Okşan hanım 162.000 -> 175.000 km güncellemesidir. Hemen konuya geçiyorum.
Aldığımdan beri 15 bin km bindikten sonra 165.000 civarlarında meşhur rölantide stop etme sorunları bende de baş gösterdi. Benzin & LPG fark etmeksizin araba soğukken ısınana kadar ayağımı gazda bekletmem gerekiyordu. İki ustayla konuştum ikisi de boğaz kelebeği değişecek dedi. İstemesem de diretmedim
Parçanın sıfır orijinali yok. 165.000'deki arabanın boğaz kelebeği de bir günde bozulabiliyorsa alacağım çıkma orijinal parçanın da yarını belli olmayacağından Pierburg boğaz kelebeği aldım adaptasyonu yapılıp beyine yazıldı, stop etme sorunları benzinde tamamen çözüldü (LPG'de LPG ile ilgili ufak sorunlar olabiliyor hâlâ).
Ekli dosyayı görüntüle 48471
(içtiğim en pahalı çaylardan biri idi)
Sayısız (ve şükür sorunsuz) uzun yollar yapıldı, 25 yaşında avuç kadar arabayla Çorum - Ankara - İstanbul yaldır yaldır gidildi gelindi (bolca 1.5 ton ama atmosferik benzinli arabalar üzüldü).
Ekli dosyayı görüntüle 48472
(burası bolu olabilir hatırlayamadım)
Forumda yağ için bir konu açmıştım yardımcı olanlara çok çok teşekkür ederim. 170.000 bakımında yağı Castrol 10W-40'tan Liqui Moly tam sentetik 5W-40'a geçirdik. Filtreleri de bu sefer Mann yerine Mahle denemek istedim. Benzin filtresinin senesi bile dolmadığı (ve LPG'den dolayı pek de kullanılmadığı) için onu bu bakım değiştirmedim. Yağ konusunda arabada ilk başta Mobil 10W-40 vardı ve 10 bin km hiç yakmamıştı. Sonra ben Castrol 10W-40 koymuştum onu da hiç yakmamıştı. Bu sefer LM 5W-40 koydum, 5 bin km oldu uzun yolda falan bayağı sıkıştırıyorum bayağı bir devir çeviriyorum ama kış olduğu için mi bilmem
bunu da hiç yakmadı Nedendir anlamadım ama Okşan yağ yakmıyor, ilginç bence yakması lazımdı. Ekstradan aks körüğünün biri yırtıkmış onu da değiştik. Antifrizini tamamladık şanzıman yağını kontrol ettik vs.
Ekli dosyayı görüntüle 48473
(170.000 bakımı)
Evveliyatını da bilmediğimden çok orijinal bi parçası var mı emin değilim ama hoşuma gittiği için arka cama şöyle bir sticker yapıştırdım:
Ekli dosyayı görüntüle 48474
(das original)
En son olarak bu hafta muayeneden de tekte geçtik. İlk muayenesini aldığımda yaptırmıştım, demek ki Okşan iki yıldır benimle. İlk sene pek binememiştim yeni yeni yol yapmaya başladık. İyi arabadır kötü arabadır sevilir sevilmez bilmem başta ben de yol yapmaktan çokça tereddüt ediyordum ama 99 model arabayla onca kez uzun yol yapıp, bir kere hararet, ne bileyim bir yolda kalma bişey görmedikten sonra ben verdiğim paranın çokça karşılığını aldığımı düşünüyorum. Bu saatten sonra allah korusun yolda bıraksa bile bu yaşta arabaya hakkıdır bir kere de bıraksın diyeceğim. Şimdilik görüşmek üzere.
Ekli dosyayı görüntüle 48476
(muayene, bir de kışlık lastiğe geçmişim bu fotoda.)