2.el araba alırken drift yapmış bir araba alırmıydınız?

2.el araba alırken drift yapmış bir araba alırmıydınız?

  • Alırdım

  • Almazdım

  • Alırdım ama içimde kalırdı


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

abidinkofficial

Profesör
9 Eyl 2016
384
922
1,895
Çorum
Marka
Volkswagen
Kondisyona bakılır hor kullanılmış mı diye ama spesifik olarak drift yapıp yapmadığını nasıl anlarız?
 

Samed M.

Panpa
Beta Programı
8 Eyl 2016
1,347
3,278
3,770
24
Antalya
Marka
Hyundai
Bir araba arkadan itiyorsa illâki yanlamıştır. He bununda bir düzeyi var tabii ki, bilinçli yancıdan almak lazım arabayı. Gidipte her dönüşte hatatatat yapan tiplerden almamak lazım. :D Nasıl mı anlayacağız peki, önce tipten sonra yaptığı modifiyelerden ortaya çıkar diye düşünüyorum. :D
 

ceyhansuyu

Panpa
8 Eyl 2016
499
1,229
2,520
38
Ben şahsen 2. el olayına bile iyi gözle bakmazken (yalancı çakal insanlardan dolayı) , alacağım arabanın drift yapmış olmasını kolay kolay kabul edemem.
 
Son düzenleme:

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,199
45,788
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Tamamen bilmediğim için mantık yürüterek bir soru sorayım. Belki cevabı bilen birileri vardır.
Drift yapmaya alıştırılmış bir araçta lastikler, el freni, aktarma organları, süspansiyon bileşenleri v.s hepsinin belli bir zarar göreceği aşikardır. Peki, aracı satacak eleman tüm bakımları yapıp drift yaptığını belli edecek tüm değiştirilebilir parçaları değiştirmişse, aracın yanlamaya alışkın olup olmadığını aracı denemek için sürdüğünüzde ve yanladığınızda verdiği tepkilerden anlayamaz mıyız ? Ne kadar mantıklı ve doğru olur bilemiyorum ama, yanlamaya alışmış bir araçla yanlamaya alışkın olmayan bir aracın vereceği tepkilerin aynı olmadığını düşünüyorum yanlarken. Zira yanlamaktan dolayı gevşeyen süspansiyon bileşenleri ve şasenin bu davranışa alıştırılmış olması aracın kendisini ele verebilir diye düşünüyorum. Tabii bu sadece bir varsayım ve bunu kaç tane şoför anlar bu kısım da soru işareti. Ama en azından anlamak için bir yol mudur ? olabilir. Belki yanlamaya alıştırılmış bir araç, bu işlerden anlayan bir usta tarafından lifte kaldırıldığında bileşen parçalar arasındaki oynama, sıkılık-gevşeklik v.b gibi kriterlerden de en azından bir fikir beyan edebilir gibi geliyor.
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: bt

kaanc5

Profesör
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
904
1,201
2,320
İstanbul/Lüksemburg
Marka
BMW
Hani reisin m5'i gibi çıtır yanlanmışsa alınır zaten hayvan kendisi istiyor:D Ama gidip te canı alınmış bir e30-e36 almak yerine temizini alırım
 

ibougur

Reis
8 Eyl 2016
2,257
4,523
5,020
29
İstanbul
Lastikleri satmadan önce değiştirmiş bakmak lazım değiştirmişse büyük ihtimalle yanlaya yanlaya bitirmiştir lastiği anlaşılmasın diye yapmıştır ya da üzerindeki lastik nasıl bi şey ona bakmak laızm sürekli yanlıyorsa çok tutan lastiği almaz zaten. Bir de Dsc(esp) tuşu çok fazla mı aşınmış diye bakmak lazım.
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,015
7
51,345
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Ben 2. el araba alırken drift yapmış olacağını peşinen kabullenerek alırım. 2. el araç riski denen şey tam olarak bu. Kendi arabamı da alır almaz 15km kadar yol yapıp servise götürdüm. Tüm yürüyenini elden geçirttim. 2. el arabaya başka türlü kafam rahat binemem.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım