2021 Mazda CX-5 100. Yıl Özel Seri

esenfatiharda

Fatih Arda Esen
Senkromeççi
7
18
Marka
Mazda
Merhabalar, 2024 Mart ayında Muğla Gören bayiinden aldık. Şuan 35 bin kilometrede ve aldığımızdan beri severek kullanıyoruz.Kanalda Mazda ile ilgili güncel içerik neredeyse yok, evin 3. aracı konumunda olduğu için son zamanlarda biraz hareketsiz kalsada otopark.com ekibi ilgi gösterirse severek bir gün buluşmak isteriz.😁
1000000066.jpg

Ekli dosyalar

• IMG_5609.jpg
    IMG_5609.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 0
  • IMG_5606.jpg
    IMG_5606.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 0
2018'de pistte kullandığımda "bir c-suv ancak bu kadar kılçıksız tertemiz yapılabilir" demiştim. Hala daha eli yüzü daha düzgün bir C-suv görmedim. Sadece Skoda'ya filan gidince daha geniş ve fonksiyonel iç hacimler bulunabiliyor o var. =)

Güle güle kullanın.

2018'de pistte kullandığımda "bir c-suv ancak bu kadar kılçıksız tertemiz yapılabilir" demiştim. Hala daha eli yüzü daha düzgün bir C-suv görmedim. Sadece Skoda'ya filan gidince daha geniş ve fonksiyonel iç hacimler bulunabiliyor o var. =)

Güle güle kullanın.
Size katılıyorum hocam. Aldığımızdan beri sadece Skoda ve Seat ilgi çekici geliyor. Kesinlikle değiştirmeyi düşünmüyoruz, yerini ancak yeni kasası alabilir tabii o da gelirse.

Aracınız çok güzel maşallah. Keşke şu ülkede adam akıllı bulunsa da alıp binebilsek dediğim iki markadan biri Mazda. Diğeri alakasız ama merak eden varsa diye yazayım 😄. Polestar.

Merhabalar, 2024 Mart ayında Muğla Gören bayiinden aldık. Şuan 35 bin kilometrede ve aldığımızdan beri severek kullanıyoruz.Kanalda Mazda ile ilgili güncel içerik neredeyse yok, evin 3. aracı konumunda olduğu için son zamanlarda biraz hareketsiz kalsada otopark.com ekibi ilgi gösterirse severek bir gün buluşmak isteriz.😁Ekli dosyayı görüntüle 49268
Maşallah aracınız çok güzel rabbim kazadan beladan korusun. Bizdede mazda var. Mazda ruhu olan bir marka her yıl her marka her model için ayrı ayrı karakteri olan bir araç ülkemizde değeri bilinmiyor fakat dünya çapında en çok satan araçlar bunlar. İyi sürüşler

Aracınız çok güzel maşallah. Keşke şu ülkede adam akıllı bulunsa da alıp binebilsek dediğim iki markadan biri Mazda. Diğeri alakasız ama merak eden varsa diye yazayım 😄. Polestar.
Teşekkürler hocam. Keşke Mazda ülkemizde daha çok tutulsaydı, çok daha güzel seçenekleri var. Bir defa sahibi olduktan sonra yerine diğer markalar ilgisini çekmiyor bile insanın 😄.

Maşallah aracınız çok güzel rabbim kazadan beladan korusun. Bizdede mazda var. Mazda ruhu olan bir marka her yıl her marka her model için ayrı ayrı karakteri olan bir araç ülkemizde değeri bilinmiyor fakat dünya çapında en çok satan araçlar bunlar. İyi sürüşler
Teşekkür ederim. Bizde bundan önce son iki nesil 3 kullandık. İkiside çok keyifli arabalardı. Benim araba sevgim Mazda buluşmalarından başlamıştır, küçükken çok defa buluşmalar düzenlenirdi. Uzun zamandır bir ses yok. Hâlâ hayallerimi süsler bir MX-5'i ufak dokunuşlarla günlük kullanmak, günün birinde mutlaka yapacağım. Sizin aracınızda çok güzel allah kaza bela vermesin.

Teşekkür ederim. Bizde bundan önce son iki nesil 3 kullandık. İkiside çok keyifli arabalardı. Benim araba sevgim Mazda buluşmalarından başlamıştır, küçükken çok defa buluşmalar düzenlenirdi. Uzun zamandır bir ses yok. Hâlâ hayallerimi süsler bir MX-5'i ufak dokunuşlarla günlük kullanmak, günün birinde mutlaka yapacağım. Sizin aracınızda çok güzel allah kaza bela vermesin.
Mx 5 her mazdacının hayalimde var ancak türkiyede hayalden öteye gitmez gibi duruyor temizlerini bulmam zor hepsinin ya air i dip basık ya ağır kazalı inşallah günün birinde hepimize hayalimizdeki araçlar nasip olur. Mazda 3 almaktansa şuan fiat egea megane almak çok basit ama o sıfır arabaların türlü türlü gereksiz elektronik aksamları türlü türlü kısıtmalar arabayı siz değil yazılımlar kullanıyor. Ancak mazda grubunda her şey sağ ayağınız altında yatıyor. Aracı kodlar yazılımlar değil şöför ve onun seçeneklerine bırakılmış. Ve aracım için söylediğiniz şeylere teşekkür ederim

Son düzenleme:
Merhabalar, 2024 Mart ayında Muğla Gören bayiinden aldık. Şuan 35 bin kilometrede ve aldığımızdan beri severek kullanıyoruz.Kanalda Mazda ile ilgili güncel içerik neredeyse yok, evin 3. aracı konumunda olduğu için son zamanlarda biraz hareketsiz kalsada otopark.com ekibi ilgi gösterirse severek bir gün buluşmak isteriz.😁Ekli dosyayı görüntüle 49268
Selamlar,
Ozellikle 100 yil versiyon ic doseme ve dis rengi sebebiyle cok iyi gorunuyor, gule gule kullanin. 2021 sonu satisina baslayan makyajli kasadan cok farki var mi, arastirma sansi bulmus muydunuz?

Selamlar, tekerinize taş değmesin. Mazda'nın SUV'leri gerçekten çok güzel araçlar. Sorunsuz, geniş iç hacimli ve çok şık arabalar. Özellikle CX80'i çok severim. Çok sorunsuz araçlar ayrıca. Segmentinde hep en iyiler arasına girecek nitelikteler. Mazda'nın Türkiye'ye düzgün bir distribütör ile girerse bayağı pazar payı kazanacağını düşünüyorum.

Selamlar,
Ozellikle 100 yil versiyon ic doseme ve dis rengi sebebiyle cok iyi gorunuyor, gule gule kullanin. 2021 sonu satisina baslayan makyajli kasadan cok farki var mi, arastirma sansi bulmus muydunuz?
Selamlar teşekkür ederim, bahsettiğiniz konuda bolca araştırma yaptım🙂
Öncelikle makyajla görünenden çok daha fazla değişim var. Makyaj dediğiniz gibi 2021 yılının sonunda geldi fakat aslında ilk güncelleme değil. 2021 yılının başında orta ekranda bir güncelleme mevcut. Güncelleme gelene kadar 2018den itibaren bütün Mazdalarda bulunan orta ekran mevcuttu, android auto, apple carplay ve navigasyon opsiyoneldi, ülkemizede oldukça az geldi. 2021 yılında yeni bir yazılım ile daha büyük ekrana geçildi (yanlış hatırlamıyorsam 10,25inç). Android auto ve Apple carplay kablolu olarak standart hale geldi.
Makyajlı kasada aracın sürüş karakterini etkileyecek bir sürü revize var. Mazda 2022 yılında yeni 3 ve CX-30 ile tanıttığı Skyactiv Vehicle Architecture adını verdiği bir prensip değişimi yaptı, makyajlı kasayada bunları uyarladı. Basit bir yay amörtisör değişimiyle kalmıyor bu olay. Şasinin rijitliği, awd sisteminin yazılımı ve şanzımanın karakteristiğinde belirgin bir değişim var. Makyaj öncesinde awd sistemi aktif olarak yolu izleyip awd sistemini anlık ayarlıyordu, bu sistemin adı i-Activ idi. Makyajlı seride bu sistem Mazdanın Mi-Drive adını verdiği aktif sürücü modu ile birleştirildi. Makyaj öncesi kasada bir sport modu bulunuyor fakat makyaj sonrası kadar hissedilir bir tuş değil. Mi-Drive ile ikiden fazla sürüş modu ile geliyor, hepsinde şanzıman, esp, vectoring control gibi yol sistemleri daha iyi çalışarak virajlarda daha kontrollü hissettiriyor. Şanzıman ikisindede 6 ileri tork konvertörlü. Makyajla birlikte oranlar değişmiyor diye biliyorum. Makyaj öncesinin eksiklerinden ikisi şanzımanın normal modda iken vites düşürmekte isteksizliği ve 2-3. vites değişimlerinin diğerlerine kıyasla nispeten sarsıntılı olmasıydı fakat makyaj ile yazılımsal ve donanımsal değişiklik yapılmış ve bu sorunun önüne geçilmiş. Motor kısmında ise bildiğim kadarıyla güç ve tork değerlerinde bir değişim yok, fakat şanzımandaki geliştirmelerden dolayı araç daha atik ve canlı hissettiriyor. Hibrit seçeneği ekleniyor elbette. Hafif hibrit bu sistem 24 volt mimarisi kullanıyor. 50nm gücü var. Tek başına elektrikle gitmiyor arka planda çalışarak tüketimi düşürmeye çalışıyor ama pratikte çok bir değişim yok. Az yükte iken silindir kapatma özelliği var araçta fakat 2022-2024 yılları arasında çip krizi nedeniyle bu özellik mevcut değil o yıllarda. Makyaj öncesi kasa daha sert hissettiren bir araç, makyajdan sonra yapılan şasi, süspansiyon, awd ve şanzıman güncellemeriyle daha yumuşak ve rafine bir araç haline geliyor, fakat direksiyon hissinden kesinlikle bir kayıp yok.
Donanım kısmına gelirsek makyaj öncesinde adaptif cruise control ve şeritten çıkma ikazı var, makyaj ile aktif şeritte tutma asistanı ekleniyor. Bose ses sisteminde bir değişiklik yok. Adaptif farlar makyaj öncesinde 12 bölgeye sahip, makyajla birlikte 20 bölgeye çıkıyor. Hayalet göstergede makyaj öncesi ile aynı yarı dijital yarı mekanik bir tasarımda. İlginç bir şekilde iki versiyondada tabela okuma özelliği sadece navigasyon ile aktif oluyor yani navigasyon kartı yok ise tabela okuma da çalışmıyor.
Özetle mekanik altyapıda bayağı bir geliştirme mevcut. Zaten çok güzel olan platform iyice rafine hale getirilmiş. Eğer almayı düşünürseniz iki versiyonuda oldukça güzeldir🙂

Cok detayli bilgiler icin tesekkurler, bekledigimden fazla bilgi oldu :)
100 yil pek ilanda bulunmuyor, makyajli kasalara bakiyorum ama dusuk km bulmak istiyorum. Onlar da hizla tukendi sanirim, bakalim arastirmaya devam

Çok güzel araç gerçekten, SUV söz konusu olunca amerikalıladan dinlemek gerekiyor, onlar da bayılıyor buna. Ülkemizde çok yüksek satış rakamına ulaşmadı ama bence dönemde sınıfının en iyisi olabilir. Güle güle kullanın, kazasız belasız. Kullanım deneyimlerinizi merakla bekliyoruz.

Cok detayli bilgiler icin tesekkurler, bekledigimden fazla bilgi oldu :)
100 yil pek ilanda bulunmuyor, makyajli kasalara bakiyorum ama dusuk km bulmak istiyorum. Onlar da hizla tukendi sanirim, bakalim arastirmaya devam
Evet bende size cevap vermek için araştırırken uzun zaman sonra baktım ve şaşırdım hiç ilan kalmamış. Zatem Türkiyeye 4 adet girdi diye hatırlıyorum 100th anniversary. Bizim aldığımız bayii Türkiyedeki en büyük bayiisiydi, isterseniz instagram sayfasından iletişime geçin belki isteğinize göre araba bulabilir.

Son düzenleme:
Çok güzel araç gerçekten, SUV söz konusu olunca amerikalıladan dinlemek gerekiyor, onlar da bayılıyor buna. Ülkemizde çok yüksek satış rakamına ulaşmadı ama bence dönemde sınıfının en iyisi olabilir. Güle güle kullanın, kazasız belasız. Kullanım deneyimlerinizi merakla bekliyoruz.
Teşekkür ederim hocam, severek kullanıyoruz. Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz🙂

Evet bende size cevap vermek için araştırırken uzun zaman sonra baktım ve şaşırdım hiç ilan kalmamış. Zatem Türkiyeye 4 adet girdi diye hatırlıyorum 100th anniversary. Bizim aldığımız bayii Türkiyedeki en büyük bayiisiydi, isterseniz instagram sayfasından iletişime geçin belki isteğinize göre araba bulabilir.
5-6 adet son kasadan vardi ama bir anda satildi hepsi 🙂

Son düzenleme: