2020 Kia Sportage Maf sensörünü temizlemeli miyim?

GT-R R35

Asfalt Kurutucu
50
24
Marka
Kia
Elimde Maf sensörü temizleme spreyi, sensörü çıkartmak için gerekli anahtar ve tornavida var. Şu an aracım 66.000 bin km civarında. Bayramda memlekete gideceğiz, bu sensörün daha önce temizlenmediğini düşünüyorum. Şu an temizlemem iyi olur mu? Belli başlı farklılıklar hisseder miyim araçta?

170 bin km boyunca hiç temizlemedim, hiçbir eksikliğini de hissetmedim. Risk almak istemiyorsanız dokunmayın bence, elinizde kalma riski var. Hem de zaten kaliteli ve zamanında değişen hava filtresiyle birlikte o sensöre kolay kolay bir şey olmaz.

170 bin km boyunca hiç temizlemedim, hiçbir eksikliğini de hissetmedim. Risk almak istemiyorsanız dokunmayın bence, elinizde kalma riski var. Hem de zaten kaliteli ve zamanında değişen hava filtresiyle birlikte o sensöre kolay kolay bir şey olmaz.
Hocam elde kalma riski derken, çok büyük bir riski yok gibi geldi açıkçası çıkarıp takılmasının. Yapay zeka ne kadar mantıklı cevaplar verir bilmem ama ona sordum. O da temizlenmesi iyi olur gibi bir şey söyledi.

Hocam bende eski aracımda kendime bi iş arayıp map ve maf sensörlerini söküp temizledim, ertesi gün maf sensörü bozuldu.
Sanayide balata spreyi ile temizliyorlar, o belki zarar verir diye sadece MAF sensörü için üretilmiş sprey ile temizlememe rağmen bozuldu.

Eğer sistemde arıza yoksa dokunmanızı önermem.