205 55 16 RFT

alkın

Alkın Uslu
Panpa
1,410
Marka
Audi
Abilerim selamlar,

Kuzene sattığımız e90'ın lastikler eskidi. RFT alacağız, aracın sahibi öyle istiyor.

Üstündeki michelin primacy 3 rft'leri 5 yıl ve galiba 100.000 km falan kullandık, zaten @Cenk abinin tavsiyesi ile almıştık. Aynı üründen devam edilebilir ancak michelin hala primacy 3'e runflat eklemesinden kaynaklı pek aklımıza yatmadı, sonuç olarak kaç senelik desen.

Diğer markalarda (bridgestone, pirelli vs vs)

Var olan 205 55 16 rft modellere göre bize ne önerirsiniz?

çok teşekkür ederim abi, micheline göre kıyaslarsak nasıl bir lastiktir?
Konfor ve sessizlik olarak michelin biraz daha iyi. Ama islak ve kuru yol tutus, frenleme gibi konularda t005 daha iyiyken konfor anlaminda da orta derecede isler çıkarıyor.

Yani t005 dengeli kısımda yer alirken, primacy 3 konfor ve sessizlik ağırlıklı kisimda yer alıyor.

Konfor ve sessizlik olarak michelin biraz daha iyi. Ama islak ve kuru yol tutus, frenleme gibi konularda t005 daha iyiyken konfor anlaminda da orta derecede isler çıkarıyor.

Yani t005 dengeli kısımda yer alirken, primacy 3 konfor ve sessizlik ağırlıklı kisimda yer alıyor.
çok teşekkür ederim abi, direkt t005 odaklanalım biz.

Şahsi önerim, RFS kullanımında en konforlu model hangisiyse ona gitmeniz yönünde olur. Conti UltraContact ve Michelin Primacy serileri benim bildiğim kadarıyla en konforlu modeller. Goodyear ve Bridgestone'un konfor odaklı modelleri bu iki serinin gerisinde kalıyorlar. Bunların ilgili ebatta RFT çözümleri varsa direkt olarak tercihiniz olsun.

Primacy 4-5-10 artık en güncel hangisinin RFT lastiği varsa ona bakın. Alternatif olarak da Conti UC serisinde olup olmadığını bir sorgulayın.

Şahsi önerim, RFS kullanımında en konforlu model hangisiyse ona gitmeniz yönünde olur. Conti UltraContact ve Michelin Primacy serileri benim bildiğim kadarıyla en konforlu modeller. Goodyear ve Bridgestone'un konfor odaklı modelleri bu iki serinin gerisinde kalıyorlar. Bunların ilgili ebatta RFT çözümleri varsa direkt olarak tercihiniz olsun.

Primacy 4-5-10 artık en güncel hangisinin RFT lastiği varsa ona bakın. Alternatif olarak da Conti UC serisinde olup olmadığını bir sorgulayın.
Abi teşekkür ederim, michelin primacy 3 kullandık ve michelinde tek seçenek o.
Contide de tek seçenek ecocontact 6 rft.
Hankook, pirelli, bridgestone kalıyor geriye.

Valla ben michelin P3 önermeye gelmedim :D çünkü bana göre desen artık yeteri kadar eskimeye yüz tuttu kaldı ki P3 yani Primacy serisini kimselere daha önermedim , 116 serisinden yola çıkarak önerimi yapacağım Pirelli CP7 kullanıyor yolda gezdirmiyor etmiyor ama bu bile eskimeye yüz tutmuş bir desen , artı olarak kesinlikle @Cenk abinin önerdiğini destekliyorum en azından daha modern bir lastikle bakışır olacaksanız ve bridgestone bu tarz lastikler üretmede gayet başarılı diye aklımda kalmış nedense bu driveguard falan meselelerinden olsa gerek.

konfor anlamında tatmin etti ama ıslak zeminde kıçını çok çabuk bırakıyordu.
RFT'lerde ikisini aynı anda sunabilen bir lastik ne yazık ki yok. Ya konfor tarafına yöneliyorsun michelin gibi ya da performans tarafına yöneliyorsun conti premium contact gibi. Gerçi bu ebatta premium contact serisinin de runflatini bulmak mesele. Bridgestone T005 dengeli bir rft olarak geçiyor. Özellikle ıslak zeminde iyi olduğu söyleniyor tabi rft standartları içinde.

@S.Asil ve @Cenk abiler teşekkür ederim, ancak desen bir tık yeni teknoloji olsa hiç fena olmaz gibi geliyor.

2013te jetta aldığımızda bile primacy 3 vardı, o kadar da eski olmasın yani. 😀
Maalesef rft'ye yatırım pek yok. Iste hankook, bridgestone ve conti nispeten son nesil üretimlerde rft çıkardılar ama onlarin da her modeli türkiye'de bulunmuyor. Mesela pc7 icin rft var ama burada zor bulunuyor. Arattiginda hala eco contact 5 veya premium contact 5 gibi eski modellerin rft'leri cikiyor. Bu şartlarda yeni nesil desen ve dengeli kullanım icjn en ideali bridgestone t005 gibi duruyor

Maalesef rft'ye yatırım pek yok. Iste hankook, bridgestone ve conti nispeten son nesil üretimlerde rft çıkardılar ama onlarin da her modeli türkiye'de bulunmuyor. Mesela pc7 icin rft var ama burada zor bulunuyor. Arattiginda hala eco contact 5 veya premium contact 5 gibi eski modellerin rft'leri cikiyor. Bu şartlarda yeni nesil desen ve dengeli kullanım icjn en ideali bridgestone t005 gibi duruyor
Noktasından virgülüne katılıyorum abi.

@S.Asil ve @Cenk abiler teşekkür ederim, ancak desen bir tık yeni teknoloji olsa hiç fena olmaz gibi geliyor.

2013te jetta aldığımızda bile primacy 3 vardı, o kadar da eski olmasın yani. 😀

Aynen öyle :D O kadar Arge boşa olmamalı ki testlerde bunu görüyoruz ve ekleyeyim artık Michelin P3 gibi eski lastikleri testlerde görmek gibi bir durum yok :D