215/55/R17 lastik tavsiyesi

Alper45

Panpa
2,404
28
Merhabalar

Araç Egea Cross. Üstünde şu anda Turanza T005 lastikler mevcut ve ömürlerini tamamladılar(45bin km/4 yıl.). Orta segment bir lastik bakıyorum. Ederi nedir bilmediğim için ne kadar bütçe ayrılmalı bilmiyorum.

Aklimda
Falken Ziex ZE310 Ecorun var, o da hayal meyal ebadı var diye hatırladığım için. Bu ebatta bilgim yok maalesef. Yardımlarınız için teşekkür ederim :)

-Viking ProTech NewGen
-Uniroyal RainSport 5
-Pirelli Cinturato Rosso
-Hankook Ventus Prime 4
-Pirelli Cinturato P7

Bakılabilir , zaten ZE310EC artık üretilmiyor yerini ZE320'ye bıraktı diye biliyorum.

-Viking ProTech NewGen
-Uniroyal RainSport 5
-Pirelli Cinturato Rosso
-Hankook Ventus Prime 4
-Pirelli Cinturato P7

Bakılabilir , zaten ZE310EC artık üretilmiyor yerini ZE320'ye bıraktı diye biliyorum.
ZE320 geçen hafta yoktu, bu hafta TR satışına da girmiş =)
Merhabalar

Araç Egea Cross. Üstünde şu anda Turanza T005 lastikler mevcut ve ömürlerini tamamladılar(45bin km/4 yıl.). Orta segment bir lastik bakıyorum. Ederi nedir bilmediğim için ne kadar bütçe ayrılmalı bilmiyorum.

Aklimda
Falken Ziex ZE310 Ecorun var, o da hayal meyal ebadı var diye hatırladığım için. Bu ebatta bilgim yok maalesef. Yardımlarınız için teşekkür ederim :)
Falken Ziex ZE310 ve Azenis modellerinin ikisi de kronik olarak balans bozuyor. Başka modelini deneyimlemedim. Tutuş konusunda zirvede performans verdiğini düşünsem de genel olarak güvenilir bulmadığım bir marka. Ne zaman baloncuk çıkaracağı, ne zaman yarılacağı belli değil. Hiç yerli olmasına aldanmayın, satış sonrasında desteği de sıfır. Bir de Ziex'lerin yuvarlanma direnci çok çok fazla. 1.4 Fire motorda hissedilir bir performans düşüşü ve tüketim artışı yaptırır. Özetle, almayın :D

Eğer çok yol yapmıyorsanız ve uzun süre kullanırız diyorsanız, yıllar içerisinde hamurunun bozulmaması için premium markalara bakın. Yeterince yol yapıyorsanız ve max. 3-4 sezon kullanırız diyorsanız orta karar bütçeyle ben de Hankook Ventus Prime 4 öneririm.