KAPALI 150 bin civarı araç tavsiyesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mobilet süper 51

Düz Yol Gazcısı
6 Eyl 2019
2
0
235
ankara
Marka
Honda
Öncelikle herkese iyi akşamlar dilerim.
Siteyi uzunca bir süredir (2013-2014’ten bu tarafa) takip etmekteyim, üye olmak yeni nasip oldu.
Acele olmamakla birlikte (yılsonuna kadar sarkabilir, önemli değil) araç değiştirme fikrim var. İkinci el alınacak. Bu platformda yazan kişilerin araçlara meraklı, işin teknik yönüne kısmen/oldukça hâkim insanlar olduklarını, mümkün mertebe objektif yorum yapabileceklerini ümit ettiğim için değerli fikirlerinizi/tavsiyelerinizi öğrenmek amacıyla yazıyorum.
Bütçe olarak 150 bin civarına kadar çıkabilirim. Çok cazip bir fırsat olursa az daha esneyebilir. Bedelin yaklaşık 1/3 ü için kredi kullanmayı düşünüyorum.
Araç evin tek aracı olacak ve Ankara şehir içi kullanacak. Bayram izin vs. yılda 3-5 defa memlekete gidilip gelinecek.
Hâlihazırda 2004 benzinli jazz (cvt) kullanıcısıyız (7 yıldır bizde). Öncesinde 4 yıl 2012-2016 arasında lpgli astra h (manuel) sahibi oldum. Yani aldığımız arabaya uzun süre biniyoruz. Nasip olursa alacağımız arabaya da en az 5-6 sene bineriz.
Tek çocuğumuzun bebek arabası vs. çağı geçti şükür, geniş bagaj önceliğimiz yok.
Yalıtımı iyi olsun, içinde bağırmadan konuşabilelim, çukurda tümsekte zıplamaktan kurtulalım, arkada kol dayaması ve havalandırma çıkışı olsun, yazın çocuk uyurken sucuk gibi terlemesin, elindeki suyu üstüne dökmektense bardaklığa koysun istiyorum.
Yıllık ortalama 15 bin km belki biraz fazla yol yaparım ama 20 bin km’yi bulmaz/geçmez.
Fiyatının yüksek olması, 2. el nispeten yüksek km’li araç alınabilecek olması, yıllık yapılacak km’nin çok yüksek olmaması, dizel benzin fiyat makasının darlığı, dpf tıkanması, muhtemel enjektör arızası vs. gibi nedenlerden dolayı dizele mesafeliyim, uzun yolda/rampada yüksek tork heveslisi olsam da benzinli aracın daha uygun olduğunu düşünüyorum.
Özellikle jazzın düşük performansından bunaldım. Astrayı da rampada bayıltmamak için devri yüksek tutmak gerekirdi. Ayrıca astranın supapları lpgden dolayı erimişti. Bu yüzden performans düşüklüğü ve arıza ihtimalinden dolayı lpgli araç kullanmak istemiyorum. Yani gönlüm turbo benzinliden yana. Yakıt giderini tolere edebilirim diye düşünüyorum.
Eşimin trafik korkusunu atabilme durumuna göre, aracın ağırlıklı olarak kendisi tarafından kullanılması ihtimal dâhilinde olması ve otomatiğin rahatlığına ben de alıştığım için otomatik olması şart, kullanım kolaylığı açısından c hatchback olması uygun. Crossover ve suv cazip gelmiyor, pek bilgim yok o segmente dair ama o paralara çok iyi seçenekler olmadığını düşünüyorum.
Hiç kullanmamama rağmen kuru tip çift kavramalılara malum sebeplerden dolayı oldukça mesafeliyim. Sıfır alma imkânım olsam düşünürüm ama 2. elde risk almak istemiyorum. Yolda kalma hikâyeleri tam rezalet.
Tork konvertörlüler ile çember daralıyor. 1 serisi yüksek fiyat, eksik donanım ve yüklenmiş/zorlanmış olma ihtimali, V 40 ikinci el piyasası, 308 hacim, astra piston kırma şikâyetleri ve sert süspansiyonu, mazda 3 performans, 2. el piyasası ve olası arıza kaza durumunda parça bekleme şikâyeti yönünden dolayı eksi puan alıyor. Diğer taraftan Civic rs cvt’si olumlu yorumlar almış (kullanmadım) aklımı çeliyor. A serisi hakkında pek fikrim yok sadece sert olduğunu okumuştum.
Bu fiyatlara insignia ve mondeo benzinli düşünürken pek satılmadıklarını fark edip, 2. el ve yakıtlarının üzeceğine kanaat getiriyorum. Bi taraftan megane icona bakıp bi taraftan da mondeo 2.0 dizel ilanı kovalarken kendimi burada buldum. Yüksek km dizel yine masraf demek.
Bu paralara c segment alınmaz deyip sarı sitede gezinirken kendimi d premiumlara bakarken yakalayıp, 3-5 sene önceki fiyatları düşünüp küfrederken, yürütme ve arıza maliyetlerini düşünüp sayfayı kapatıyorum. Biliyorum ne kadar para o kadar araba. Benim kafa da bildiğiniz çorba.
15 yaşında jazzdan sonra hepsi güzel gelecek biliyorum. İbreyi ne yöne çevirmeli bi el atıverin hayrınıza.
Uzun oldu. Vakit ayırıp, okuyup cevap vereceklere şimdiden teşekkürler.
 

Tb96

Profesör
8 Ağu 2019
850
1,208
1,870
27
Malatya
Marka
Opel
Mazda 3 hatta 2.0 mazda 6 ömürlük kullanabilirsiniz. Öyle turbo sorunu ile filan da uğraşmazsınız ve ortalama bir performans da sunar
 
Son düzenleme:

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,193
45,768
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Dizele pek sıcak olmadığınızı söylemişsiniz ama dizel mondeo da aklınızın bir köşesinde duruyor. Bende buna güvenerek şu araçlara da bir bakabilirsiniz diyorum

Oldukça dolu, sağlam otomatik şanzımanı, yeteri kadar konforlu ve yalıtımlı. Sürüşü de zevklidir. Km'si oldukça düşük ( ki kullanacağınız yıllar içerisinde arıza ihtimalini düşürür ). Bu kasa oldukça hafifletildiği için performansı da yeterli düzeyde. Bu ilanda ki aracı örnek olarak attım. Pazarlıkla biraz daha düşürebilirsiniz. Hala fazla derseniz buna benzer diğer İnsignia ilanlarına da bakabilirsiniz.

Yakıtı amorti edebildiğiniz ölçüde 1.5 ecoboost otomatik Mondeo da bulunabiliyor. Zira bagaj ihtiyacınız olmasa bile Superb de bulunabilir. Burada Golf, Focus, Mazda 3, Civic v.s önerisinde de bulunabilirdim ama bu paraya D segment alabilmek varken hiç bir C segment araca bakmazdım şahsen.
 
Son düzenleme:

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,005
7
51,307
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
...
Tork konvertörlüler ile çember daralıyor. 1 serisi yüksek fiyat, eksik donanım ve yüklenmiş/zorlanmış olma ihtimali, V 40 ikinci el piyasası, 308 hacim, astra piston kırma şikâyetleri ve sert süspansiyonu, mazda 3 performans, 2. el piyasası ve olası arıza kaza durumunda parça bekleme şikâyeti yönünden dolayı eksi puan alıyor....
Ablamın benzinli Mazda 3 PowerSense aracı var. airbag açmadan 25.000₺ tramer çıkarttıracak önden kazası olmuştu. Stokta olmayan parçaları Mazda'nın sanırım Belçika'daki (başka bir Avrupa ülkesi de olabilir tam hatırlayamıyorum) deposundan sipariş geçilip getirtilmişti, araba 2 haftada servisten çıkmıştı. Piyasada servisi ve parçası bol arabalarla karşılaştıracak olursak; benim Corsa C, 2015 yılında küçük bir kazada ön tampon altı liplerden tekini beklediği için 3 hafta servisten çıkamamıştı. Mazda'da parça tedarik sıkıntısının olmadığını o zaman öğrenmiştik :)
Ekim gibi gelcek diye biliyorum servis müdürünün bilgisi
Ben de Eylül diye istihbarat almıştım. Corolla HB'te 1.2T motor olacak diye duydum.
 

babayimben

Enes
Panpa
4 Eki 2018
843
1,751
2,520
47
İstanbul
Marka
Mercedes
C hatchback demissiniz ama, ben su an bu paralara benzinli araç bakıyor olsam mazda 6, olmadı subaru levorg, o da olmadı civic rs alırdım. C hatchback olarak 118 aldim yakın zamanda 2016 model, aile aracı olmaz, arkası ve bagajı çok dar.
 

Kenan Mert GÜN

Senkromeççi
15 Ağu 2019
17
32
70
34
Marka
Seat
Ben Size pek cazip gelmese de, yerinizde olsam Seat Ateca'yı tercih ederdim. 2. el az km li 1.4 Ecotsi DSG bence çok mantıklı bir seçenek olacaktır çevremde kullanan çok arkadaşım var ve hepsi memnun..
 

mobilet süper 51

Düz Yol Gazcısı
6 Eyl 2019
2
0
235
ankara
Marka
Honda
yurtdışında olduğum için uzunca bir süre müsait olamadım umarım geç cevabım saygısızlık olarak algılanmaz.cevap veren herkese teşekkür ederim.hepsini tek tek değerlendireceğim
 
Son düzenleme:

mete25

Panpa
4 Mar 2019
513
1,278
2,520
Ankara
Marka
BMW
Tork konvertörlü araç kategorisinde, ki benim de araç baktığım zaman birinci önceliğim bu yönde oluyor.. 308 hem benzinli hem dizel motoruyla çok mantıklı bir araç olarak göze çarpıyor. Bagaj konusunda 420 litre ile sınıfının liderleri arasında yer alıyor. Arka koltuklarda da 3 yetişkin seyahat etmediği sürece can sıkmaz diye düşünüyorum. Bu kategoride 2. sırada ise benim için Astra var. Aracın kullanımı eşiniz için sıkıntı oluşturmayacaksa ve D segmentini düşünürseniz passat 2.0 lar ıslak kavrama olarak tercih edilebilir. 2.0 dizel volvo s60 veya s80, yeni opel insignia ya da bakılabilir.
 

RWDe39

Senkromeççi
24 Eyl 2019
38
17
70
İSTANBUL
Marka
BMW
Bir çok aracı 3er 4 er ay kullanma fırsatım oldu işim gereği. Fanatiği değilim ama inanın BMW ve Audi nin yerini hiç bir araç tutmuyor. Alfa 159 sahibi oldum mesela hayatımda kullandığım en deli araçtı. Ama arka koltuğuna 150 cm adam koysan durmaz. Bu sebeple satmıştım. Konforlu değil çok sert bir araçtı. Ama kullanım zevkini hiç bir araçta göremezsiniz. Fakat size asla önermem söylediklerinize göre aile aracı istiyorsunuz. Sizin tercihlerinize göre Bmw ve Audi markalarına yoğunlaşmanızı hatta bu araçlarla test yapmanızı öneririm. Bambaşka bir dünya. Şuan BMW e39 520d sahibiyim inanın 2017 model şirket aracım hyundai acc blue dan daha konforlu. 2003 model araba çıt yok . Size önerim o fiyatlara a3-a4 320 ve 520 modellerine bakın deneyin.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım