2012 clio 3 (185/65/15) için kış lastiği seçimi..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan candede
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

candede

Asfalt Kurutucu
15
Merhaba arkadaşlar 2012 model clio 3 1.2 16 v benzinli kullanmakta olduğum bir aracım var. normalde kışları hiç garajdan çıkarmadığım bir araç fakat bu yıl kışın mecburen kullanmam gerek fakat kış lastiği konusunda kararsız kaldım. Önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
aracı yoğun kullanacağım şehirler kayseri ve sivas hava sıcaklıkları -20 dereceyi bile çok rahat görebiliyor yorumlarınızı bekliyorum.
yorum yapan herkese şimdiden ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum..

Kaliteli lastik istiyorsan conti ts860, orta kalite yeter ucuz olsun diyorsan petlas.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar 2012 model clio 3 1.2 16 v benzinli kullanmakta olduğum bir aracım var. normalde kışları hiç garajdan çıkarmadığım bir araç fakat bu yıl kışın mecburen kullanmam gerek fakat kış lastiği konusunda kararsız kaldım. Önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
aracı yoğun kullanacağım şehirler kayseri ve sivas hava sıcaklıkları -20 dereceyi bile çok rahat görebiliyor yorumlarınızı bekliyorum.
yorum yapan herkese şimdiden ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum..

http://www.hepsiburada.com/nokian-1...to-kis-lastigi-uretim-yili-2016-p-OTKMT429505

Benim arabada1.2 ve 175 65 15 var şu anda. Bizimki orijinal ebat değil sanırım. Antalyada yaşadığımdan kış lastiği hakkında hiç bilgim yok malesef.

Sanırım sizin ölçü de orijinal değil. Orjinal ebatlar:
165*0.65=107.25mm lastik yanağı
185*0.60=111.00mm
Benim ebat;
175*0.65=113.75mm
Sizinki;
185*0.65=120.25mm
Sizin lastiğin yanağı olması gerekenden fazla büyük. Bu arabanın çekişini düşürür. Bence 185*60 olan ebattan alın. Tabanı kalın olsun diyorsanız ki bence 1.2 araba için kış mevsiminde kalın taban olmamalı ama isterseniz de 195*55=107.25 ölçülerinde bi lastik alın.

valla benim arabanın çekişinde hiç bir sorun yok ne rampa da aşırı bi düşme söz konusu ne normal zamanda 180 km hıza kadar rahatlıkla ulaşabiliyorum yukarıda sonradan fark ettim 185/65/15 yazmışım onun için özür dilerim aracımı sıfır aldım ben orada ki kitapçıklarda da 185/60/15 yazılı fabrikası bunu yanlış yazacak değil ki yedek lastiği de bridgestone turanza denen iğrenç bir lastik onun da ebatı 185/60/15
hala inandırıcı gelmediyse resimlerini atayım. bu arada lastik ebatı öyle kafanıza göre değiştireceğiniz birşey değil yazın küçült kışın büyüt tarzı bir yaklaşım bence yanlış. ebatı neyse odur yaz kış bence fark etmez bunun standartı bu olmasa üretimi yapan fabrika kışın şu ebatı tavsiye deriz diye not düşerdi diye düşünüyorum.

valla benim arabanın çekişinde hiç bir sorun yok ne rampa da aşırı bi düşme söz konusu ne normal zamanda 180 km hıza kadar rahatlıkla ulaşabiliyorum yukarıda sonradan fark ettim 185/65/15 yazmışım onun için özür dilerim aracımı sıfır aldım ben orada ki kitapçıklarda da 185/60/15 yazılı fabrikası bunu yanlış yazacak değil ki yedek lastiği de bridgestone turanza denen iğrenç bir lastik onun da ebatı 185/60/15
hala inandırıcı gelmediyse resimlerini atayım. bu arada lastik ebatı öyle kafanıza göre değiştireceğiniz birşey değil yazın küçült kışın büyüt tarzı bir yaklaşım bence yanlış. ebatı neyse odur yaz kış bence fark etmez bunun standartı bu olmasa üretimi yapan fabrika kışın şu ebatı tavsiye deriz diye not düşerdi diye düşünüyorum.
Sakin ol başkan. Hala inandırıcı gelmediyse falan ne gerek var bunlara. Zaten mesajıma bakarsan orjinal ölçü olarak aynı ebatta hemfikir olduğumuzu görürsün. Hatalı yazmissin duzeltmissin olur insanlik hali sıkıntı yok. Hem ben yazın şöyle takın kışın böyle takın demedim ki onu nerden çıkarıyorsun. Kuru zeminde olması gerekenden geniş olan lastiğin yol tutuşu yönünde olumlu etkisi olur ekonomik yönden negatif etkisi olur ama karlı zeminde olması gerekenden geniş lastiğin birim alana düşen basıncı azaldığından yolu iyi tutmaz.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...