2021 yılı sonunda hangi otomobil-model fazla satar ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gokglsy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

2021 yılı sonunda Türkiye'de hangi segment ve gövde tipi en fazla satan olabilir ?

• a segment : hb

Kullanılan: 0 0.0%
  • d segment : sedan

• d segment : suv, crossover

• e segment : sedan

• e segment : suv

• Kullanılan toplam oy
    24

gokglsy

gökhan
Profesör
632
27
Marka
Ford
Belki daha şubat ayındayız, yılın bitmesine daha çok var ama size göre bu yılın en çok satan arabası hangisi olur ?

-Artan vergiler yüzünden, değişken kur, hastalık gibi gibi olaylardan insanlar artık ; a. noktasından b. noktasına ucuz maliyet ve ucuz arabalara sahip oluyor, bu nedenle artık sportif, eğlenceli, çılgın veya özel arabaların sayısı da azaldı. hatta yok oldu diyebiliriz. 3kapı hb, hot hatch, coupe, cabrio, roadstarların sayıları baya az seviyede. artık amaca hizmet eden aile dostu arabalar artıyor. bu durum Türkiye'de otomobil model fakirliği olarak isimlendiriyorum ben.

-yani her köşe başında, her mahallerde, her sitede, her apartmanlarda olan ; hb, sedan, suv, pikap, ticari dışında pek model görmeyiz gibi geliyor.

-suv'lar ve yerden yüksek alt yapıya sahip(crossover) olan arabalar çok fazla tercih edilmeye başlandı. bu akım son duracak gibi de durmuyor, daha da yukarıya tırmanıyor.

-sizin bu yıl beklediğiniz, merak ettiğiniz modeller var mı ?

Beni en çok üzen şey manuel şanzıman kıtlığı. Çok az sayıda marka manuel getiriyor. Onlarında motor gücü oldukça zayıf. 136 dizel'den sonra hangi araç beni hem güç hem yakıt olarak mutlu eder, bilemiyorum.

Satış rakamlarını C sedan kazanacaktır. Sebebi oldukça basit. Megane, egea gibi filo araçları var olduğu sürece lider belli.

Sene içinde merak ettiğim bir araç yok açıkcası. Leon yeni kasası ile bir heyecan yaşattı. Test etmeyi çok istiyorum. Golf'ün yeni kasasını henüz yollarda göremedik. Merak etmiyor değilim .

Aslında bunu net söylemek pek mümkün değil gibi ancak tahminimce artan fiyatlar ile birlikte ister istemez B segmenti araçlara yönelim artacak gibi geliyor bana. B segmenti araçlarda artık eski B segmenti gibi değil en azından bazı markalar seviyesini çok yükseltti bu konuda örnek vermem gerekirse T-Roc bana pek B segmenti gibi gelmiyor. Kız arkadaşımda var detaylı incelediğimde C segmenti havasını yansıttı bana fazlasıyla. Tabi durum sene sonuna göre olacak değişiklikler ile kesinleşir diye düşünüyorum.