi tık ağır kalır mı
VAG grubu seven üyeler daha iyi bilirler ama üstündeki motorun potansiyelli bir motor olduğunu biliyorum. İstendiği taktirde çeşitli güçlendirmeler yapılabilir. Ağır olması bir yana, diğerlerine göre daha dengeli bir otomobil, ayrıca bana kalırsa çok da tarz görünüyor.