2012 Duster 1.5 dci Selektör sorunsalı

insanerunner

Murat
Düz Yol Gazcısı
33
Marka
Dacia
Merhaba, dün akşam başlıkta belirttiğim 2012 Dacia Duster 4x2 1.5dci 90hp aracı 20-25dk şehiriçi kullandım ve ters bir durum ilgimi çekti sizinle paylaşmak istedim. Arkadaşlar aracın farları yanmıyorken selektör kolunu çekince normal şekilde selektör yapıyor ama kısa farları yakınca selektör yapmıyor uzunlara geçiyor kolu tekrar yerine itmek zorunda kaldım. 3-4 kez kullanma gereksinimi duydum selektörü ve kolun geri gitmemesi garip hissettirdi. İnsanların tuhaf bakışlarına maruz kaldık biraz da. Caddy 1.9 TDI ve Audi A6 2.0tdi kullandık bu araçlarda böyle bi durum yoktu lakin Duster da böyle bir durum var. Video linkini bırakıyorum. Bu durumdan benim gibi rahatsızlık duyan, çözüm üretebilen var mı?

Aynı durum benim R19'da da var. Farlar açıkken selektör atmıyor. Çözüm kolun başka bir modelle değişmesi. Senin araç daha yeni belki yazılımla halledilebilir.

ilk arabam renault symbol'dü, onda da böyleydi kol da birebir aynı, hızlıca selektör yapmak için sonuna kadar çekmeden yapmak lazım.
çalışması bu şekilde, yanlış bir durum yok aslında. bazı peugeotlarda falan da böyle sanırım

Selektör için tam çekmemek lazım onun bi sınırı var sonrasında uzunlara geçiyor. Bizim Peugeotlarda da öyle

Mevcut aracımda da bu şekilde. Bir gariplik yok çalışma mantığı öyle. Tamamen çekmeyeceksiniz. Bir önceki aracımdaysa daha mantıklıydı geriye itince uzun, çekince selektör olarak kullanılıyordu bu daha akılcı bir tasarım tabi ama yapacak pek bir şey yok. :)

Sanayice "Bu modeller böyle"

Hocam meğer dediğiniz gibiymiş ben sert kullandığım için fark edemedim iki seviyesi var yarım çekince selektör yapıyor ama yine de söylemem lazım ergonomi olarak hoş degil.