Ben korurum kardeş rahat ol. Gerçekten beğendiğim mantıklı bir araba. Ben arabada serilik aramıyorum diyen ortalama kullanıcıların işini her türlü görür.1.4 mpı otomatik olanına yolcu olarak defalarca bindim, sunrooflu falan donanımlarıyla şaşırttı beni araba ya çok sevdim dediğim ilk hyundai diyebilirim. (Linç is coming)
Ben korurum kardeş rahat ol. Gerçekten beğendiğim mantıklı bir araba. Ben arabada serilik aramıyorum diyen ortalama kullanıcıların işini her türlü görür.
1.2 kesinlikle seri değil. Ama şehir içi atiklik konusunda gayet iyi. Şanzıman oranları ona göre ayarlanmış. Tam olarak kendi arabam kadar seri, bana 3 yıldır yetiyor Ses sistemi filan da tatmin edici. Meşhur Alman kalitesini iç mekanda yakalamış gibi. Sadece direksiyon ve vites topuzu derileri biraz narin geldi bana. Duyduğum kadarıyla vites topuzu erken aşınırsa garantiden değişebiliyormuş. Yol tutuşu da gayet yeterli, araba hiç tedirgin etmedi beni.1.2'ye binmedim abi ama 1.4ün seriliği kötü gibi gelmedi bana bilmiyorum, otomatiğini sevmedim ama pek. Fiyatına göre muhteşem abi bu kasa ilk çıktığında aldı 55 e mi ne öyle bişi geldi. 3 tane aldılar
1.2 kesinlikle seri değil. Ama şehir içi atiklik konusunda gayet iyi. Şanzıman oranları ona göre ayarlanmış. Tam olarak kendi arabam kadar seri, bana 3 yıldır yetiyor Ses sistemi filan da tatmin edici. Meşhur Alman kalitesini iç mekanda yakalamış gibi. Sadece direksiyon ve vites topuzu derileri biraz narin geldi bana. Duyduğum kadarıyla vites topuzu erken aşınırsa garantiden değişebiliyormuş. Yol tutuşu da gayet yeterli, araba hiç tedirgin etmedi beni.
Şu an dizel aracımız var yılda ortalama 10 15 bin km yol yapıyoruz. Benzin konusunda üzer mi bir de 1.3 multijet kadar seri olur mu? Donanım tip olarak değil de tek sorun motor üzer mi diye şüphelerim var
Ortalama koşullardaki kullanımda 1.3 70(yenileri 75)hp versiyondan biraz daha seri olur, ama kesinlikle 95'lik kadar olamaz. Tabii yüksek eğim veya aşırı yükte dizel farkı mutlaka olur.Şu an dizel aracımız var yılda ortalama 10 15 bin km yol yapıyoruz. Benzin konusunda üzer mi bir de 1.3 multijet kadar seri olur mu? Donanım tip olarak değil de tek sorun motor üzer mi diye şüphelerim var
abi 1.4'ün manuel'i hala yok mu yav ? 1.4 manuel alsanıza daha tatlıdır )Ortalama koşullardaki kullanımda 1.3 70(yenileri 75)hp versiyondan biraz daha seri olur, ama kesinlikle 95'lik kadar olamaz. Tabii yüksek eğim veya aşırı yükte dizel farkı mutlaka olur.
Yakıt konusunda ortalama İstanbul koşullarında 6,5 lt/100km tüketim öngörürüm. Kullandığım süre boyunca ortalama tüketimi benim arabamla birebirdi. Kullandığım güzergah evimin çevresinde çok aşina olduğum yerler olduğu için birebir karşılaştırma yapabilmiştim.
Kendi aracımı örnekleyecek olursam: Kocaeli'de oturuyorum. Arada dik yokuşlu tepelere tırmanıp inmek, açık E-5 trafiği, İstanbul'a gidiş geliş ve trafiğine girme, 1km'lik kısa mesafe kullanımları, çok soğuklarda motoru biraz ısıtma dahil tam bir karma kullanımla son depomda 6,2lt'lik ortalama benzin tüketimim oldu. Muhtemelen i20 de bu kadar yakacaktır. Hangi şehirde yaşadığınızı bilmiyorum ama bu ortalama daha da düşürülebilir.
Bir de geçen hafta bakmaya gittiğimizde 15bin bakım maliyetini sordum, 375TL dediler. Ford ve Opel aynı bakıma 500 küsürlerden kapı açtığı için bize çok uygun geldi.
7 yıllık 1.4 benzinli arabamız 175bine geliyor, ona rağmen biz 1.2 benzinli manuel i20 düşünüyoruz Anormal fiyat farkı ve bakım maliyetleri ile dizel bize pek mantıklı gelmedi.
Coupe'de var. Deli gibi yakar Ortalama senaryoda en az 1,5 lt/100km fazla yakar. Tüketimi C sınıfı 1.6 atmosferiklere yaklaşır diye tahmin ediyorum.abi 1.4'ün manuel'i hala yok mu yav ? 1.4 manuel alsanıza daha tatlıdır )
Coupe'de var. Deli gibi yakar Ortalama senaryoda en az 1,5 lt/100km fazla yakar. Tüketimi C sınıfı 1.6 atmosferiklere yaklaşır diye tahmin ediyorum.
Aynen 75 hplik fiorino, trafikte sorun değil ancak yokuşlarda üzmeyecek araba lazım artık1.3 multijet dediğiniz pp'deki fiorino ise bilemedim. ama konfor donanım yol tutuş olarak çağ atlatacaktır.
Valla tüketiminiz benim fiorino ile aynı ben nerdeyse her gün istanbul trafiğine giriyorum ümraniyeden beylikdüzü ya da ümraniyeden davutpaşaya gidiyorum tüketim olarak 8 9 ları bulur diye düşünüyorum yoksa konfor yalıtım donanım şekil olarak çağ atlarımOrtalama koşullardaki kullanımda 1.3 70(yenileri 75)hp versiyondan biraz daha seri olur, ama kesinlikle 95'lik kadar olamaz. Tabii yüksek eğim veya aşırı yükte dizel farkı mutlaka olur.
Yakıt konusunda ortalama İstanbul koşullarında 6,5 lt/100km tüketim öngörürüm. Kullandığım süre boyunca ortalama tüketimi benim arabamla birebirdi. Kullandığım güzergah evimin çevresinde çok aşina olduğum yerler olduğu için birebir karşılaştırma yapabilmiştim.
Kendi aracımı örnekleyecek olursam: Kocaeli'de oturuyorum. Arada dik yokuşlu tepelere tırmanıp inmek, açık E-5 trafiği, İstanbul'a gidiş geliş ve trafiğine girme, 1km'lik kısa mesafe kullanımları, çok soğuklarda motoru biraz ısıtma dahil tam bir karma kullanımla son depomda 6,2lt'lik ortalama benzin tüketimim oldu. Muhtemelen i20 de bu kadar yakacaktır. Hangi şehirde yaşadığınızı bilmiyorum ama bu ortalama daha da düşürülebilir.
Bir de geçen hafta bakmaya gittiğimizde 15bin bakım maliyetini sordum, 375TL dediler. Ford ve Opel aynı bakıma 500 küsürlerden kapı açtığı için bize çok uygun geldi.
7 yıllık 1.4 benzinli arabamız 175bine geliyor, ona rağmen biz 1.2 benzinli manuel i20 düşünüyoruz Anormal fiyat farkı ve bakım maliyetleri ile dizel bize pek mantıklı gelmedi.
Sizin rota da kötüymüş be Kilit trafiğe denk gelirseniz rahat 7,5'a kadar çıkar. Benim arabayla bolca Maltepe-Merter güzergahlı bir depoda 8,5 ortalamayı gördüğüm oldu. Ama rahatlık olarak bence de kesinlikle çağ atlarsınızValla tüketiminiz benim fiorino ile aynı ben nerdeyse her gün istanbul trafiğine giriyorum ümraniyeden beylikdüzü ya da ümraniyeden davutpaşaya gidiyorum tüketim olarak 8 9 ları bulur diye düşünüyorum yoksa konfor yalıtım donanım şekil olarak çağ atlarım
Öğrencilik zor allahtan metrobüs var yoksa her zaman arabayla çekilmiyor. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için eğer fioyu satabilirsek çağ atlayacağızSizin rota da kötüymüş be Kilit trafiğe denk gelirseniz rahat 7,5'a kadar çıkar. Benim arabayla bolca Maltepe-Merter güzergahlı bir depoda 8,5 ortalamayı gördüğüm oldu. Ama rahatlık olarak bence de kesinlikle çağ atlarsınız