2009 Ford Mondeo 1.6 benzinli aracın lastik hava basınçları ne olmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Arel1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Arel1

Senkromeççi
11
21
Lastik hava ölçülerine baktığımda 43 PSI ları gösteriyor. 35 psi lara düştüğümde de araba çok yaylanıyor ve çekiş düşüyor. Havalar yüksekken de araba çok sert oluyor. Doğru ölçüsü ne olabilir acaba?

Birde lastik hava saatim kg2 gibi bir cinsten ölçüyor. ben bunu 32-33 e ayarlıyorum sürekli. Bu cinstende kaça ayarlanmalı lastik ölçüleri?

Lastik ölçülerim: 205/55/16

32 33 psi yaklasik olarak 2.30 ve 2.35 kg2 arasi bir deger. Pompa cihazları bu sekilde basar genelde. Ama buna gerek yok hangi cihazi kullanıyorsanız psi cinsine dondurebilirsiniz ayarlarından.

Ayrıca illa 32 33 olacak diye dusunmeyin. Aracınızın dogru basinc ölçüleri ya depo kapağında ya da kapı marspiyelinin iç kisminda yazar

1000067966.png

genelde tek kişi biniyorsanız ön - arka 33 psi basın. 3-4 kişi ağırlıklı biniyorsanız ön 34, arkaya 36-38 basın. Tam yükte basılması gereken değerler tabloda var.

43 psi zaten standart dışı bir değer, o basınçta ne yol tutuş ne konfor olur, artısı direksiyon yumuşak olur ve yakıt tüketimi azalır.

yukarıda yazdığım değerler ise ideal değerler. Amortisör veya alttakım elemanlarında bozukluk yoksa, lastikler çok yumuşak hamurlu değilse aracın kendisini deneyimliyorsunuz demektir. Olması gerekeni yaşıyorsunuz yani.