Arkadaşlar merhaba. Focus 3.5 aracım için kış lastiği bakıyordum. 205/55/16 ebatlarında. Birçok testi inceledim. Ama her lastik kendi içinde bir alanda iyi. Kimisi konfor ve sessizlik, kimisi kuru yol tutuşu, kimisi karlı buzlu zemin performansında. Sakarya'da yaşıyorum. Kışları çok fazla kar olmuyor hemen hemen İstanbul'la aynı hava şartlarına sahip. Yılda 1-2 hafta kar olursa olur. İncelediğim testlerde 2 tip lastik dikkatimi çekti. 1. si 2020 testlerinin neredeyse tamamının şampiyonu Bridgestone Blizzak LM005. Çok fazla kar görmeyen Sakarya için ideal bir lastik gibi duruyor. Özellikle ıslak ve kuru zeminde çok iyi. Fakat konfor ve ses anlamında zayıf. 2. si ise Continental WinterContact TS 870. Yeni bir lastik internet üzerinden satışları olmasa da bayiler üzerinden alabiliyorsunuz. Karda çok iyi, ıslakta Blizzak'tan aşağı kalır yanı yok. Fakat kuru performansı teste giren araçlar içerisinde neredeyse en kötüsü. Ses bir önceki versiyonu olan TS 860'a göre azaltılmış. Yoğun kar gören bölgelerde yaşasam şüphesiz tercihim TS870 olur. Ama burası için uygun mudur bilemiyorum ve sizlerin de görüşünü almak isterim.
Fiyat anlamında;
Bridgestone Blizzak LM005: 600 TL
Continental WinterContact TS 870: 750 TL(Bayide pazarlıkla bir tık daha düşürülebilir)
Fiyat çok takıldığım bir nokta değil. Tabi ki de gereksiz yere fazla para vermeyi istememem ama benim için sürüş güvenliği herşeyden önce gelir ve o yüzden lastik seçimini çok önemsiyorum. Continental yeni bir lastik olduğu için çok fazla veri yok açıkçası. Yapılmış olan tek teste ve marka kalitesini düşünerekten tercihim olur. Ama dediğim gibi çok fazla karın olmadığı bir bölgede tercih etmek doğru olur mu?
Fiyat anlamında;
Bridgestone Blizzak LM005: 600 TL
Continental WinterContact TS 870: 750 TL(Bayide pazarlıkla bir tık daha düşürülebilir)
Fiyat çok takıldığım bir nokta değil. Tabi ki de gereksiz yere fazla para vermeyi istememem ama benim için sürüş güvenliği herşeyden önce gelir ve o yüzden lastik seçimini çok önemsiyorum. Continental yeni bir lastik olduğu için çok fazla veri yok açıkçası. Yapılmış olan tek teste ve marka kalitesini düşünerekten tercihim olur. Ama dediğim gibi çok fazla karın olmadığı bir bölgede tercih etmek doğru olur mu?