AÇIK 2 Milyona kadar C Suv Tavsiyesi

LazDarovya

Elit Apaçi
73
Merhaba,
2018 yılında almış olduğumuz sıfır km Opel Astra J kasa 1.6 Atmosferik mauel aracın her şeyinden bıkmış biri olarak yeni bir araç almaya karar verdim. Yaşadığım coğrafya gereği yerden yüksek olması, eşimin de kullanabilmesi için otomatik olması, 4-5 sene sonra satarken çok zarar ettirmeyecek ve piyasası olan, ve asla PSA ve Çin üretimi olmayan bir araç bakıyorum. Seçeneklerim arasında 2021-22 model Tiguan elegance, yeni kasa Sportage ve Austral var. Hem konforlu, hem donanımlı hem de mümkün olduğunca sorunsuz bir araç istiyorum. Austral hakkında yeni bir araç olmasına rağmen uzun süreli kullanımlarda kapı gıcırdamaları, konsol trim seslerine dair pek çok yorum okudum. Sportage da ise rakibi Tiguan ile piyasası ve ilerleyen zamanlarda piyasadaki olası değer kaybından dolayı arada kaldım. Aklıma gelmeyen, PSA ve Cherry, MG vb çin malı araçlar dışında farklı bir araç önerebilecek ya da arada kaldığım 3 araç için yorum/tavsiye/önerisi olanlardan fikir almak istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.

Ben son kasa Tiguan Life paket diyorum.
Bir tane ilanda görmüştüm sadece 19" R-Line jantlarla görüntüsü toparlanıyor 🙂 O ilan kalktığı için şu an atamıyorum.. Bir ilgi var demek ki arabaya, 2 hafta önceye göre bile fiyatları biraz artmış.

Tiguan yazısını silip Touareg algısı yapmak için birebir 🤓 Tayron daha da güzel olur da.. Size kalmış. 2024 Tiguan - 2025 Tayron.. Biri 0, öbürü 6-8 aylık 2.el 500-600 fiyat farkı belki de daha az.

2.elde değer koruma ve algı olarak X5'in yanında bile sırıtmama konusunda en iş yapar araba bu.

Yeni kasa bütçeyi çok zorlayacaksa eskinin kesinlikle R-Line'nı bence.. Sırf Range Rover Sport görünümü sayesinde uzun süre değerini koruyacaktır 😆 Bir de aslında bu daha sorunsuz, alternatör yok.. Ama işte eskinin makyajlısı hala 2013 Golf 7 konsolu..

Ben Austal'i de beğeniyorum bu arada.. Tek korkutan kısım 1.3Tce'nin rektefiye olmaması.. Hatta biraz abartıp artık W212 E serisi alınmaz Austral alınır falan diyorum arada 😁 Austral kesinlikle Çinlilerden iyi bir araba bence.. Çinlilerde ekran - arayüz - ergonomi.. detayları çok "ekranı kolayım da geçelim".. Şeklinde.

5-6 sene bineceğiniz araçta ikinci ele takılmak anlamsız. Zira araç pert olabilir. Bizler olmayabiliriz.
Bütçenizin yettiği, gönlünüzün istediği , ihtiyaçlarınıza cevap veren aracı alıp binin. Hepsi geride kalacak.

Bir tane ilanda görmüştüm sadece 19" R-Line jantlarla görüntüsü toparlanıyor 🙂 O ilan kalktığı için şu an atamıyorum.. Bir ilgi var demek ki arabaya, 2 hafta önceye göre bile fiyatları biraz artmış.

Tiguan yazısını silip Touareg algısı yapmak için birebir 🤓 Tayron daha da güzel olur da.. Size kalmış. 2024 Tiguan - 2025 Tayron.. Biri 0, öbürü 6-8 aylık 2.el 500-600 fiyat farkı belki de daha az.

2.elde değer koruma ve algı olarak X5'in yanında bile sırıtmama konusunda en iş yapar araba bu.

Yeni kasa bütçeyi çok zorlayacaksa eskinin kesinlikle R-Line'nı bence.. Sırf Range Rover Sport görünümü sayesinde uzun süre değerini koruyacaktır 😆 Bir de aslında bu daha sorunsuz, alternatör yok.. Ama işte eskinin makyajlısı hala 2013 Golf 7 konsolu..

Ben Austal'i de beğeniyorum bu arada.. Tek korkutan kısım 1.3Tce'nin rektefiye olmaması.. Hatta biraz abartıp artık W212 E serisi alınmaz Austral alınır falan diyorum arada 😁 Austral kesinlikle Çinlilerden iyi bir araba bence.. Çinlilerde ekran - arayüz - ergonomi.. detayları çok "ekranı kolayım da geçelim".. Şeklinde.
Valla gerçekten çok güzel ve alternatifli yorum olmuş. Teşekkür ederim. Life pakette cam tavanlısını bulabilseydim 2022 R line fiyatına, kesinlikle benim de ilk tercihim olurdu fakat bütçemi başlıkta belirtilen 2 milyonun maximum 100-150 bin üzerine çıkartabiliyorum..
5-6 sene bineceğiniz araçta ikinci ele takılmak anlamsız. Zira araç pert olabilir. Bizler olmayabiliriz.
Bütçenizin yettiği, gönlünüzün istediği , ihtiyaçlarınıza cevap veren aracı alıp binin. Hepsi geride kalacak.
Bu konuda katılmıyorum hocam. Yarınlar olmayabilir diye bugünü yaşayanlardan değilim. Ben geleceğimi de planlayıp hayatımı ona göre sürdürmeye çalışırım. Ben olmazsam, geride bıraktıklarım olacaktır. Mevcut aracımı sıfır km aldığımda yakın fiyata 2. El Suv modeller vardı. Şimdi onlarla elimdeki arasında neredeyse 2 kat fiyat farkı var. Şimdi aracımı yeni ihtiyaçlarım doğrultusunda değiştirmek istediğimde kendimi daha çok zorlamam gerekiyor. Bu sebeple görüşünüze katılmıyorum.Yine de cevabınız için teşekkürler.

geçen hafta cuma günü 0 austral çıkarttık bi tanıdığımıza araba iyi hoş ama kalite algısı düşük geldi bana özellikle orta konsol çok boş aracın içini berbat etmiş esprit alpine paketin koltukları muhtesem ama orta konsolun kötülüğünden aracın kalite algısını çok düşürmüş 200km kadar yol yaptık kadjar gibi hissettiriyor rafine bir otomobil değil bence

Valla gerçekten çok güzel ve alternatifli yorum olmuş. Teşekkür ederim. Life pakette cam tavanlısını bulabilseydim 2022 R line fiyatına, kesinlikle benim de ilk tercihim olurdu fakat bütçemi başlıkta belirtilen 2 milyonun maximum 100-150 bin üzerine çıkartabiliyorum..

Bu konuda katılmıyorum hocam. Yarınlar olmayabilir diye bugünü yaşayanlardan değilim. Ben geleceğimi de planlayıp hayatımı ona göre sürdürmeye çalışırım. Ben olmazsam, geride bıraktıklarım olacaktır. Mevcut aracımı sıfır km aldığımda yakın fiyata 2. El Suv modeller vardı. Şimdi onlarla elimdeki arasında neredeyse 2 kat fiyat farkı var. Şimdi aracımı yeni ihtiyaçlarım doğrultusunda değiştirmek istediğimde kendimi daha çok zorlamam gerekiyor. Bu sebeple görüşünüze katılmıyorum.Yine de cevabınız için teşekkürler.
Yerinizde olsam direkt 2022 1.5 bluehdi gt 3008 alırdım. Stellantis grubu istemiyormussunuz sanırım ama böyle bir iç mekan yok çok güzel çok rahat motoru süper yakıt anlamında asla üzmez satarken değer kaybetmez satarken bekletmez

Hoyratça yiyin demedim zaten. 2 milyona araba alacak kişinin muhtemelen 5-6 k lık serveti vardır. Tek 2 m paranız varsa, arabaya bağlıyorsanız zaten yanlış yoldasınız. Demek istediğim olay şu işim gereği çok müşteride tecrübe ediyoruz. Pert edenler , aracın bir yanını komple boyatanlar ,kafadan girip ön tarafı boyatanlar vs vs. Mesajımın ana konusu Aracınızın değeri 6 yıla farklı sebepler ile eriyecek, belki yok olacak. Bu noktada gönlünüzün istediği araca binin. Mantıktan aşırı uzaklaşmadan, duygularla hareket etmek doğru olan bence. Sırf değer kaybı olmayacak diye sevmediğim arabaya ben binmek istemem.
Bir diğer hususta 2 milyonluk arabayı 100 000 tl ucuz yazarsanız 2-3 gün içinde çok hızlı satarsınız. O sebeple satma kısmına çok takılmayın.

Umarım gönlünüze göre bir araç bulursunuz . İyi günler dilerim.