"12 Opel Astra J 1.6T - Cosmo Active Select

Öncelikle hem geçmiş olsun hem hayırlı olsun. Başlangıçta mutlu mutlu ilerliyorduk niye böyle yaptın Opel? Yanlış anlaşılmak istemem ama o kadar yere gidilip kompresyon testi yapılmaması, endoskop kamerayla bakılmaması kötü olmuş. Muhtemelen denildiği gibi aracın contası yanıktı ve kompresyon kaçırıp kaba basıyordu, motor normal çalışma düzenine gelince bu sefer suyu yanma odasına geri dönüyordu.

Bizim arbaalardan daha çok gerdi ben hatatat
Alırken eksperde conta testi yapıldı, kaçak yok çıktı. Sonrasında bende yaptım bu süreçte yine yok çıktı. Ek olarak tam süreci hatırlayamıyorum ama kamerayla kontrol yapıldı diye hatırlıyorum turbocuda. Kompresyonla alakalı kimse bir sıkıntı olduğunu düşünmedi çünkü araba turbo basıncını kısıp basınç hatası veriyordu. Hatta biraz uzun log aldığım zaman sürekli olarak 0.6 bar max olarak gidiyordu araba.

Ben de konuyu şimdi gördüm, tatlış tatlış bir konu diye düşündüm 😁 Bilseydim ilk gönderileri beğenmezdim 😅

Neyse, turbo benzin deyince benim aklımda olan bütün değişiklikleri ve modifikasyonları yapmışsınız. Tek birşeyin eksikliği dikkatimi çekti, PCV valfi ? Kontrol edilmiş miydi ?

Ben de konuyu şimdi gördüm, tatlış tatlış bir konu diye düşündüm 😁 Bilseydim ilk gönderileri beğenmezdim 😅

Neyse, turbo benzin deyince benim aklımda olan bütün değişiklikleri ve modifikasyonları yapmışsınız. Tek birşeyin eksikliği dikkatimi çekti, PCV valfi ? Kontrol edilmiş miydi ?
PCV ile alakalı bi belirti görmedi usta. Bende söyledim, külbütörle beraber değişiyor onunla alakalı bi sıkıntı yok boşuna külbütör değişmiş oluruz demişti.

PCV ile alakalı bi belirti görmedi usta. Bende söyledim, külbütörle beraber değişiyor onunla alakalı bi sıkıntı yok boşuna külbütör değişmiş oluruz demişti.
Yeni sahibi sorun(ları)u çözerse, bilgilendirmeniz iyi olur. Benzer sorunları yaşayan olursa faydalanabilir.
Çok geçmiş olsun, arabanın kendisi güzelmiş. Yazık olmuş.

Nefesim daraldı okurken, çok güzel heveslerle başlayan yolculuğun böyle bitmesi çok üzücü, yine de tecrübe olarak görmek lazım hayırlısı buymuş.

Yetkili servis çözebilir miydi acaba bu sorunu, obd cihazları bildiğim kadarıyla sanayidekilerden daha doğru çalışıyor.

Nefesim daraldı okurken, çok güzel heveslerle başlayan yolculuğun böyle bitmesi çok üzücü, yine de tecrübe olarak görmek lazım hayırlısı buymuş.

Yetkili servis çözebilir miydi acaba bu sorunu, obd cihazları bildiğim kadarıyla sanayidekilerden daha doğru çalışıyor.
Opel yetkilisi de sıkıntı, çoğu psa’cıdır. Gm opeli bilen çok kalmamıştır tahminimce.

Baştan sona paylaşımları okudum hocam. Kaçırdığım bir nokta var mı bilemiyorum. Ama geçen aylarda arkadaşımın da 1.4T j kasası benzer sorunları verdi. Uzun yolda yağı vs komple boşalttı yağ eksik uyarısı verdi. Manifold çatladığı için yağ piston içine sızmış. 4 pistondan 3'ü yalan olmuştu. Motor kompresyon testinde sadece 1 piston olarak gözüküyordu ama diğer 2'sinin de durumu iyi değildi. Siz araçta yapılacak herşeyi tek tek yapmışsınız. Geriye zaten bir tek pistonlar kalmış gibi gözüküyor. Artık aracın yeni sahibi için hayırlısı olsun.

geçmiş olsun, yeni sahibine Allah kolaylıkla çözmeyi nasip etsin 🥲 astra j çok sevsem de benzinlilerin 1.6 atmodan 1.6t'ye kadar tıkırında çalışan bir tane bile türevinin olmaması korkutuyor maalesef.

Yetkili servisteki danışmanda ilginç bir ego vardı. Checkupla alakalı bi kampanyanız var mı? Diye sordum. Yok ama bakmamı istediğiniz bir kısım varsa bakabilirim dedi. Şanzıman için eksper böyle böyle dedi bi bakabilir misiniz dedim. Komple şanzıman revizyonu falan demeye başladı :D Dedim araba 2. vitese bile ya geçti ya geçmedi yaptığınız sürüşte nasıl anladınız? BİZDE DE AYNISINDAN VAR demeye başladı tamam dedim kolay gelsin :D
Ekleme: Sorulmamış henüz ama belki merak eden vardır bi süre arabalardan uzak kalmak adına 2 tekerden devam ediyorum bir süreliğine
2026_02_24_16_43_48_IMG_9031.jpg2026_02_24_16_58_45_IMG_9032.jpg

Son düzenleme: