2012 Qashqai Turuncu Ünlem İşareti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtacar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mtacar

Taha
Senkromeççi
9
22
Marka
Ford
Merhaba, yeni bir araç aldık. Aracı ilk kontağı açtığımızda yanan ve çalışınca da çok kısa bir süre daha yanmaya devam edip sönen turuncu renk üçgen içinde bir ünlem simgesi yanıyor, tam olarak yol bilgisayarının solunda yanıyor. Bu uyarı neyin nesidir, bilgisi olan var mı?

Muhtemelen ESP & çekiş kontrol ışığıdır. Kontroller sağlanıp bitince ışığı sönüyorsa takılmayın.

bi fotoğrafını atarsanız daha net cevap verebiliriz, dizel araçsa kızdırma bujisi arızası falan da olabilir

Muhtemelen ESP & çekiş kontrol ışığıdır. Kontroller sağlanıp bitince ışığı sönüyorsa takılmayın.
Çalıştırdıktan bi 10 15 saniye sonra sönüyor hocam.
bi fotoğrafını atarsanız daha net cevap verebiliriz, dizel araçsa kızdırma bujisi arızası falan da olabilir
Ekledim hocam, yol bilgisayarının solundaki turuncu ışık. Fotoğraftan işareti net belli olmadığından bir de internetten bulduğum yakınlaştırılmış halini ekledim.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2025-05-20 saat 22.32.46_36d70c6b.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-05-20 saat 22.32.46_36d70c6b.jpg
    152 KB · Görüntüleme: 0
  • Ekran görüntüsü 2025-05-20 225126.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-20 225126.png
    8.5 KB · Görüntüleme: 0
Çalıştırdıktan bi 10 15 saniye sonra sönüyor hocam.

Ekledim hocam, yol bilgisayarının solundaki turuncu ışık. Fotoğraftan işareti net belli olmadığından bir de internetten bulduğum yakınlaştırılmış halini ekledim.
Aynı ışık bende de sizdeki gibi bir süre yanıp sonra sönüyor. Bendeki VSA'nın (Honda'daki esp'nin adı) ışığı. Hatta bende de öyle kıyı köşe saçma bir yerde.

Ama Nissan'daki fonksiyonu başkaymış. Benim arabada yuvarlak içinde "i" harfli uyarı ışığına benzeyen ana uyarı ışığıymış. Bahsettiğim ışık, kontağı açtığımda kemerim takılı değilse bile yanıyor benim arabada. Kontağı açmadan önce tüm kapıların kapalı olduğundan emin olun, bir de araçtaki herkesin kemerlerini bağlamasını sağlayıp kontağı öyle açın, belki aynı fonksiyondur; söner.
Tanım:
Ana Uyarı Işığı: Kontak açıldığı zaman, herhangi bir uyarı mesajı gösterilirse, bu uyarı mesajıyla beraber gösterilen ikaz ışığıdır.
Kaynak: https://www.yuzbasiogluoto.com.tr/b...ısı: Kör nokta,bir arıza olduğu zaman yanıyor.