2016 YILININ ŞAMPİYONU HİLUX OLDU

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Toyota'nın efsanevi Pick-Up modeli olan HİLUX ülkemizde 2016 yılında ki satış rakamlarında rakiplerine fark atarak birinci oldu.

Yeni-Hilux-1.jpg


2016_toyota_hilux11-629x420.jpg



Bu yıl Pick-Up kategorisinde segmentinin açık ara lideri HİLUX oldu. Türkiye’de 2016 yılını 52 bin 832 adetlik rekor satış ile kapatan Toyota’nın bu başarısında en önemli rolü HİLUX oynadı.
En yakın rakibinden 2 bin 2 adet daha fazla tercih edilen HİLUX, geçtiğimiz yıl 5 bin 645 adetlik satış adedi ve yüzde 29’luk pazar payıyla segment birincisi olmayı başardı.
Ayrıca, HİLUX 5 bin 645 adetlik satışıyla Pick-Up segmentinde bir yılda en çok satış yapan model olarak da tarihi bir rekor kırdı. Aralık ayındaki 948 adetlik satışıyla Türkiye’de tüm zamanların aylık satış rekorunun da sahibi oldu.
Hilux satışa sunulduğu 1968 yılından bu yana global pick-up pazarında 18 milyondan daha fazla satış adedine ulaşmış durumda. Özellikle de son nesilinde önemli bir ilerleme kaydeden HİLUX yaptıklarının sonuçlarını iyi bir şekilde aldığı ortada. Bunun en önemli nedeninin eski Toyota'nın iş makinesı algısında üretilmesi, günlük kullanıma uzak olması segmentinde ki rakiplerinden geride bırakıyordu ama iyi çalışmışlar. :)

Yeni modeli ile güzel bir tasarıma ve eski nesillerinden çok daha iyi bir iç mekana sahip olması sonunda HİLUX'un hak ettiği yeri bulmasını sağladı.



toyota-hilux20121600x1200wallpaper17.jpg


SRK_7855.jpg



maxresdefault.jpg

2012_toyota_hilux_01_sr5_01-4e646cb43a373-800x533.jpg


DSC01133.jpg
 
Öyle arabalar var tabii ama işin içine gti clupsport diye sözler girince daha iyi bekliyor insan.
Bu arada video yu anlayan var mı belki neden böyle olduğunu anlatıyordur.
Hiç bir şey anlamadım açıkçası. Arada bir focus rs bir şeyler dedi ama ne dediğini anlamıyorum. Orası da öyle tabii gti clubsport güzel bir spor otomobil. İnsan daha fazlasını bekliyor ama dediğim üzere, kendi adıma içimin rahat etmesi için bu tarz testlerde sonucu belirleyecek derecede önemli değişkenleri mümkün olduğunca sabit tutmak gerekiyor. O yüzden lastik faktörünün tamamen en aza indirgenmesi gerek ki biz otomobillerin asıl altyapı performansını değerlendirebilelim.
 
  • Beğeni
Tepkiler: GARAJ TV
https://www.km77.com/01/audi/a3/201...aign=audi-a3-prueba-informacion-precios-datos
Bu linkte lastikler ve motorların bilgisi var. Torsiyon kullanan A3 var mı bilmiyorum ama bu sıkıntı ESP'den mi, MQB'den mi, lastikten mi, torsiyondan mı gerçekten merak ediyorum.
Lastikler bir ihtimal ama esp müdahalesinden de kaynaklı olabilir gibi geliyor bana. Torsiyonun ani manevralarda arka tarafta keskin kopuşlar yarattığını biliyoruz ama belki de lastik + esp + torsiyon üçlemesinin olumsuzluğunun birleşimi de olabilir. Yani tek bir etken de olmayabilir bu davranışlarda.
 
Son düzenleme:
Tiguanda esp ne şiddetli devreye giriyormuş 2. manevra da bariz yavaşlıyor.

Bu herkesi şaşırtacağına eminim
 
  • Beğeni
Tepkiler: bt
@CenkGs Abi ESP müdahalesinden ziyade müdahalesizliği demek daha doğru değil mi? Bir de 2 farklı lastikle benzer sonuçlar var, bana kalırsa lastik faktörü önemini kaybediyor. Mesela Clio'nun ESP'si belki çok sert müdahale ediyor ama araç yapması gerekeni yapıyor.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Cenk ve bt
@CenkGs Abi ESP müdahalesinden ziyade müdahalesizliği demek daha doğru değil mi? Bir de 2 farklı lastikle benzer sonuçlar var, bana kalırsa lastik faktörü önemini kaybediyor. Mesela Clio'nun ESP'si belki çok sert müdahale ediyor ama araç yapması gerekeni yapıyor.
Tabii. Zaten esp müdahalesinden kastettiğim, düzgün müdahale edemiyor olması. Buna zamansız müdahale, orantısız müdahale v.b bir sürü etkeni dahil edebiliriz. Clio'nun esp müdahalesi sertte olsa yumuşak da olsa doğru şekilde çizgiye soktuğu için gayet yerinde bence de.

Lastik mevzusu ise benim açımdan çok karışık. Lastiklerin sadece ebat ve isimlerini veriyorlar ama bu lastiklerin kondisyonu ne durumda, üretim tarihi nedir gibi hayati sorular cevapsız. Neticede her marka en iyi lastikleri takıp göndermeyebiliyor. O sebeple bu tarz geyik testlerinde araçların üzerindeki lastiklerin ebatlarına, marka ve modellerine, üretim tarihlerine, fabrika ayarlarına uygun basınç değerinin basılıp basılmadığına ve kondisyonuna ( hamur kalitesi - diş derinliği ölçümü ) yönelik bir dip notun da mutlaka olması gerekiyor izleyiciyi tatmin etmesi ve akıllarda soru işareti bırakmaması açısından. Çünkü lastik, geyik testinde aracın alt yapısı ile beraber 1 numaralı etken olma konusunda kapışır.
 
Son düzenleme:
Şu limit olayı doğrudur.
Bu test tam olarak geyik testi değil hocam. Yani geyik testi ama yüklü haldeki geyik testi. İlk aşamada Focus 68 kmh hız ile dönemiyor çünkü tam yüklü hali deneniyor. Bu da 68 kmh ile dönmeye çalıştığı esnada aracın 1900 kg civarı bir ağırlığa sahip olduğunu gösteriyor. Daha sonra otomobilden 130 kg kadar eksiltiyorlar ve 76 kmh ile döndüğü esnada otomobil 1770 kg civarı bir ağırlığa sahip. Yani bu videodaki geyik testi tam yüklü ağırlıkla denenen bir test.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...