Sıfır km alınacaksa yılda 30 bin yapılmıyorsa dizelin bir mantığı yok mis gibi benzinli alınır binilir. Biz sırf yılda 40 bin km yaptığımız için dizel kullanıyoruz şuan.
Şimdiye kadar hep sıfır km c-d segment araç alıp bindik son 2 yıldırsa 2. el premium segment araç alıp biniyoruz evet sıfır km araç alıp binmek ayrı bir duygu ama üst segment bir aracın konforu, sürüşü kesinlikle iyi ki almışım dedirtiyor.
ben diyorum ki benzinli turbo motorlu d sınıfı araç yılda maks 8bin km tölere edebilirim. Siz 40bin km ye çıkmışsınız. Basit bir hesaplama yaptım yazayım. Ve bu hesaplamaları 2 türden yaptım.
1- fabrika yakıt verilerine göre
Fabrika verisine göre megane dizel ortalama 3.8lt yakıyor. Mondeo ise fabrika verisi 6.3lt.
-40bin km sonunda 1 yılda dizel 3500 TL daha az yakacaktır.
2-reel yakıt verileri (internetten kullanıcı yorumlarına göre)
Kullanıcılara göre megane dizel 4.8lt yakıyor. Mondeo ise 9.9lt hadi ben bunu düz 9lt alayım. hadi bide 8lt alayım.
-40bin km sonunda 1 yılda benzinli eğer 9.9 lt yakarsa dizelin 1 yıllık karı 12.100TL
-40bin km sonunda 1 yılda benzinli eğer 9.0lt yakarsa dizelin 1 yıllık karı 10.300TL
-40bin km sonunda 1 yılda benzinli eğer 8.0lt yakarsa dizelin 1 yıllık karı 8.400TL yapar.
E biz meganı sıfır almıştık 40bin km ye geldi. Mondeoyu 40binde almıştık. hop 80bin oldu 1yıl sonunda...
Arkadaşlar ne benzin ucuz ne de insanlar parayı sokaktan buluyor. Hepimiz isteriz bu forumdaki herkes hayalindeki aracı kullansın. Ama şartlar her zaman böyle gelişmiyor. Eskiden bende kaçık kuçuk önerilerde bulunurdum ama benzinin litresi 6-7TL değildi. Dolar bu halde değildi. Artık tamamen ilk düşüncem insanların cebinden nasıl az para çıkar oluyor. Tekrar söylüyorum elindeki para sıfır km dizel almaya yeten kriterlerine uydurabiliyorsa 1 saniye bile düşünmemeli ve almalı. En azından birkaç sene kafanız rahat binersiniz. Sanayide kucaktan kucağa gezmezsiniz...