140'da vitesi 3'ten 2'ye atma sonrası araçta aşırı titreme

crescendo

Senkromeççi
24 May 2023
9
0
60
denizli
Marka
Opel
selam arkadaşlar, gece turlarken çok sollama yapmaktan vitesi 3'ten 2'ye fazla attım. sonrasında da bi 0-100 testi yapayım dedim bayadır yapmıyordum. vites 1-2-3 derken 4'e atacağım yerde daha az önce sürekli 3'ten 2'ye attığım için o ara da istemsizce 140'da giderken 2'ye attım. ilk defa böyle bi şey yaptım bu arada. bi anda kesiciye girdi tabi ama normal bi kesiciye giriş değil. baya bir sert girdi. araç astra g, normalde 6500 devirde kesiciye giriyor ama bi anda devir 7000'i gördü. hız 120'lere düştü. neyse, hiçbir sorun yok. eve kadar sorunsuz gittim. vitesi geriye aldım park edicem derken, geri giderken birden araba titremeye başladı. durdum sonra baktım rölantide de devam etti. acayip bi titreme var. rölanti 800 devirde birden motordan hır hır hır sesler geliyor devir 500'lere düşüp dalgalanıyor. (normalde rölanti dalgalanması sorunu yok arabanın). sonra çıkıp bi sürüp denemedim tabii yolda bırakırsa diye. yarın ustaya sorcam ama sizlere de bi sorayım dedim, yalan yanlış yönlendirmemek adına. sorun ne olabilir arkadaşlar?

video link: https://streamable.com/xez1uc
 

makif99

M.Akif Çetinel
Asfalt Kurutucu
8 Eyl 2016
18
14
645
25
Marka
Ford
140 civarı 2 ye geçtiyse muhtemelen motorun gördüğü devir 7 binden daha fazladır. Astra G'lerde devir saati 7 bine kadar diye hatırlıyorum.
 

crescendo

Senkromeççi
24 May 2023
9
0
60
denizli
Marka
Opel
Malum olay esnasında supaplar eğilmiş olabilir
bugün gösterdim, usta bobinden dedi. değiştirdi 4 bin devre kadar sorunsuz çalıştı. sonra yine teklemeye başladı. subap olsa alt devirlerde de olurdu dedi. aynı sorun başkasında da olmuş elektrikçi çözmüş. götürdüm bağladı aküye şarj dinamosu dedi. bana da garip geldi ama bakalım yarın götürüp yaptırcam umarım hallolur.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım