195/55/16 lastik tavsiyesi

MuratV.

Murat Vuruşan
Profesör
63
Marka
Fiat
arkadaşlar selamlar;

Aracım linea 1.6 mjet inceden gıdıklamalı versiyon 😁 üzerinde 195/55/16 goodyear eagle sportlar zaten 4 yıllık lastikler çokta takılmamıştım satın alırken lastiğe,
genel olarak eski grande punto tjet sport kullanıcısı olarak lineanın arkası daha stabil puntodan,yol tutuş karakteri olarak arkasınında bravo2 olmasından ötürü memnunum yere oturmasından ama tabii yeni lastiklerle biraz daha yol tutmasını insan bekliyor,yeni lastikten aradığım olay yol tutması,fren mesafesi,ikametim bursada olduğu için çok çetin kış şartları artık pek olmuyor,kışın uludağa çıktığımda yok.bütçe meselesi lastiğe görede değişiyor açıkcası lastikten bu zamana kadar kaçmadım,sizlerin tavsiyesi ne yönde olur ?

teşekkürler

Öncelikle lastiği kaplatsanız bile Eagle Sport'tan daha kötü olmaz. O yüzden ne alsanız memnun kalırsınız. Benim gözümde Eagle Sport'lar oto lastiklerinin en dip noktasına yakın bir yerdedir.
... lineanın arkası daha stabil puntodan,yol tutuş karakteri olarak arkasınında bravo2 olmasından ötürü memnunum yere oturmasından ama tabii yeni lastiklerle biraz daha yol tutmasını insan bekliyor...
Siz bir de o lastikten kurtulunca görün :D

Düşünürseniz 4 mevsim lastiği işinizi görebilir. Lastik masrafından kaçınmayan biri olarak, Michelin CrossClimate2 veya Continental AllSeasonContact2 modellerini önerebilirim.

Yazlık olarak halihazırda Conti Ultracontact ve Goodyear EfficientGripPerformance2 modellerini kullanıyorum. İkisinin de hen ıslakta hem kuruda fren mesafesi, konforu ve yuvarlanma direncinden aşırı memnunum. Yumuşaklığı nedeniyle virajda zorlayınca yanağa biniyorlar ama yanağa binene kadar viraj perfromansları da iyi, yanağa bindikten sonrası helva :d İkisini de öneririm.
Bridgestone Turanza T005 de fena değildir. Conti EcoContact'lar da ekonomik ve uzun ömürlü lastiktir ama konfor ve ıslak/kuru fren mesafesi konusunda UltraContact'ın çok gerisindedir. Hankook Ventus Prime'ı da öneririm, o da fena değildir, çok üzmez.

Öncelikle lastiği kaplatsanız bile Eagle Sport'tan daha kötü olmaz. O yüzden ne alsanız memnun kalırsınız. Benim gözümde Eagle Sport'lar oto lastiklerinin en dip noktasına yakın bir yerdedir.

Siz bir de o lastikten kurtulunca görün :D

Düşünürseniz 4 mevsim lastiği işinizi görebilir. Lastik masrafından kaçınmayan biri olarak, Michelin CrossClimate2 veya Continental AllSeasonContact2 modellerini önerebilirim.

Yazlık olarak halihazırda Conti Ultracontact ve Goodyear EfficientGripPerformance2 modellerini kullanıyorum. İkisinin de hen ıslakta hem kuruda fren mesafesi, konforu ve yuvarlanma direncinden aşırı memnunum. Yumuşaklığı nedeniyle virajda zorlayınca yanağa biniyorlar ama yanağa binene kadar viraj perfromansları da iyi, yanağa bindikten sonrası helva :d İkisini de öneririm.
Bridgestone Turanza T005 de fena değildir. Conti EcoContact'lar da ekonomik ve uzun ömürlü lastiktir ama konfor ve ıslak/kuru fren mesafesi konusunda UltraContact'ın çok gerisindedir. Hankook Ventus Prime'ı da öneririm, o da fena değildir, çok üzmez.
aslında 4 mevsim lastik hiç düşünmedim ama allseasoncontact2'leri dediğinizden sonra araştırdım galiba patlasada jel kıvamında sıvı ile patlağı kapattığına dair yorumlar okudum mantıklı geldi önümüzdeki hafta fiyat araştırayım teşekkürler