205/55/R16 Kış Lastiği Tavsiyesi

KenanD

Senkromeççi
8
30
Herkese merhabalar,

Tavsiyeleriniz üzerine aldığım 1.4 Fire Egea için 205/55/R16 ölçüsünde kış lastiği bakıyorum. Şu an araçta Goodyear EfficientGrip Performance 205/55 R16 91V var.

Şimdilik en çok gözüme çarpanlar hem yorumları (ve araştırdığım kadarıyla testleri) hem fiyatları değerlendirince;
  • Nokian Snowproof 2 - 205/55/R16 - 91H - 2023 - 3400₺
  • Bridgestone Blizzak LM005 - 205/55/R16 - 91H - 2023 - 3400₺
Yaşadığım şehir Nevşehir, çoğunlukla işe gidip geliyorum, şehir içi işlerim için çıkıyorum yola. İlk arabam olduğu için daha yeni yeni kullanmayı öğreniyorum ve alışıyorum, dolayısıyla pek kullanım alışkanlıkları bilgisi veremiyorum.

Bir de kabaca hangi tarihlerde/hava şartlarında kışlık lastiklere geçmemi önerirsiniz?

Şimdiden çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

Alacağınız lastiğin mümkün olduğunca yeni tarihli olmasına özen gösterin.

Günümüzde küresel ısınmayla birlikte tarih vermek doğru olmaz bana göre, ancak hava sıcaklığının 7 derecenin altına düştüğü koşullarda kışlık lastik kullanılması önerilir. Buna göre kar düşmesini beklemeden günlük sıcaklık ortalamasını göz önüne alarak kışlık lastiğe geçmek doğru olacaktır.

Selamlar,

Nevşehir bildiğimiz üzere yakın zamanda hem merkeze yakın kesimlerde hem de ulaşım yollarına kar yağmış bir şehir, ek olarak havaların soğumasından dolayı en yakın tarihte kış lastiğine geçmeniz önemli olacaktır.

Arada kaldığınız lastiğin ikisi de sıfırsa bence Bridgestone Blizzak LM005 tercih ederim ama bence diğer opsiyonları da inceleyebilirsiniz.

Lastikleri internetten alacaksanız karho ve taktırmanın fiyatlandırılmasına dikkat edin derim. Genellikle yerel lastikçilerin bazıları internetten daha uyguna lastik satabiliyorlar.

Önereceğim diğer lastikler:

Hankook Winter i'Cept RS3
Pirelli Cinturato Winter 2
Continental WinterContact TS870P veye TS870

Bridgestone Blizzak LM005 , kullanmış birisi olarak net tavsiye ederim iki lastik arasında kaldıysanız eğer , çekiş gücü , fren mesafesi ve su tahliye kabiliyeti oldukça iyi. Kışları Aksaray , Niğde , Nevşehir , Kayseri ve Kahramanmaraş arası çok fazla yol yaptım hiç bir yerde beni yolda bırakmadı.

LM005 veya TS 870 hangisini bulursanız, fiyat olarak hangisi avantajlı olursa onu tercih edebilirsiniz.

Zaten uygun bir ebat kullanıyorsunuz o yuzden bu iki lastikten daha alt seviyeye inmeyin.

Nevşehir'de yaşadığınız icin lastikleri alınca beklemeyin direkt taktırın.

Nokian kullanmadım ama uzun seneler Bridgestone Blizzak'ı kış lastiği olarak kullandım. Yakıtı biraz artırıyor, lastik sesi biraz daha artıyor ve konfor biraz daha düşüyor. Ancak güvenlik ve kar performansı çok artıyor. O nedenle kesinlikle tavsiye ederim, çok güven veren bir lastik bence.

Bridgestone Blizzak
Goodyear UG8
Nokian Snowproof

Bunlar oldukça iyi lastikler, aralarında çok fiyat farkı kalmasa da sava eskimo ucuz seçenek olarak değerlendirilebilir. Uzun süre ug8 kullandım, fiyatının da ötesinde bir lastik olduğunu söyleyebilirim.

Tekrar merhabalar. Nevşehir'deki satıcılarla da görüştüm, aldığım fiyatlar:

Bridgestone Blizzak 6 - 2025 - 3750₺
Continental TS870 - 2025 - 4500₺
Goodyear Ultragrip 8 - 2024 - 3750₺

Hem sizlerin yorumlarında hem araştırdığım kadarıyla TS870 ve LM005 epey övülmüş. Peki Blizzak 6 hakkında ne düşünüyorsunuz? LM005'in gerisinde kalıyor mu, iyileştirilmiş mi sizce? TS870 fiyat farkında değecek kadar iyi midir Blizzak 6'dan?

Hem sizlerin yorumlarında hem araştırdığım kadarıyla TS870 ve LM005 epey övülmüş. Peki Blizzak 6 hakkında ne düşünüyorsunuz? LM005'in gerisinde kalıyor mu, iyileştirilmiş mi sizce? TS870 fiyat farkında değecek kadar iyi midir Blizzak 6'dan?

Continental bence Bridgestone'dan biraz daha konforlu ve sessiz. Ama benim tercihim Bridgestone olurdu. En güven vereni o diye düşünüyorum. Kar performansı olarak da Bridgestone bende daha iyi bir sonuç vermişti. Tabii ben Blizzak 6 değil 5 için konuşuyorum. 6yı denemedim. Ultragrip'i ise denemedim, bir şey diyemiyorum.

3 bin lira fiyat farkını vermek sizi bütçe olarak zorlamıyorsa evet. Değer. Blizzak 6 da gayet üst seviye bir lastiktir. Tercih ettiğinizde pişman etmeyecektir. Ama TS 870 tüm kriterlerde daha dengeli ve testlere bakıldığında sıralamaları çok tutarlı. Ayrıca kar performansı, bir çivili kış lastiğine yakın seviyede iyi.

Bridgestone Blizzak 6 aradan sıyrılır ve alınır.

3 gün önce aynı ebatta blizzak 6 aldım ama yazlık premiumcontact'lardan geçtiğim için ve bu arabada başka hiçbir lastik kullanmadığım için henüz hiç yorum yapamıyorum. pc7'lere göre haliyle bir tık gürültülü ve bir tık direksiyon netliğim azaldı ama kış lastiğidir sonuçta elmayı elmayla kıyaslamak lazım. ilk izlenimlerim konfordan ziyade sağlam ve uzun ömürlü yanının ağır basacağı yönünde..